Új hozzászólás Aktív témák
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
P5B Deluxe alaplapra melyik a legújabb chipset driver? Valaki tudna egy linket dobni?
Köszi! -
today05
csendes tag
[link]
erre plz valaki ha tud valamit!
köszi -
-
SHOKKZjE
csendes tag
Nos lenne 1 kérdésem...P5B Deluxe alaplaphoz, c2d 6750 procihoz, 8800 gt-hez miyen 2gb-os memoriát kéne venni??
ty
-
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok.Segítsetek.
Melyik jobb alaplap : a p5b delux, ami már ugye bizonyított, vagy a p5k delux.
És milyen procit érdemes beléjük tenni? e6750-t, ami ugye már megy 1333-on, vagy a Q6600-t, ami csak 1024-s.Melyikt válasszam? Vagy van ennél jobb konfig is? -
Gaabboorr
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4184 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Equitem
tag
válasz
Core2duo6600 #4184 üzenetére
értem... az ciki ha ram hiba.. lehet benn valami, mert 1066os a ram de 1067en auto időzitéssel + fesszel véletlen se menne el..... overclocking failed..... thx a tippet
és még egy kérdés: -NB Vcore- ez az opció mit állít?? az nem okozhatja ezt a gondot, hogy az első hsz hez képest kevesebbet állítottam rá? (mert a bios beszinezte pirossal, mikor a hszben leírtra állítottam)
előre is kösz: István -
Core2duo6600
veterán
nem volt odaírva, hogy béta, bétat semmiből sem teszek fel
(#4167) Motion_Blur
Mindegyik lapra az ahhoz valót kell feltenni
Ez deluxe hoz van, a többit nem néztem(#4171) Dyno
A front mik kihangosítását kapcsold ki, ezáltal kevésbé lesz sistergés, de lévén alaplapi tökélets nem lesz, de érdekes, hogy linux alatt teljesen tiszta
Próbáld még ki, hogy nem földelt konnektorba dugod a gépet monit, és mindent, ami össze van kábellel kötve
Tehát ha usb és a nyomid azt is
Nekem bevállt igaz nálam az 5.1 zugot nem kicsit(#4182) Equitem
Amit leírsz hibajelenséget ram hibára utal, amikor nekem volt, akkor egyaltalán nem indult el, de pont ezt csinálta amit mondaszA P5K elvben ujjabb technológia, ha csúcskategóruiás gépet raksz össze akkor mindenképpen az utobbit
Ha az DDR3 as ramot használ akkor keress 1 másikat ami DDR2 est még nincs értelme a DDR3 nak nem gyorsabb igazán, viszont sokkal drágább
-
Gaabboorr
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban hogy melyik lapot válasszam. Szerintetek P5B-E lapot kéne vagy P5k lapot válasszam. Köszi a segítséget.
-
Eagle16
addikt
Más ötletem nem nagyon van, a lényeg hogy a soundmax driverben a felvétel fülnél a sztereo keverőn kívül semmi ne maradjon bekapcsolva, mert azok okozhatnak ilyen zúgást, sistergést, háttérzajt. Legjobban nagy hangerőn hallatszik amúgy, egy ideig eltartott, mire én is rájöttem, miért is zúg alapzajjal a 2.1-em. (de jó is volt a realtek hang anno, sokkal jobb szerintem mint a soundmax) A rezonancia nem hinném hogy bekavarna egy headset működésébe.
-
Eagle16
addikt
válasz
Motion_Blur #4176 üzenetére
Az első szériás P5B lapokon 2,1V maximum a ram fesz.
A második szériában 2,45V. -
Eagle16
addikt
válasz
Motion_Blur #4174 üzenetére
Én 333-on használom, így betonstabil
Ezért jó ha az ember nemrég vette a P5B-jét (mint én), ami már 1.04G, itt már sokkal több feszt. is lehet adni a ramoknak
-
Motion_Blur
félisten
Mekkora FSB-t tudtok elérni sima P5B-vel? Nekem még 464MHz-en stabil a gép, és valszeg itt már a ram a szűk keresztmetszet. Ramnak kellene 2.15, vagy 2.2V-ot adni, de csak 2.1-et lehet...
Lehet, hogy 1 év után megválok a lapomtól
Azt már ki se számolom, hogy mennyit bukok rajta
-
Motion_Blur
félisten
Feltettem a 1705-öt. Értelme nem sok volt, de fent van
-
Dyno
veterán
-
Eagle16
addikt
válasz
Motion_Blur #4167 üzenetére
Az csak delux-hoz van, és igen, az a legújabb, az 1705-ös.
-
Motion_Blur
félisten
1223-as BIOS-hoz tud valaki linket adni?
mod: az csak Deluxe-hoz jó?
mod2: asus.com-on a 1705-ös bios van fent, ez a legújabb?
-
Dyno
veterán
válasz
Eagle16 #4162 üzenetére
állandóan megy ez a recsegés ha a front side hangok maxon van ha csak 5-10%on akkor is hallani kicsit...gondoltam azért szar mert a ház oldalához belül kicsit a táp kábel hozzá ér és ilyen elég zzzz hangja van a gépnek a ventiket alig hallani csak a vga-t, nah most arra godoltam hogy elhet emiatt háttér zajos? vagy mi lehet headset nem szar mert az asrock alaplapopon tökéletes volt....tudsz valamit erre
köszi
VOLT ITT MÁR VALAKINEK HASONLÓ PROBLÉMÁJA??????????FONTOS
-
apro
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4164 üzenetére
hali
akkor asztmondod érdemesebb a 1223-ast felrakni?
ez ugye nem béta bios.
köszi a választ -
apro
senior tag
hali
egy kis help! kellene szeretném kérdezni, bios frissitésnél melyik biost érdemesebb felrakni, A 1216-ost, vagy a legúj-abbat a 1223-ast érdemes,elöre is kösz a választ
hali -
Gaabboorr
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapváltás előtt állok és nem tudok dönteni a P5B SE és a P5K SE lapok között. Tudnátok segíteni ebben az ügyben? Előre is köszi. -
Equitem
tag
válasz
Equitem #4154 üzenetére
Előbbi problémám megoldódott.. Az volt a baj, hogy nem tudtam kezelni a BIOS-t
Azóta viszont alkottam... Kicsit feljebb toltam az órajelet, egészen 2,88 GHz-ig jutottam, bár itt már apró gondok akadtak
Nem tudjátok, az természetes jelenség, a BIOSból való kilépéskor, állítás után, ill sima restart után nem indul a gép??? ventik pörögnek, de nem jelenik meg semmi, csak a HDD led világít... Kikapcs és bekapcs után már minden jó...
Thx előre is a segítséget: István -
Dyno
veterán
Sziasztok ezt a recsegést hogy tudom meggátólni ma helyztem üzembe a lapot!köszi előre is
-
troli75
csendes tag
válasz
Motion_Blur #4152 üzenetére
A beállítások Core2 E6300 + Geil Ultra DDR2 800 + P5B Deluxe lappal történtek.
-
Equitem
tag
Szép jó estét!
Vajon miért lehet, hogy a P5B lapom nem engedi Update-elni a beállításokat?? Átrakom manualra amit át kell, és nem tudom megváltoztatni az értékeket a JumperFree Configuration-ön belül... Mem időzítéseket engedi, de a -Write to precharge delay- részt már nem lehet módosítani.... A BIOS lehet a gond??? nem gyári van, hanem kb. 2 hónapja frissítettem az akkori legújabbra...
A válaszokat előre is thxIstván
-
Motion_Blur
félisten
-
troli75
csendes tag
Sziasztok.
Segítségetekre lenne szükségem.
Adott 2 konfig.Próbáltam tunningolni őket, több-kevesebb sikerrel.
Az 1 konfiggal lenne inkább problémám:
Ezeket, a beállításokat alkalmaztam a Bios-ban:Configure Advanced CPU settings:
Cpu ratio adjustment Auto
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Intel (R) Speedstep (tm) tech DisableJumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 270
DRAM Frequency DDR2-540MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 1,8 V (gyári érték)
*CPU Vcore Voltage 1.3500V
FSB Termination Voltage Auto
NB Vcore Auto
SB Vcore ( Sata;PCIE ) Auto
ICH Chipset Voltage AutoCsak 270 FSB-ig tudtam eljutni, utánna már el sem indul a gép.
A 2. konfignál ugyanazok a beállítások, csak a
CPU Frequency 300
DRAM Frequency DDR2-600MHz
*Memory Voltage 1,8 V AutoTudok még valahogy kicsikarni belőlük valamit?
Segítségeteket előre is köszönöm.Sziasztok
-
Krissz22
senior tag
válasz
(Darkwood) #4148 üzenetére
Első hsz. ebben a topicban: [link]
-
today05
csendes tag
sziasztok, lenne egy fogas kérdésem:
Adott a konfig P5B-DLX lap E6400@3200mhz, corsair 2x1 800 cl4, His1950XT. Épp nézegettem hogy a crysis hogy fut a gépen( gyalázatosan...) amikor eccercsak kakukk restart. namondom miez. bootol a gép, minden felpörög, majd elkezd sípolni hosszu és 3xrövid,
( _ . . .) nem veszi vissza a ventillátorokat, és a képernyo tökfekete... régebben is csinált vala ilyet, általában ujraindításoknál. hagyom a gépet 10 percig és megy minden normálisan tovább. Na ez milehet? Mem hibát olvastam erre a hangkódra, de az fejvakarós mert ezek uj memoriák, és az ezelotti adaggal is csinálta. Az egész cucc egy antec sonata házban van 450w os táppal, a proci olyan 45-6 max 50 fokra ment fel pl supreme commander alatt (azzal néztem legutobb) a videokari bírta az obliviont hosszú órákon át is, egyszer volt az, hogy tulmelegedés miatt kihalt volna. A procituning is elég stabil orthos futott rajta 6 órán át minden gond nélkül. Az egyetlen labilis pont a tápegység, egyszer már meghalt, ez egy javított verzió, viszont arra nem ezt a hangkódot írják, ami tartalék tápom meg van itthon azzal nem fogok nekiállni játszani, mert elégeti az egész gépem, az arra van, ha meghalna tudjak netezni stb. Ha valakinek van valami ötlete az kérem ossza meg velem
köszi -
(Darkwood)
őstag
Sziasztok!
Nos, nekem volna egy Asus P5b Deluxe, E6420, 2x1Gb geil Kit, 8600 Ge Galaxy, Zalman 9700 Led hűtőm. Ebből szeretném a legtöbbet kihozni, akkor milyen beállításokat kell alkamaznom Bios-ban? Sajnos nem nagyon tuningoltam még, ezért ha valaki egy kicsit részletesebben leírná, azt nagyon megköszönném! -
RasHaN
aktív tag
jól tudom hogy nel mehet p5b-ben 1:1 alá nyomni az fsb:ram arányt?
gondjaim vannak vele mert 425ös fsb-vel már nem hajlantó stabilan futni a 2 kingmax
-
rprp
csendes tag
Sziasztok,
megtudnátok mondani hogy a BIOSban hol tudom állítani a hibernálás, alvás stb funkciót?? Van egyáltalán ilyen?!
köszi!
-
Eagle16
addikt
válasz
Pingvin1985 #4142 üzenetére
Nekem is csinálja ezt néha, E2140@333Mhz FSB
Ritkán hallom, de akkor nagyon idegesítő.
A proci feszt. átállítottam auto-ról 1.3V-ra, így már csak nagyon ritkán kezd el sípolni. -
donsergiooo
senior tag
válasz
Pingvin1985 #4142 üzenetére
a kondik fütyülnek v. a tranyók izzanak!
-
Rusher
őstag
válasz
szlavi72 #4138 üzenetére
A biosban pedig mindentől függetlenül 4gb-nak kéne látnia, próbáld meg kapcsold be a Memory Remap Feature-t, hogy úgy minek látja, bár -mint ahogy írták is- csak 64bites oprendszerrel megy tehát előfordulhat, hogy nem fog bootolni a windows(32bites) ha be van kapcsolva ez a funció, de a bios miatt esetleg nézd meg
-
RasHaN
aktív tag
válasz
Pingvin1985 #4129 üzenetére
ezt a magas frekvencis sípolást énis tapaszatlom, de csak 100as körüli prociterhelés alatt
érzékeny a fülem a nagyon magas hangokra, de csukott gépháznál nem zavaró. még lusta voltam kiszűrni mi lehet az oka.
-
szlavi72
csendes tag
Szia!
Már mondták mások is a 64 bit-es oprendszereket, val' ki is fogom próbálni...
Engem csak a Biosban lévő memóriaérték zavar..Miért nem írja ki, a ténylegest, amennyit belerakok! Tehát azt mondod, hogy nem kell foglalkoznom a biosban kiírt értékkel, mert a 64 bites xp majd meglátja 4gb-nak a memóriám?Köszönöm!
Várom válaszod... -
szlavi72
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes kérdésem lenne,,nem tudom, hogy feltette-e már valaki!
Nos, P5B alaplap,, 4x1Gb Kingston memória!
A frissített bios is 2450Mb-it lát, és a Windows is!
Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszönöm!
Üdv: Szlávi -
Jóna
tag
Egy kérdés: a sima Asus P5B -s alaplapba minden gond nélkül fog menni az E6550-es proci?
-
Pingvin1985
tag
P5B-ben a 2140-et 333-as FSB-n hajtom, és az alaplap vagy a proci magas frekvencián sípol
Nem túl hangos, csak idegesítő.
Az FSB lenne túl magas? -
Larry303
addikt
válasz
Anubis_9 #4127 üzenetére
ha 4-4-4-12 őn mennek most a kingmaxok akkor én max 1:1ben cserélnék...de lehet, hogy akkor sem...ha most nincs gondod vele akkor meg főleg nem...
a p5et konkrétan nem ismerem, de feltételezem kb azt bírja, mint a sima p5b...
ez esetben a straps miatt nem fogsz annyit profitálni a +mhzekből...sőőt 450ig csak veszíteni fogsz vele...viszont ha 450 felett mennek még gond nélkül a ramok (a kingmaxok tuti nem) akkor még jól is járhatsz a cserével...
persze még ekkor sem fogsz észrevenni valós alkalmazások alatt különbséget.... -
Anubis_9
addikt
-
Larry303
addikt
válasz
Anubis_9 #4124 üzenetére
ha maradsz 400on teljesen felesleges...nálam járt anno (16k volt 1 GB) az elején egy pár modul (8-10db) mindegyik ment def fesz mellett 4-4-4-12 ben...
jártak olyan modulok nálam -asszem ocz- ami szűkebb késleltetésekkel uazon a frekin gyengébben muzsikált mint a kingmax... -
Anubis_9
addikt
400-as FSB felett nem igen járatnám a gépet, mert ott instabillá válik (nem csak a Kingmaxokkal hanem Geil-el is, egyszer kipróbáltam), szerintem azért, mert csak P5B-E van, aminél nem lehet többek közt a hidak feszültségét szabályozni. Vagyis a mem-ek 800 Mhz felett nem járnának. A Kingmaxaim 4-4-4-12-ben járnak most is.
Ez sima Geil, nem Geil Ultra. Válaszokból kiindulva nem éri meg cserélnem, max akkor, ha tök ingyenben megúszom!
Köszi mindenkinek!
TÉNYLEG, AKINEK P5B-E van (az első szériákból), MEKKORA TUNINGOKAT ÉRT EL VELE, STABILAN?
-
szupi
tag
friss biosu p5b alaplah hanggkartyajat nem lehet kicsit kipofozni? idegesitoen alapzajos. a zulesem zalman th.6, ugyhogy annak nem lehet zaja. vagy ez ilyen marad?
-
Dyno
veterán
Sziasztok nagyon fontos lenne egy ASUS P5B lapban menne egy ilyen proci E2180??667Mhz-s GeIL ramokkal
köszi előre
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Lenne egy lehetőségem, hogy lecseréljem a 2x1GB 800-as Kingmaxaimat 2x1GB 800-as GEIL-re. Szerintetek azonos körülmények közt (400-as FSB-n hajtva 8x-os szorzóval, azonos késletetéssel) lenne különbség a két márka között? Everest kimutatna valami többletet a tesztekben?
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
Sátán Béla #4110 üzenetére
Új Intel Chipset Driver van fent?
-
Sátán Béla
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4109 üzenetére
Core2duo6600: Köszi a segítséget!
A boot-olásomnál most 7x megy a csík! Érdekes, mert a socket 478-as ic7-en félszer ment a csík és már bent is volt az Xp!
Valaki nem tudna egy kis közikönyvet vagy bármit P5B Deluxe alaplaphoz, ami leírná, hogy a bios-ba mi micsoda és a külső alkatrészeknél is mi micsoda, mint pl.: Mi az a Sata Raid! és persze ezt mind "Ungarise" nyelven!
Sajnos nem nagyon vagyok kompetens ezekhez a dolgokhoz!
Köszike! -
Core2duo6600
veterán
válasz
Sátán Béla #4107 üzenetére
Amennyiben cl 5ösek a ramok és 800 asak, akkor ezek a beállítások jók
RAM:Én így állítottam be, nekem 1066 os van, de cl5 ös
5
5
5
15
5
30
10
10
10
10AL boostert kikapcsoltam
A sata 1 ben jó helyen van a winyo próba kedvéért át tehet egy másikba is, hátha az adott foglalat a rossz, bár nem hiszem -
simondr
senior tag
használ valaki A.I. boostert? ha igen abban hol lehet feszültséget állitani??
-
Sátán Béla
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4104 üzenetére
Nos: JumperFree configuration:
-Al tuning [Auto]
-Dram Freq: DDR2-800 MhzCpu configuration:
-cpu ratio adjustment [Auto]
MAx cpuid calue limit [Disabled]
A többi enabledNorth Bridge configuration:
-Memory remap [Disabled]
-Configur dram [Disabled]
5
5
5
15
6
42
10
10
10
11
[Auto]
Az 5 5 5 15 én állítottam be a többi ugyanaz a beállítás mint a Deluxe-okban alapban!
Ja és a két Gail memória a fekete színű foglalatokban helyezkednek el a Sata vinyó pedig a Sata1-ben!
Köszi a válaszod előre is! -
LaMachka
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4103 üzenetére
Koszonom, hogy foglalkozol a temaval.
az,hogy mi van a procira irva azt meg nem tudjuk, az biztos, mert en le nem merem venni a hutot, ne hogy el....jak valamit.ezert maradjunk annal, amit az everest kiir.
Az biztos, hogy Barton magos.a tobbi meg igy nez ki
ACPI/ Authentic AMD - x86Family - 6 - Model 10 AMD Athlon ( TM ) XP2500+
Segits!!! koszi -
disused
csendes tag
hiszek neked, de vmi teszt jo lenne, mert lehet css update, vagy uj 3dkari driver miatt is. nem is ertem, hogy a tegnapelotti tesztbol, hogy maradhatott ki a p5b
. sztem nagyon is fontos lett volna, olyan p965 os lapot is tesztelni, amiben megy 4magos proci, es szvsz a legelterjetebb ilyen lap pont hogy a p5b.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Sátán Béla #4101 üzenetére
Be van a bios rendesen állítva ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
LaMachka #4099 üzenetére
Hogy az everest mit ír ki nem lényeg ebből a szempontból a CPU ra mi van ráírva ?
Nem emlékzem, hogy annak a procinak mi a szorzoja
De ha 9 es akkor valahogy így legyene beállítvaA biosod tuti rosszul van beálíltva
De hogy bármit is mondani tudjak, kellene a cpu pontos tipusa, mert 3200+ ez kevés !Milyen magos ?
-
Sátán Béla
csendes tag
Nos frissítettem a bios-t és a current rom az új bios széria száma meg az alaplap tipusa vagyis a asus p5b deluxe-ot írja ki, de a update rom-nál mind unknown! Most akkor örölünk vagy nem?!
Ja, és pl.: az Everest már az új bios-t látja.
Ja és még valami: Miért van az, hogy a Xp boot-olásnál 12x megy végig a csík? Ezt mi befolyásolja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra / WI-FI / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P53s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest