- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
-
Almos
aktív tag
A másodikat próbáltam, és nekem az a bajom vele, hogy a gmail nem sima kapcsolódást használ a pop3 protokoll esetében, hanem TLS kapcsolódást a 995-ös porton. Ezt pedig nem tudtam beállítani a progiban. Outlook-ot nem használok, hanem The Bat!-et, viszont az amúgy is letölti a leveleimet 2 percenként, így annak nem látom értelmét, hogy a futó email-kliensem mellett legyen mégegy program ami jelzi az új leveleimet...
-
Almos
aktív tag
Közben ezt már megtettem, mert múltkor kíváncsiságból kibontottam az összes kis fedelet, és most megint belenéztem, mert féltem, hogy legutóbb valamit elbarmoltam - igaz nem is lehet mit elbarmolni... Ettől függetlenül kifújtam a port belőle, a ventiben már volt is ilyen szép kis porcsomó. Azóta max 51°C-ig ment fel a hőmérséklet.
Most megnéztem alaposabban is, és nekem úgy tűnik, mintha a proci azért valamennyire cserélhető lenne, ez mennyire igaz? -
Almos
aktív tag
Utóbbi napokban kezdett gyanússá válni, hogy mintha gyakrabban menne a gép (A3L5028) ventije, mint régebben. Tegnap felraktam a pcprobe progit, hogy megnézzem hány fokos a proci, mennyit megy a venti, stb. A tegnap esti eredmények: 58 °C-nál bekapcsol, elkezd pörögni, 56°C-nál kikapcsol, emlékeim szerint régebben is ezeken a hőmérsékleteken kapcsolt, viszont most sokkal gyakrabban kapcsol be a venti.
Gépet bekapcsolva hagytam éjszakára, viszont nem ment rajta gyakorlatilag semmilyen progi, most reggel felkeltem, proci 56°C-os, venti viszont megállás nélkül megy 3000-es fordulaton....
Csinált már valakinek hasonlót? Mi van ilyenkor? -
Almos
aktív tag
-
Almos
aktív tag
Ez most off lesz, de az autó hűtővízének üzemi hőmérséklete 90°C. Ha 80 °C-os, akkor még nem melegedett be, ha 100°C-ig elmegy, akkor nem jó a rendszer... És hogy miért nem hűl az autó motorja olyan gyorsan, mint egy proci? Nézzük már meg a két eszközt méreteiben, és a hőt leadó párologtató felületeket arányaiban is! A kettőnek (autó motorja és proci) még ilyenfajta összehasonlításban sincs semmi köze egymáshoz...
-
Almos
aktív tag
Nem 1 db noti meghibásodás alapján írtam, amit írtam. Az első találkozásom Asus notival 2005 őszén volt, megvettük ismerős csajnak, de már másnap reggel visszavittük, úgy zörgött a dvd meghajtója (inkább vett helyette egy német billentyűs, használt hp notit). A sajátomat tavaly októberben vettem, kb azóta kísérem figyelemmel ezt a topicot is. És pl az enyém is olyan szarul van összerakva, hogy a noti alja nyomot hagy a kijelzőn, és akörül, és viszont... A kijelző körül a káva is kezd már elengedni, a dvd-rw meghajtó meg csak dísznek van benne...
A probléma nem ott van, hogy 1-2 elromlik, mert belefér a hibaszázalékba. Viszont ha nincs szervíz, aki megcsinálja, akkor ilyen alapon a kínai piacon is vásárolhatnék... -
Almos
aktív tag
Tudod, nem ez az első széria-hiba mostanság (webcam-es noti webcam nélkül, mert rossz keretet raktak rá a gyárban...), ráadásul megspékelve egy ilyen szervízzel, mint az NSE....
Az elmúlt hónapokban többen (~5-6) vettek notit ismeretségi körben, de mindenkinek mondtam, hogy Asust ne! Annak ellenére, hogy lehet oprendszer nélkül venni, alapból 2 év garit adnak rá, és egyébként vannak csábító modelljeik... De még ha esetleg ki is fogsz egy olyan szériát/példányt aminek nincs semmi baja, később mire mész a 2 év garanciával, ha olyan a szervíz, amilyen?! -
Almos
aktív tag
Ez a tsst 532A csapnivaló... Nekem már az újraírható cd-ket se tudja letörölni...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Erre csak azt tudom mondani, amit már elég sokszor leírtam ebben a fórumban is: Az én Asus A3L5028-as notimnál nincsen semmilyen akksi-kikapcosló gomb az alján, ellenben magán az akksin támaszkodik a laptop, tehát ha kiveszem, akkor billeg az asztalon.
Ha hálózatos üzemnél jobb lenne kivenni az akksit, akkor az Asus mérnökei nem úgy tervezték volna meg, hogy kivett akksinál ne lehessen használni a notit. Emellett a li-ion-os akksiknál tökmindegy hogy mikor töltesz rá. És mint a legtöbb mai noti-akksinál, szerintem tökmindegy hogyan használod 2 év alatt úgyis tönkremegy... -
Almos
aktív tag
Nekem volt 1x Samsung X660-as telóm - 1 hétig. Az infrája csak parasztvakítás, lóf@szra sem jó. Médiafájlokat nem lehet vele küldeni, se gépre, se másik telóra, kábelen is csak max 100Kb-os méretig... Minden eddigi infrás siemens telómat felismerte a laptop gyári (!) infrája, a Samsungot sehogyse tudtam életre kelteni... El is adtam a 'csába, és vettem helyette inkább egy másik siemenst...
-
Almos
aktív tag
sajnos elég sokminden...
Nekem típusszámra pontosan milyen van? Nekem TSST 532A ha jól emlékszem. Most pl már cdrw-t sem tud törölni, dvd-t nem írja meg, vagy nem megy végig az írás, vagy ha végig is megy, utána nem tudja visszaolvasni, se a tsst, se másik dvdrw... Lezből próbáltam olcsóbbakat, de fuji-t, tdk-t, sony-t is! Az eredmény hasonló...
-
Almos
aktív tag
Cserélünk TSST DVD-RW meghajtót?
Elhiszem, hogy a Tied tényleg működik, ettől függetlenül a TSST TS-L532A típus továbbra is egy rakás szar, mint ahogyan az Asus márkaszervíz magyarországi hozzállása is (a korrektség kedvéért: én még nem jártam ott, de a topicbeli tapasztalatok alapján mondom)
Barátnőm és családja is közeljövőben fog laptopot venni, és nagy valószínűség szerint óvni fogom őket az Asus-tól... Nekem személy szerint kettő notihoz volt szerencsém, egyiket másnap reggel visszacseréltük egy másik fajtára, mert annyira zörgött a dvd meghajtója, hogy használhatatlan volt. A másik pedig a sajátom, amiben csak elvileg van dvd-író, valójában csak egy dvd-olvasó... Emellett normál használat közben a noti teteje szarrá karcolta 1 év alatt a noti alját, mert (szerintem) elkúrták a noti tervezését/méretezését. Ránézek a gépre a bill mellett, és látni lehet, hol van a kijelző mellett a mikrofon, a kijelző kerete, ránézek a kijelzőre és látni rajta a fél billentyűzet lenyomatát...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Ma kipróbáltam egy TDK DVD-R lemezt a csoda-tsst írómban. Az eredményre lehet tippelni, a nyertes jutalma, hogy adhat egy dvd-t ajándékba nekem
-
Almos
aktív tag
Csak félig-meddig tartozik a topicba, de adott az adsl routerem, amin szeretnék valamiféle titkosítást beállítani, de akárhogy csinálom, se wep, se wpa esetében nem tudok rendesen csatlakozni a notimmal, mert vagy csatlakozni se tudok, vagy ha kapok is ip-t, nem látom a netet... A router egy smc wbr14t-g, a noti egy A3L-5028. Csinált már valaki hasonlót? Hogyan?
-
Almos
aktív tag
Ah, vagy így! Az első hsz-edből nem derült ki, hogy erre gondolsz. Igen, ilyet már én is hallottam, talán pont itt, de most, hogy megnéztem mennyibe is kerül egy usb bl, nem hinném, hogy megérné ezért szétborítani a gépet, valszeg drágább mulatság lenne. Ráadásul az ASUS gépeken általában van elég USB foglalat
-
Almos
aktív tag
-
-
Almos
aktív tag
Két verzió van:
1. Veszel komplett vga-to-tv rendszert, olyan kb ~12-16 ezer forintért, ami garantáltan működni fog.
2. Ha olyan videókártyád van, amit eléggé meg lehet buherálni a Powerstrip nevű progival, akkor egy ~3000 ft-os vga2scart kábellel is megoldható. Erről infót találsz a www.avir.hu oldalon. -
Almos
aktív tag
Akkor lehetséges lenne, hogy ha kiveszem a notiból az írót, akkor mondjuk másik notiban ír rendesen? Mert már ez is haladás volna, akkor elcserélnén valakivel egy másikra, vagy eladnám...
Ha majd bécsben is megjártad a szervízt, akkor mindenféleképpen írj a tapasztalatról, ha ott esetleg kicserélik, akkor én is rögtön indulok... -
Almos
aktív tag
Legutoljára nekem a csoda TSST író egy gyári, tokos TDK dvd-t rontott... Komolyan mondom, akkor járok a legjobban, vegyek bele magamnak egy dvd-írót. Szégyen és gyalázat, hogy ennyire nem foglalkoznak az ASUSnál a vevőikkel, hogy csesznek kicserélni ezt a szar írót...
-
-
Almos
aktív tag
TSST(fuck): ha elolvasod a topic-hsz-eket, akiknek eddig problémája volt a dvd-íróval annak vagy nem cserélték ki a szervízben vagy beleraktak egy másik TSST(fuck) írót, ami ugyanúgy nem működik, azaz nem ír dvd-t. Már ne haragudjon meg a világ, nem azért veszek 2 év világ(!!)garanciás, márkás laptopot >200ezer forintért, hogy utána saját zsebből vegyek bele dvd-írót... TSST és Asus szervíz bekaphatják... Részemről ezentúl nem sok embernek ajánlom az Asust...
-
Almos
aktív tag
Adott egy A3L 5028-as gép. Mivel lehet/szabad tisztítani a kijelzőjét? Sajnos már nagyon hányás... Ez még a hagyományos fajta kijelző, semmi csili-vili flancos colorshine vagy ilyenek.
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Szokásos TSST-probléma...
Viszont most lenne rá lehetőségem, hogy Bécsbe küldjem szervízbe, mert unokatestvérem kiment dolgozni, és elég gyakran fog hazajárni.
Próbálkozott már valaki ilyennel?
Mielőtt elküldöm, persze lementem egy image-fájlba az egész vinyó tartalmát, ha jól értettem everest-tel érdemes elmenteni a gép, és alkatrészeinek adatait, hogy tudjam ellenőrzni mi változik benne. Fogok küldeni 1-2 rontott DVD lemezt, illetve 1-2 új DVD-t, amikre ez az író nem ír, és csak úgy kérem vissza a gépet a szervízből, ha javítás/csere után ott a saját lemezemre írt anyag jó lesz.
Sajnos mintha mostanában a vinyója is furcsa dolgokat művelne, néha érdekes hangokat ad ki, és másodpercekre lefagy az egész gép... Pedig még 1 éves sincs a gép...
Szervíz mennyi idő alatt végez egy ilyen művelettel? 1-2 hét alatt azért csak csinálnak vele valamit, nem?
szerk: ja, a gép: A3L5028, és nincs 1 éves...
Azért érdemes reklamálni a szervízben, mert a laptop teteje összecsukott állapotban összekarcolta, kikoptatta a bill. alatti részt? Mert ez is egy rossz összeszerelésre utaló hiba...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Ez a szervíz tapasztalat engem is nagyon elkeserít...
Mert az 5028-asban nekem is szarakszik a tsst dvd-rw, eddig nem vittem el mert nem tudtam volna nélkülözni, de ezután szerintem már nem is fogom... 'sszameg!
Honnan tudom, hogy világgari van a gépre? garifüzetben van benne? Mert vannak rokonok Bécsben, lehet akkor majd én is inkább kiküldetem a gépet...
szerk: Közben megtaláltam a garifüzetet:
Ramirisben nagykerből származik, akkoriban annak még a Rikvest volt a garanciaviselője.
''IDŐBELI ÉS TERÜLETI HATÁLY, IGÉNYÉRVÉNYESÍTÉS
A termékre a Magyar Köztársaság területén a végfelhasználói értékesítéstől számított 24 hónap jótállás vonatkozik. Szavatossági vagy jótállási igény érvényesítése a garanciaviselőként megjelölt szervízben lehetséges a jótállási jegy, valamint a vásárlási bizonylat felmutatása mellett.
Minden ASUS notebookhoz továbbá a magyarországi jótálással megegyezően 24 hónap nemzetközi szervíztámogatás tartozik.
..''
Akkor ezek alapján elvileg oda viszem szervízbe, ahova csak akarom, kérdés mit kezdenek a magyar (és lengyel) nyelvű garanciafüzettel...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
-
Almos
aktív tag
válasz
SunBreeze #2869 üzenetére
Nekem meg úgy rémlik, hogy a win dinamikusan változtatgatja a videónak szükséges memóriát.
A3L5028 esetében: klikk az intel extreme graphics ikonra, majd ''Grafikus tulajdonságok...'' utána pedig ''Információ'':
INTEL(R) EXTREME GRAPHICS 2 FOR MOBILE – JELENTÉS
Report Date: 06/05/2006
Report Time[hr:mm:ss]: 18:17:24
Driver Version: 6.14.10.4497
Operating System: Windows XP* Professional, Szervizcsomag 2 (5.1.2600)
Default Language: Hungarian
DirectX* Version: 9.0
Physical Memory: 502 MB
Minimum Graphics Memory: 8 MB
Maximum Graphics Memory: 64 MB
Graphics Memory in Use: 7 MB
Processor: x86 family 6 Model 13 Stepping 8
Processor Speed: 1500 MHZ
Vendor ID: 8086
Device ID: 3582
Device Revision: 02 -
Almos
aktív tag
Akksi-idő:
Nekem egy 15''-os A3L5028 van szintén Celeron M procival, 512 MB rammal, és 4400mAh-s akksival. Az Asusos PowerGear-t használva High Performance-on kb 2 órát bír office dolgokkal bóhóckodva, netezve. Ha lehúzom Battery Save módba akkor pedig szerintem majdnem 4 órát.
A Speedstep-nek szerintem annyi az előnye a Celeron M-hez képest, hogy menet közben dinamikusan tudja változtatni az erőforrás-kihasználtságot, míg a PowerGear-nél manuálisan kell ''lebutítani'' a proci teljesítményét. -
Almos
aktív tag
VGA->RGB (TV) bármely kártyához : [link]
Én 1 hete rendeltem egy ilyet, de még nem készült el, lapon írja is a srác, hogy most kevesebb ideje van kábelt készíteni.
Viszont ha sürgős, akkor ilyet keressél: GRAND TV View Pocket VGA-TV konverter kb 13-16 ezer Ft...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Meglepődve láttam néhány perce az alsó tálca-ikonok között:
-
Almos
aktív tag
Ha van kérdésed, akkor nyomjad, bár még nem vagyok egy nagy guru... Sajnos már legalább egy hete be se röffentettem a linuxot, annyira nincs időm
Egyébként nekem elsőre nem ment fel az ubuntu, valamit szarakodott, nem hozta létre rendesen a felhasználót, így nem tudtam belépni a rendszerbeEttől eltekintve nekem nagyon tetszik, kapásból felismerte a wlan-t, touchpad-et, laptopot, minden prímán megy! Ajánlom még az ubuntu.hu fórumát is!
-
Almos
aktív tag
linux alá hol lehet drivereket/utilityket találni az Asus gépekhez? Pl kéne nekem olyan kis progi, mint a PowerGear, touchpad letiltó gomb is működjön, wifi-t is lehessen gombnyomással ki/be kapcsolni, stb...
vagy ilyenről inkább ne is álmodjak? -
Almos
aktív tag
válasz
question man #2463 üzenetére
aksi ügyben passz, de nekem nekem a lassan fél éves logitech egérről még nem jött le semmilyen bevonat... Se az asztali gépeknél használt egérnél, se a laptophoz adottnál...
-
Almos
aktív tag
válasz
gsx_zsozso #2367 üzenetére
Ha talált bad sectort, akkor gondolkozás nélkül szervíz. A kizárólagos ASUS szervíz az NSE Kft, címet, számot nemrég írt valaki.
Sajnos én is csalódtam kicsit az Asusban, bár ez inkább csak a szar DVD-RW miatt van, ami persze nem is Asus. Ráadásul ősszel már vettem ismerősnek egy Asust, amit másnap reggel visszavittünk a zörgő DVD-RW miatt, és becseréltünk egy használt (!!) hp laptopra...
Más, kicsit off: márka, nem márka, de nekem pont most halt meg az 5 hónapos SMC wlan routerem. Azért választottam SMC-t, mert ez nem valami gagyi dlink, aztán tessék, eddig bírta, már reset se segít neki, se kép se hang, a ledek világítanak, de ping-re már nem is válaszol -
Almos
aktív tag
válasz
gsx_zsozso #2359 üzenetére
Van letölthető CD ISO image fájl is, ha megnézed rendesen az oldalt...
itt: [link]
Letöltöd, kiírod egy cd-rw-re, majd bebootolsz róla, elindítod a Hitachi Drive Fitness Test progit, és sasolod a képernyőt.
Szervízzel kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de ami késik, sajnos nem múlik, mert használhatatlan a dvd-rw meghajtóm (TSST) -
Almos
aktív tag
válasz
gsx_zsozso #2335 üzenetére
Első nekifutásra ki kéne deríteni, hogy milyen vinyó van a gépben, majd a gyártó oldláról kéne leszedni egy tesztprogit. Gyakorlatilag minden vinyó gyártónak van iylen. Ezt elindítod, ha van valami baja a vinyónak, akkor ez a program megmondja, és erre lehet is hivatkozni a szervízben (mire másra, ha nem a gyártó cég hivatalos vinyó-tesztelő programjára...)
Ha ez megvan, akkor utána már okosabb leszel.
Egyébként nem hinném, hogy normális lenne a jelenség amit írtál. A 2.5 órás formázás az komplett, vagy csak gyorsformázás?
Ha sulinetes a gép, akkor az szerintem nem változtat semmit a szervízelésen, ugyanabba a szervízbe kell vinni, mint a ''sima'' Asus-okat (NSE Kft)
Gáz, hogy egyre több szutyok jön ki az Asus neve alatt, mint pl TSST írók(?), A6R hang(?)... -
Almos
aktív tag
ma egymás után két traxdata cd-t is rontott ez a csoda TSST író... Ezek után egy hp gép xp-s beépített cd-író progijával írtam ki a 3. nekifutásra... ekkora szégyent...
Amint lehet kicseréltetem a pics*ba ezt a fos TSST-t
Ja egy ilyen dvd-rw csere mennyi idő? kell/érdemes mentést csinálnom a hdd-ről, vagy azt nem bántják?
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
tibikbk #2133 üzenetére
Első nekifutásra szerintem a gép alján található matricákat nézd meg, ha még ott vannak, akkor azon rajta kell lennie a tipusnak, a szériaszámnak, stb...
Azt hogy milyen proci, mennyi ram van benne, szerintem svéd windows-nál is ki lehet dryteni, az ikonok ugyanúgy néznek ki, mint a magyar változatnál. -
Almos
aktív tag
Infra porttal lenne kis nyűgöm. A samsung (fuck!) telefon gyári programja azt mondja, hogy : ''Cannot open port and this program switched in offline mode.'' Más programokkal, és más telefonnal működik az infra port. Gondoltam, hátha driver frissítéssel jobb lenne a helyzet, de eddig nem találtam hozzá semmilyen drivert. Létezik egyáltalán a gyári xp driveren kívül más is?
-
Almos
aktív tag
válasz
Louis Gara #2016 üzenetére
töltsd le a cd-képfájlt, és használd azt! [link]
-
Almos
aktív tag
válasz
Coyote2000 #2010 üzenetére
1. örülj neki ha egyáltalán még ír. Ha meg nem ír nagyobb sebességgel, akkor cseréltesd ki gariban, egy rakás szemét az az író (méghogy író...)
2. töltsd le a Hitachi oldaláról a Drive Fitness Test progit [link] és ha az kiír valamilyen hibát, akkor garira cseréltesd ki, ne várd meg míg meghal. -
Almos
aktív tag
válasz
Solar_Wind #1880 üzenetére
ASUS notebookokhoz garancia kiterjesztés 3 évre: [link]
Amelyik boltban azt mondják neked, hogy nincs, oda ne menj vissza...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
néhány apróság:
-létezik ezeken a notikon valamilyen hardveres reset? (konkrét típus:A3L 5028) Mert elindítottam Xp alatt egy progit, ami elkezdte bizerálgatni a nem létező soros portomat, és igencsak megfeküdt tőle a rendszer... Csak az akksi kivételével tudtam lelőni a gépet.
-Innen származó tapasztalat, hogy az adott típus igencsak lötyög az astalon az akksi nélkül, tehát nem gondolnám hogy ilyenre tervezték volna, hogy ha a tervezők számoltak volna azzal, hogy ki kell venni az akksit, és úgy kéne használni (tartós táphasználat esetében)
-Megjelent nekem a TSST DVD-RW meghajtóm mellett egy scsivax dvd/cd-rom device is, ami mindig újratelepül restart után, ha előtte el is távolítom... Gondolom alcohol120% vagy clonecd maradványa, megint szívok majd egy csomót, mire sikerül lebányásznom -
Almos
aktív tag
A pontos típus: TSST L532A. A probléma pedig, hogy a legtöbb nem újraírható dvd lemezt rontja. Cd-t ír rendesen, de a dvd-vel nem igazán bírkozik meg. A megírt dvd-t nem tudja visszaolvasni, más olvasó/író se mindig tudja visszaolvasni. Más íróval írt dvd-t se mindig olvassa be. Nálam a hibaarány 50% feletti, a próbált anyagok: Ritek G4, G5, Fuji. Firmware frissítés nincs.
-
Almos
aktív tag
válasz
Solar_Wind #1811 üzenetére
Én eddig még sose vettem ki... Előbb-utóbb úgyis megdöglik, szerintemez nem sokat számít. Egyébként leginkább hálózatról használom.
-
Almos
aktív tag
válasz
Louis Gara #1816 üzenetére
Nekem nyomtalanul lejöttek a matricák, csak a celeron M-et hagytam rajta
-
Almos
aktív tag
válasz
extraktor #1786 üzenetére
Személy szerint egyre inkább hajlok a hátizsák felé... Felsorolom, mi mindent cipelek már most, vagy tervezek cipelni a géppel együtt, és mindjárt megérted:
-gép
-tápkábel
-adapter
-gyári asus usb egér
-crosslink utp kábel
-s-video kábel
-jack-rca kábel
-s-video - scart átalakító
-fülhallgató
-jack-osztó
-dvd-rw
-cd-rw
aztán ha sikerül szerezni, akkor:
-vga-tv átalakító
-illetve jó lenne, ha beférne mellé még 1-2 papír, könyv. stb
Egyébként a belinkelt kensington tatyónak tényleg nagyon jó ára van, ennyiért mindenféleképpen megéri! Esetleg nincs valami táskás akciójuk is? Mindjárt megnézem
No van jó kis hátizsák is már 13 ezerért
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
Louis Gara #1766 üzenetére
Írás közben nálunk sem történik semmi rendellenesség, a meglepetés akkor jön, amikor megpróbálod visszaolvasni
-
Almos
aktív tag
Az attól függ, melyik táska, és mi mindent akarsz benne cipelni a gépen kívül. Amit én kaptam az A3L 5028-hoz, az szerintem csak ideiglenesen jó, minimális használatra. Ha hosszabb távon akarod cipelgetni, akkor vegyél szerintem vmi komolyabbat. Nekem eddig még sajnos nem jutott rá se időm, se pénzem
Egyébként a táska szerintem kényelmesebb, jobb is, de jóval drágább, nem hiszem, hogytalálsz 15K alatt.
Ha visszakeresel, akkor megtalálod, hogy nekem mi volt konkrétan a problémám a gyári táskával. Ráadásul azóta észrevettem, hogy a külső zsebben tárolt tápkábel kerek vége miatt is jelentek meg horzsolások már a noti tetején
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
-
Almos
aktív tag
fw-frissítés: most bújom az angol és francia fórumokat, hát szó mi szó, ott is igencsak anyázzák tsst corp-ot, hogy ilyen szart kiengedtek a gyárból, meg asus-t, hogy ilyen szart bele mert rakatni a gépekbe. A lényeg, hogy elvileg létezik egy toshiba fw, ami rámegy, és utána rendesen ír/olvas mindent. Innen ([link]) kell letölteni az exe-t és a TU51.bin-t, és állítólag jó lesz. Nekem nem jött össze, de legalább továbbra is működik (?) a meghajtó.
Egyébként én is inkább a cserére hajlok, csak ahhoz el kell vinnem a gépet, stb. Egyébként ilyenkor kell a számla is, vagy csak elég a gari-levél? (ráadásul le sincs pecsételve, egyből ide hozták a nagykerből)
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
jani0625 #1680 üzenetére
Nálam akkor 2.5x az olvasási sebesség, amikor zöldeket olvas, kb a lemez felétől már csak pirosakat, így meguntam... Áttettem a lemezt a másik dvdrw meghajtóba, amelyikben írtam, ott eddig csak zöldeket olvasott, de már ott is van piros, persze teljesen máshol (21%) Tököm érti ezeket a szarokat... Ezek után most hogy írjak ki bármit is dvd-re, mikor semmi biztosítékom nincs, hogy akár még másnap is vissza tudom olvasni...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
jani0625 #1668 üzenetére
Sajnos nekem is szarakszik az íróm, szerintem előbb-utóbb cserés lesz. Csak azt nem tudom, hogyan lehet ''bizonyítani'' nekik, hogy tényleg szar? Mert lehet ám azt mondani, hogy szar a lemez anyaga, rossz az író progi, stb...
Egyébként ma megint másoltam dvd-ről, amin van 12 film, múltkor ''csak'' 2-3-at nem tudott beolvasni, most már a felét...
Ja, csinálhatnának egy széria-visszahívást, mint az autóknál, hogy mindenkinek lecserélik a meghajtóját, lehet jobban járna Asus is, mert megelőzhetné hogy mindenki fikázza a márkát a gagyi TSST írók miatt...
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
Louis Gara #1643 üzenetére
Igen, jó dolog ez a sok hotspot, amit még talán hiányolok, az az ingyenes hotspotok a plázákban
Egyébként a BME-n nincs mindenhol wifi, és nem is mindegyik nyilvános, a legtöbb csak bme hallgatók számára érhető el. Pontosabban csak a goldman-on van ingyenes, bárki által használható wifi. Állítólag panelokban is sokat lehet találni, hála az egyre jobban elterjedő wlan routereknek, amiket nem mindenki tud megfelelően bekonfigurálni -
Almos
aktív tag
MM-ben és Saturnban szerintem nincs akkora választék, bár konkrétan nem néztem még, de szerintem náluk nem lesz A6R-B002.
Macropolisnál pedig egy bő 20ezerrel drágább a gép, mint másholLaptop.hu-ról hallottam negatív véleményeket (kiszolgálás, garancia intézés, stb), igaz itt már csak egy tizessel drágább, mint pl. Eknet vagy Mekka Digitál, esetleg notebookworld esetében.
Nem tudjátok, pcland.hu-nál van hitel?
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
becksim #1447 üzenetére
Múltkor már én is írtam, hogy érkezett szállítmány Mo-ra, és újra kapható kb. január 5-től. Csak tavaly nem volt már belőle egy darab sem. Komolyan nem értem Asus-ékat. Haveromnak mindenféleképpen még a tavalyi évben kellett notit vennie sulinetre, és mivel nem volt ilyen, vett egy gagyi Acert...
Más: Ki ismer olyan boltot, ahol hitelre is adnak Asust? Egyik ismerősnek így kéne gép, és kérte, hogy mondjak neki ilyen helyet, de eddig még nem találtam... A kiszemelt példány pedig a már előbb is emlegetett A6R-B002 lenne.
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
Ha az A6R-B002-re vársz, akkor még várhatsz egy ideig... Régóta nem lehet kapni az országban (bár ezt azt hiszem elég közelről tudod most), annak ellenére, hogy ez egy új modellnek számít...
szerk: Hoppá-hoppá-hoppááá!!! Most nézem a ramiris nagykereskedés árlistáját, és van náluk raktáron, nem hiszem el!! (Szegény haverom meg vett helyette egy Acer Tm4061LMI-t a múlt héten...)
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
Endrewzo #1302 üzenetére
Szerintem ebben az árkategóriában az egyik legjobb gép. Az egyetlen problémája, hogy egy hónapja nincs belőle egyetlen eladó darab sem Magyarországon (most néztem meg megint a nagyker árlistáját, még mindig nincs raktáron). Egyik barátomat hetekig hitegette egyik kisker karácsony előtt, aztán a végén vett egy (ehhez képest szerintem nagyon) gyenge Acert.
-
Almos
aktív tag
Nekem is voltak mostanában dvd-írási problémáim, de a laptopos samsung, és a desktopos nec is rontott mind ridisc, mind fuji dvd-t (kb a lemezek felét!!). Aztán lecseréltem a 6-os nero-t mind a két gépen 7-es verzióra és most egyelőre jónak tűnik a dolog.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest