Új hozzászólás Aktív témák
-
mondeo61
tag
Szia!
Nekem ASUS N750JK van két éve WIN 8.1 majd WIN 10 op-al, egy v.beton födém választ el a routertól
és működik az 5-8-os Mb-os jelerősségen is nyilván kicsit gyengébben, mint a router mellett.
Szerintem v. a net gyenge v.a routernek rossz a beállítása v. a laptop wifi dríverét kellene cserélni. De előtte mindenképp érdemes lenne másik laptoppal próbát tenni a jelátvitelre és szűrni a hiba lehetőségeket. -
mondeo61
tag
válasz
louiking32 #27958 üzenetére
Szia, az ASUS támogatáson még 2015-s driver van. Helyette tedd fel a legfrissebbet a hardver gyártótól azzal menni kell, én is néhány napja frissítettem rá.
http://12244.wpc.azureedge.net/8012244/drivers/rtdrivers/pc/audio/0008-64bit_Win7_Win8_Win81_Win10_R281.exe -
mondeo61
tag
válasz
g.és.h. #27895 üzenetére
Egy kis rákeresés kell csak!
Biosba lépés: https://www.asus.com/hu/support/faq/1008829 - általában restart és F2 gomb lenyomva.
Hiba oka lehet: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/unable-to-install-windows-10-on-my-asus-f5sl-ap179/3184586e-b698-4f83-b8fb-127fcdf258da
Valószínű a biost kell frissíteni először. -
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27388 üzenetére
Ha XP volt rajta akkor mennie kellene, a videó elején a BIOS rendszeridő alapon van /2001..../
nem állítottad be? Esetleg regizz az Oprend.hu-ra, magam is fent vagyok,nagyon jó oldal értelmes taggal,
sokat olvasom. Valaki biztos segít megoldani. Az nem lehet, hogy ne menjen.
Én csak a BIOS hibára tippelek, de nincs több ötletem. -
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27386 üzenetére
Amúgy mi volt telepítve utoljára ami működött?
-
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27384 üzenetére
A nem lehet, hogy az XP telepítő hibás vagy a penre írása hibás, próbáltad más XP telepítővel is?
-
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27382 üzenetére
Pedig valahol az elején van a gond, tehát a BIOS vagy az eszközillesztők körül van. Telepítéskor ki lehet választani hiba keresését, próbáltad? BIOS reset volt? Amúgy Win 7-nek is el kellene futni a gépen. Átfutottam a fórumokat ezzel a hibával, tele van vele a net, szerintem türelemmel próbálkozz és sikerül megtalálni. Néha én is belefutok kék halál hibába volt, hogy két-három órámba telt míg rengeteg leírás közül végül egyik megoldotta.
-
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27380 üzenetére
A BIOS-ban nem állítódott át az IDE ACHI módra?
-
mondeo61
tag
válasz
barkacsolas #27378 üzenetére
Szia!
Valószínű az alább linkelt leírás megoldja:
https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/324103
A végén lévő általános hibaelhárítás bekezdéstől érdekes. -
mondeo61
tag
Üdv.
N750JK laptopba van üres hely SSD-nek, de garis még. Kérdésem, hogy ismeretetek szerint berakhatom vagy csak ASUS szerviz szerelheti be gar. vesztés nélkül?
Köszönet! -
-
mondeo61
tag
válasz
anderledani #26582 üzenetére
Kösz,tavaly mikor updateltem 8.1-ről 10-re azután lett rossz az alvó mód. Javításként tiszta 10-s telepítéskor hagytam,hogy a WIN tegye fel a VGA drivert, az ASUS támogatásnál csak 8.1-hez van VGA driver. Próbáltam így is,de nem jó. Na eddig jutottam.
-
mondeo61
tag
válasz
Gergosz2 #26574 üzenetére
Szia.
Az a gond, hogy a leírt driverekkel ha alvó módba kapcsolom leáll úgy és villog a fehér led.
Amikor ébresztem úgy indul mintha teljesen újra indítottam volna tisztán boutol be, de sokáig lassan tölt be a rendszert mint valami nagy frissítés után. De így nem használom. A hibrenálás le van tiltva. -
mondeo61
tag
Szia Gergosz.
Nekem N750JK-m van WIN 10 x64. Amióta rátettem 8.1 helyett nem tudom az alvó módot használni.
Lassan egy éve levelezek az ASUS-al ,de mindíg a driver támogatás hiányára hivatkoznak. A driverekből ATKPackage_Win10_64_VER100043, IMEI 11.0.0.1181, HD graphics 4600 10.18.15.4256 van fent.
Az utóbbihoz nem találok frissebbet. A leírtakból nincs valami ötleted? Köszönettel. -
mondeo61
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérek hozzáértőktől, gyerekem kinézte az ASUS X555 (X555LA-XO1231D) laptopot
vásárlásra otthoni alap használatra. Valakinek jó v.rossz tapasztalata esetleg?
Köszönöm a válaszokat. -
mondeo61
tag
Próbáld meg feltenni ezt a két progit, én az ASUS szerviztől kaptam:
Atk:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/EeeBook/Apps_for_Win10/ATKPackage/ATKPackage_Win10_64_VER100040.zip
Smart Gesture
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Commercial_NB/Apps_for_Win10/SmartGesture/SmartGesture_WIN10_64_VER405.zipamúgy még meg lephet próbálni a ELAN touchpad driverrel, működik azzal is,nekem is feltette az update párszor.
-
mondeo61
tag
Ha rákeresel az ASUS támogatási oldalán a típusra, WIN 10 drivereket nem támogatja egyenlőre, csak a 8.1-t.
Valószínű ez a gond. Szerintem az üzletben nem is tehették volna fel rá a 10-t, ha garos a gép.
De ez csak az én véleményem. Az én N750JK-t is 8-1-l vettem a nyáron és 10-re frissítettem,de hivatalosan még nincs hozzá teljes körű driver támogatás, ezért némely része nem működik, pl. az alvó mód. Az ASUS ügyfélszolg.sem vállal semmit a 10-s driverek meglétéig. Most arra várok. -
mondeo61
tag
Akinek pc indításkor az asztali ikonok balra visszaállnak és NOD-ot használ itt a javítás rá
Zippyshare.com - win10_nod_fix.zip http://www93.zippyshare.com/v/TlzfBvNC/file.html
A két reg fájlt futtatni kell és újra indítás. -
mondeo61
tag
válasz
SMartin-HU #24097 üzenetére
Szia!
Az a probléma, hogy nem alvó módban ébred hanem újra indul a gép felébresztéskor pl.space billentyű v. az fn+f2 gomb használatakor. Remélem így érthetően fogalmaztam.Köszönöm.
-
mondeo61
tag
Sziasztok!
Új tagként, de régi pc használóként kérek segítséget,ötlteket.
Adott egy új ASUS N750JK win 8.1 hom. előtelepített laptop. Frissítettem 10-re, néhány ASUS alkalmazás egy idő után megkergült valószínű a 10-el nem kompatibilis ASUS dríver frissítések után, az alvó állapot elszállt, nem volt használható, újra telepítettem tisztán, de az alvó mód most sem működik, lehajtáskor kilép alvó módba villog a bal szélső led, de felhajtáskor újra indul. az ASUS ügyfélszolgálata azt mondja, hogy jelenleg nem támogatott a a win10 nincs még mindenre 10-es driver, pedig a honlapon most is ott van a biztatás a frissítésre.
Ennyit segítettek:
“Az alvó mód helyes működéséért 4 dolog felelős.
1. A BIOS /Ezt frissíteni nem fogja tudni, mert az elérhető legfejlettebb van a gépen./
2. Az ATK vezérlő program /Ebből a leg frisebbet küldtem meg Önnek./
3. Az VGA vezérlő program /Feltehetően ez okozza a problémát, de ebben biztosak azért nem lehetünk./
4. Ha ezek installálása sikeres volt, akkor már csak a windows energiagazdálkodási beállításait kell megfelelően beállítani.”
Ezek mind teljesültek. De mégsem ébred alvó módban. Bosszantó dolog.
Ha tud valaki megoldást megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest