- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Garmin topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
Lisztomania
üzenetére
Nos azt kell mondjam találtam megoldást arra, hogy ASUS N550JK esetén nincs rendszerindítási hang, és ráadásul, sokszor csak akkor kapcsolja be a hangszórót ha a hangerővel szórakozik az ember, vagy ha elindít egy videót. Sajnos akkor sem mindig rögtön tette, de azt hiszem meg van a megoldás.
Na amit csináltam:
A kezdetektől fogva driver gondra gyanakodtam, és az is van mögötte. Na ugye szépen felraktam minden gyári drivert a lemezről, mert miért is ne. Sajnos a hang bug ugyan úgy elő jött ami kifejezetten zavart.Első körben bementem a Vezértlőpult\Hardver és hang részlegébe, ahol is kipipáltam, hogy legyen rendszerindítási hang. Nem tudom másnál hogy van de nekem ez alapból nem volt benyomva.Ezután fogtam és újraindítottam a gépet de semmi változás nem történt.
Ezután kezdtem el a driverek felé nézelődni, úgyhogy gyorsan le is szedtem a gyárit és megnéztem mint produkál az alap Windows-os driverrel. Nos megint semmi javulás nem történt azt ujraindítást követően így most egy másik driver után néztem. Realtek oldaláról le is szedtem a legfrissebbet (direkt alc 668-hoz nem volt, de doksi alapján támogatja ezt is). Felraktam ezt is de megint semmi. De az újraindításnál valami megragadta a tekintetem:
Igen, jól látjátok. Először az NVIDIA hang drivere indul el és nincs is természetesebb dolog annál, hogy rögtön HDMI-re teszi ki a hangot. Ugye?

Innentől már egyenes út vezetett az eszközkezelőbe ahol is letiltottam ezt a csodát, és voilà , újraindítás után rögtön jött a rendszerindítási hang és minden rendben van

na akkor röviden:
1, régi driver leszed, reboot
2, új driver fel
3, NVIDIA Virtual Audio Device letiltása az eszközkezelőben, majd reboot
4, örülsz -
Gergosz2
veterán
válasz
Lisztomania
üzenetére
Neten olvastam, hogy nem egyedi a hiba, másoknál is jelentkezett. Ha lesz időm berakom az SSD-t és akor megy a reinstall is, kíváncsi vagyok segít-e majd rajta.
Ebben az UEFi- témában valaki felvilágosíthatna mert nem nagyon vágom mit hogyan kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Kuponkunyeráló
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8365U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Asus Vivobook S 16 - 16" 3.2K OLED 120Hz - Ultra 5 125H - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR -1 év garancia
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Pyttawrx