- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szobbal
csendes tag
Nekem X550DP van 2 éves konstrukció. AMD A6 HD8450 beépített grafikus meghajtóval, + HD8670M VGA 2GB Jól hangzik de nehéz eset.
Nem egy sárkány. filmezni netezni. régi játékok mennek rajta. a + 4GB ram amit vettem bele sokat dobott a sebességen meg egy SSD. De a kijelzője ennek se csúcs szuper pedig elvileg HD (elvileg a HD a felbontásra értendő, és ezeknek a laptopoknak 720p felett van picivel a felbontása). TN és a betekintési szöge is elég rossz viszont matt az üveg. Én is úgy hallottam hogy az X széria nem egy csúcs gép. Igaz én utolsó darab ként meg tudtam venni 60eHUF környékén az Auchanban februárban (eredeti utolsó ismert ár 126 000). Az ATI vagy is AMD már nem támogatja Driverrel a videókártyát. ez az Nvidiánál másképp lenne, ott még külön ki is lehet választani a grafikus kártyát, ATI-nál nem. Én alapból win8-at tettem rá és az frissült 10-re. Amúgy a 10 sokkal felhasználó barátabb mint a Win8-8.1. Win7-et már erre se tudtam volna tenni nincs support sajnos. Én is tiltakoztam a Win10 ellen de hétköznapokra teljesen jó. De ha tényleg Win10 alatt is ennyi probléma van, vissza kell vinni és hozni másikat. Nekem a tuch-al semmi gondom nem volt soha. Én a Bluetooth-al voltam így a Win azt se tudta milyen kártya van benne. Nincs rá aláírt Driver. De azt is megoldottam egy cserével.
Én amondó vagyok csomagold vissza és irány a bolt és egy másik gépet el kell hozni. Lehet valami nem kóser a hardverral, mert ilyet még én se hallottam hogy Win10 alatt nem mennek dolgok főleg hogy támogatott.
És ha a másik géppel is ez van akkor keresnék másik konfigot. -
Bkrisz9
őstag
Ez esetben a forgalmazásra vonatkozó megjegyzésem tágytalan. Sajnos a tömeggyártás,tervezett elavulás stb. miatt ilyenek a gépek, évekkel ezelőtt sokuk sokkal jobban össze volt rakva. Ez van sajnos ezt kell szeretni, jelenleg 150.000 alatt talán 3 ajánlott gép ha van abból is 1 erősen kifutó és nagyon nehéz találni. 115.000 alatt meg nincs is semmi ami megütni azt a szintet, hogy bárki ajánlani merje. (Ezekről bővebben a "Milyen notebookot vegyek?" topicban találsz infót) Szomorú sajnos ebben teljesen igazad van de ez van ezt kell szeretni, nem tudsz mit tenni.
A támogatás meg továbbra is egyértelmű, ahogy fejlődik minden a rajtuk lévő rendszereknek is fejlődnie kell. Attól, hogy neked felesleges a win10 még sok esetben szükséges, nem véletlen csinálták meg. Én is használok olyan funkciókat amikhez szükségem van rá vagy legalábbis megkönnyíti a dolgom. Szóval a win10 és a további fejlődés szükséges abban meg, hogy támogassák a sok éves rendszert semmi érdekük nincs. Anyagilag sem feltétlen kifizetődő, sok esetben nagyon bonyolult és lehet, hogy erőforrásuk sincs rá az új mellett. A világ előre halad ezt kellene megérteni. (Az előrehaladás nem minden esetben jó. Lásd az elején említett minőségromlást az elmúlt években.) Egyébként szerintem nem lenne baja a win8.1-el, a mostani gépek támogatása általában úgy van megadva, hogy win 8.1-től felfelé. Csinálj egy win 10 telepítőt egy pendrivera egy másik gépen, töltögesd le a hardvergyártók oldalairól a főbb drivereket (Chipset,VGA esetleg processzor stb.) és tedd őket is rá az elkészíetett USB-re. USB-ről telepítsd a win-t (8.1 vagy 10, amihez találtál drivereket) aztán ha bebootolt a rendszer akkor az USB-re tett fontosabb drivereket. Ez után hagyd a win-t, hogy letöltögesse a saját frissítéseit (közben lehet több drivert fel is tesz és utána alig lesz dolgod) majd az eszközkezelőben nézd meg mihez nem rakott fel illesztőt és jobb klikkes menüben az illesztőprogramok opciónál indíts egy keresést hátha megtalálja megától. Ha esetleg nem akkor szintén a gyártói oldalakon keress rá. 8.1-hez próbálhatsz 10-es drivert is ha esetleg mást nem talál. Egy délután alatt simán fel lehet tenni naprakészen egy windowst. Ha nem megy akkor inkább bízd szakemberre, pár ezresért felteszik neked. -
Bkrisz9
őstag
Úristen mennyi butaságot beszélsz... A világ fejlődik, folyamatosan jönnek az új dolgok (néha jók, néha rosszak), nem kell csodálkozni ha valami nem támogat egy sok éves rendszert... Az meg a másik, hogy ezt a gépet nem is forgalmazzák itthon, én legalábbis hirtelen nem tálaltam sehol. Vettél egy marha olcsó gépet gondolom egy tabletbe se való ótvar gyenge processzorral aztán csodálkozol, hogy minden lassú, csúnya a kijelző stb. Megnéztem ennek a gépnek vagyis az itthon forgalmazott társának az 540-nek az aráit és ez olyan mintha 200.000-t vennél autót... Nyilván vacak lesz az egész és valószínűleg csak a baj lesz vele. Meg lett a tanulópénz. Mielőtt veszünk valamit utána kell nézni, hogy az mit tud nem utólag sírni, hogy csak azt tudja amit le is írtak csak te nem néztél utána. Az a gép vacak ez tény ettől függetlenülaz ASUS mint márka nem szar mert minden gyártónak van ótvar gépe legyen az éppen a DELL,HP vagy bármi más. A notebookal való élet se szívás ha utána nézel a dolgoknak és úgy választasz gépet. Mindenképp drágább mint egy asztali konfig de ez az ára a kényelemnek amit ad.
Mindezt nem bántásból mondom, minden tiszteletem neked de az, hogy most szívsz nagyrészt a te sarad. -
Hmmm1
aktív tag
Másik fajta meg fel se megy, mert telepítés elején cd/dvd meghajtónak vagy vmi szarnak a driverje hiányzik neki anomália... Biosba amit lehetett szerintem megpróbáltam, de semmi. Hogy mennyire utálom ezt, már most dobnám ki. Hihetetlen komolyan. Olyan "pc" amit nem te kezelsz, hanem ők, meg hogy mit tegyél rá? Mert a másik nem működik. WTF. Fogadni merek hogy akármelyik és 2-300k-s notiknál is ezt csinálná... vágni is kéne fejbe vele az Asusnál, Intelnél aki így csinálta, hogy nem tud simán menni és nem azt csinálja amit te akarsz. Mer azé' mer 2016-os gép, nem lehet már Win7-et használni rajta? Meg zéró support. És még USB se volt, így még ha lenne is driver nehezen lehetne telepíteni
-
Szia! eMag-on sosem lehet tudni, mert román beszerzésű noti is van közte. Ráadásul van olyan román SKU (aka ASUS azonosító pl. X540SA-XX004T), ami megegyezik a magyarral, pedig eltérő a billentyűzet nyelve.Tehát a PN/EAN számban lenne eltérés maximum.
Ami biztosan csokibarna-arany színű, magyar billentyűs magyar viszonteladóknál és paramétrekeben megegyező az általad keresettel (X540 - i3/4GB/500GB/DOS)
X540LA-XX002D
X540LA-XX265D (akciós modell)Hiába hívják fekete-ezüst-nek, ez csokibarna-arany.
Azért van fekete-ezüst-nek elnevezve, mert sokan óckodnak, ha meglátják, hogy arany!
Azt hiszik, valami giccses termék, rá se mennek.
Üdv,
SP!T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest