- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csessze meg, eltörött az Asus tatyóm felső fogantyúja alatti merevítő.
A fogantyú így használhatatlanná vált, ráadásul félek hogy a törött merevítő lemez kiszakítja a szövetet és összekarcolja a notit.
Nem tudom mit csináljak vele, lehet hogy vennem kéne egy újat, de milyet? Van itt aki az Asus táskája helyett már mást használ? -
Használja valaki a notija mellé kapott szimpla Logitech egeret? A tiéteknek is kerreg a scroll gombja? Az enyém mostanában kezdett el egyre szörnyűbb hangokat kiadni scrollozás közben. Tudni szeretném, hogy másnak is van ilyen problémája, vagy ez csak egyedi eset? Esetleg valami ötlet a javítására?
-
válasz
Axel(diid) #4056 üzenetére
Lehet hogy valami korábbi széria és sokat állt a raktárban.
-
Boldog karácsonyt és problémamentes notebookokkal teli újévet kívánok minden Asus noti tulajnak!
-
Ne is mond, ismerős lecserélte a régi Asus-át egy új, erősebb FuSi-ra (régit a hugának adta), de már visszasírja - 1 hónap, ennyit ment hibátlanul a FuSi, most 3 percenként kifagy -> szervíz! Ennyit erről. Bárki bármit is mond, én előbb halnék meg, minthogy Fujitsu laptop-ot vegyek (kivéve LifeBook). Ha nyernék egyet, azt is inkább eladnám, és vennék valami mást az árából...
-
Látom a karácsony közeledtével egyre többen vesznek notebook-ot, és sokan Asus-t, nagyon helyes! Az én Asus-om is épp ma lett 1éves, hibamentes évet produkált (leszámítva a ati vga driverek szarakodását és pár elrontott CD-t), úgyhogy immár a második Asus noti érdemelte ki a "hű családtag" megtisztelő címet! Ha minden igaz, a következő egy Eee PC lesz...
-
válasz
asususer #3580 üzenetére
Az a baj a G1S-sel, hogy inkább játékra van kihegyezve, 3D-s alkalmazásokra és grafikai munkákra inkább a munkaállomás típusú notikat érdemes venni (QuadroFX vagy FireGL kártyával szereltek), talán a Dell Precision-nök a legjobbak ebben a kategóriában. Szerintem tök felesleges G1S-t venned, mert bár erős 3D teljesítménnyel rendelkezik, de tapasztalataim szerint a tervezőprogramoknál inkább a proci számítási teljesítménye és a ram mérete a szűk keresztmetszet, egy jó procival még integrált videókártyán is lehet 3DStudiozni...
Ha már Asus, akkor a helyedben én G1S helyett egy F8SV-t vennék, esetleg Dell Latitude 630 vagy 830! Sokkal olcsóbbak, és eleget tudnak, a G1S szvsz nem éri meg az árát. -
válasz
GombócArtúr #3489 üzenetére
Ez durva! Mégis hogy sikerült? Ne tudd meg, de mikor még új volt a notebook-om, egyik este azt álmodtam, hogy kb. így összetöröm, csak ébredés után nyugodtam meg...
-
-
-
Olvastátok az Eee PC-s tesztet? Hát muszáj lesz beszereznem egy ilyet!
-
válasz
melandri #3374 üzenetére
hát ha jól emlékszem egy sis chipset-es notitulaj mintha azt írta volna hogy ugyanolyan procival de más chipsettel szerelt géptől elmaradt teljesítményben, bár azt nem tudom, ez valójában mennyire igaz. lehet, hogy csak benchmarkingokban jön elő ez a különbség, nem hiszem hogy a mindennapi használatot érdemben befolyásolná. mindenesetre a népszerűségi listán lejjebb van mint az intel, nvidia és ati chipsetek. inkább csak elővigyázatosság miatt kerülendő a sis, de lehet, hogy ez az egész csak egy hibás feltételezés...
-
Kerio! Ez a technológia velejárója, ők sem tudják teljesen hibamentesen gyártani a paneleket, nem istenek! Úgyhogy le kell nyelned a békát!
Képzeld, több olyan embert ismerek, akik pixelhibás notival is teljes életet élnek. Úgyanúgy játszanak, moziznak, neteznek, használják a gépet mint az egészséges kijelzőjű notebookkal rendelkező társaik.Ha mégis olyan nagyon zavar, két dolgot tehetsz:
1. Maszekben kicserélteted a kijelzőt egy szervízben, ami sok pénzbe és a garancia elvesztésébe kerül.
2. Eladod, megmondva az igazat nagyon olcsóért, vagy becsapva valakit reális (használt) áron. Aztán a pénzből veszel újat. De még mindig ott a kockázat, hogy az új is pixelhibás lesz.Én a helyedben szarnék rá magasról. Idd meg a söröd, afrikában a gyerekek józanok!
-
válasz
szupika #3166 üzenetére
Hát, erős a gyanúm, hogy ez egy SiS chipset-es gép. Nem is olyan rég egy tulaj szintén panaszkodott a rövid akkuidőre, de már nem emlékszem, végül mi is lett a megoldás.
Az 1Gb ram elég kéne hogy legyen, de ha tényleg bővíteni akarod (ártani nem árthat), akkor én megnézném Everest-tel, hogy milyen RAM van benne, és aztán első körben megpróbálnék keresni/venni egy olyan vagy ahhoz hasonló modul itt a ph! apróhírdetések között. Power4Gear+ vagy NHC van fenn a gépen? -
Szerintem se a hűtés a gond, nem hiszem hogy adott szérián belül a különböző kaliberű prociknak más hűtést terveznek. Veszik a leginkább melegedőset, annak a felső értékét, és biztonsági okokból még annál is magasabb hőmérsékletre méreteznek.
Az FSB és a szorzók állítása ellenben már nagyobb gond lehet. Nem tudom milyen BIOS van az intelGMA chipszetes Asus-okban, lehet azokban lehet állítani.Nekem amúgy Celeronos gépem van, és egyáltalán nem szokott melegedni /hála az Asus jól megtervezett hűtésének!/.
-
válasz
mpepe20 #3153 üzenetére
Nem, nem lesz olyan. Meg kell nézni miket támogat a chip-set, olyanokat elvileg lehet bele rakni, de! Egyrészt körülményes, másrészt bukod vele a garanciát. De a legnagyobb akadályt szerintem a BIOS jelenti. Én pl. amiatt nem tudnám kicserélni /nem mintha akarnám/ a Celeronomat egy Core Solóra.
Ajánlom figyelmedbe ennek [link] a topiknak a legelső hozzászólását. Olvasd végig, onnan többet megtudsz a dologról, ha valamit még mindig nem értesz, ott szívesen válaszolni fognak. -
Hát nem feltétlenül. Az utolsó Mobile Sempron széria pl. kevesebbet fogyaszt, mint a korai egymagos Turion-ok, viszont a másodlagos gyorsítótára a Sempronoknak általában csak fele akkora (nem mindegyiké). A Mhz-ek itt a notiknál annyira már nem számítanak, egy-egy újabb széria alacsonyabb sebességen is gyorsabb a korábbinál!
A helyedben én inkább egy kisebb Turion X2-essel szerelt notit keresnék, hosszú távra tervezve azzal jobban járnál, meg amúgy is kiforottabb! -
Mi a gond vele? Nekem is ilyenem van, és tökéletesen működik!
hzcs! Mit jelent az hogy "lötyögő kijelző"? Az enyém is lötyög egy kicsit, de nem vészes. Viszonylag stabilan áll, ha megrázom a gépet, akkor viszont beremeg egy kicsit, de szerintem ez még normális, vagy nem?!
-
Hát igen. Az első noti után mindenki levonja a következtetéseket, és másodjára már megfontoltabban dönt. Én pl. a 15,4"-t bántam meg, ma már szívesen váltanék 14,1" vagy 13,3"-os notira. A Celeron proci kényszerűség volt, akkoriban még nem lehetett kapni Core Duo-t 200ezer alatt, Sempron-t meg nem mertem bevállalni, meg nem is volt olyan AMD-s Asus, ami nekem megfelelően lett volna felszerelve (kamera+mikrofon). De nem bántam meg, szeretem ezt a notit, valószínű nem is fogom eladni. Asszony megörökli én meg majd veszek még egy Asus-t! /vagy Dell-t/
-
Szégyen, de én még sose takarítottam a gépet, pedig lassan elkéne. Áruld már el te hogy csinálod, pl. hátul a szellőzőnél, vagy a billentyűk alatt? Én esetleg megpróbálom a vizes-porszívónkkal (fújni és tud, és lehet nagyon kis teljesítménnyel is!). Szóval pár apró javaslat vagy egy kis tapasztalat megosztás elkéne...
-
válasz
!Overdose! #3048 üzenetére
off: nekem is van egy Momo Racing-em!
Már majdnem 4 éves, sajna egyre kevesebb időm van játszani vele! -
válasz
legiaap #2963 üzenetére
Volt szerencsém egy ilyet megtapizni, hogy MM-ben vagy Saturn-ban már nem emlékszem. Nagyon jól össze van rakva. Kicsi, könnyű és gyönyörű. Csak az ára borsos, ahhoz képest amit a belseje nyújt. Szóval egy kicsit divatlaptop, de hát egy bizonyos vásárlói réteget ez is kiszolgál. Én inkább egy F9F-et vennék...
-
Hadd kérdezzem már meg az X50R tulajokat, hogy nekik csak kamera van a kijelző fölé szerelve, vagy mikrofon is?
-
válasz
csatacsiga #2916 üzenetére
Rosszul írtam, A8M! Tehát a Users-nél is az van, hidd el!
-
válasz
[CM]Crusher #2911 üzenetére
Nekem is a Zalman a legzsimpatikusabb. Majd egyszer!
-
Hát szerintem a leolcsóbb Core Duo-sok nem sokkal drágábbak már mint a Celeronok, ha már Vistára gondolsz, akkor inkább kétmagos procit válassz.
Nekem ELTE-s progterv-infós haverom szidta nagyon a Vistát. Azt mondta, hogy egy csomó új hasznos dolgot raktak bele, ami szép és jó, viszont elbasztak egy csomó másik dolgot, ami az XP-ben jó volt. Azután tért vissza XP-re, miután a nyomtatóját 1 hét szenvedés után se tudta működésre bírni, XP alatt bedugta és ment! Azt mondta a Service Pack 1-ig hozzá se nyúl!
-
válasz
csatacsiga #2886 üzenetére
Az, hogy elfelejtették odaírni nem jelenti azt, hogy nincs is benne. Ez egy típus, A6M-AP021, mindegyik ugyanazt tudja, tehát mindegyikben van S-video!
-
-
válasz
csatacsiga #2855 üzenetére
AMD-kben PowerNow! van. Turionban is, Sempronban is.
Az én Asus-ban egy 8 cellás 4400mAh-ás aksi van, most olyan 7%-os az elhasználódás mértéke /pedig már 10 hónapos/. Átlagban olyan 2 és fél órát bír, battery saving-ben 2:50-et is akár (kezdetben azzal több mint 3órát bírt). Jah, és mielőtt még elfelejtem mondani - celeronos!
-
Ez a beszéd. Előtte én is fostam, hogy mi van ha tönkreteszem, mert hát ugye mégse olcsó mulatság. De miután megvolt, már csak röhögtem magamon. Persze vigyázni kell, mert egy-két típusnál igen fifikás lehet a bepattintás mechanikája, de hát ilyen dolgoknál amúgy is óvatosan jár el az ember.
-
Szerviz, nem bővítőműhely. Akkor foglalkoznak veled (jobb esetben), ha gond van a noti bármely olyan alkatrészével, ami vásárláskor benne volt.
Memóriabővítés nem egy nagy wasistdas, csak keresel a ph!-n az apróhírdetések között olyat, ami neked kellhet, eladó valószinű még berakni is segít és pár nap garit is ad hozzá. Ha mégsem mered így bevállalni, akkor meg olyan kiskereskedőhöz kell menni, aki vállal ilyet, de mondom, ez annyira piszlicsáré kis feladat, hogy ha már volt a kezedben valaha csavarhúzó, és dugtál már bele ram-ot alaplapba, akkor nem lehet gond. A mellékelt manual-ban (már ha adtak ilyet a notihoz) talán még egy ábra is van róla... -
-
válasz
legiaap #2798 üzenetére
Ne tedd! Nincs hazai szerviz, a kereskedő meg hiába vállal rá garanciát, mert a Sony nem hajlandó cserealkatrészeket adni, csak pénzért. Tehát ha meghibásodik, akkor súlyos összegeket kéne leszurkolnod. Mellesleg a Sony-kat is az Asustek gyártja. Ráadásul szerintem irreálisan drágák.
A led problémát szerintem az okozza, hogy valami drivert nem vagy nem jól tettél fel. Én már kétszer frissítettem BIOS-t, nem vészes.
-
-
Egy tanács az új tulajoknak: a Power4Gear+-t ne felejtsétek el felrakni (hacsak nem NHC-t használtok), mert könnyen és egyszerűen lehet vele állítgatni a gép teljesítményét. Az egyes üzemmódokat akár saját szájízetek alapján is módosíthatjátok!
-
válasz
Szerintem... #2682 üzenetére
Szerintem...!
Szeretnél valami bíztatót hallani? Anyukámnak van egy 4 éves Asus-a és hibamentesen működik, soha nem volt szervízben! Ez elég bíztató?Azzal, hogy mi van ha meghibásodik, ráérsz akkor foglalkozni, mikor bekövetkezik. Más márkatulajdonosok sokkal rosszabb helyzetben vannak, mikor egy-egy széria vagy típushiba kiderülésekör rettegnek, hogy náluk is előjön az adott dolog. Egy FuSi, Acer vagy MSI tulajként valószínű több félnivalód lenne. Inkább bízz abban, hogy a te notid hibamentesen fog működni. Hisz mi a jobb:
- egy gyakran meghibásodó noti jó szervízeléssel
- egy ritkán meghíbásodó noti nem olyan jó szervízeléssel
Hmm?/Nem akarom leszólni a fent említett márkákat, mert biztos gyártának jó notikat is, de az Acer és a FuSi egyes konzumer gépeiről nagyon sok rosszat hallani, bár a szervízhátterükre amúgy nincs panasz, míg az MSI pont a nehézkes alkatrészellátásról hírhedt/
-
Keiro, ne haragudj, de tévedsz! Az X50V az lehet hogy a F5-ös sorozatból származtatható, de az X51R /amilyen Zotyának van/ az már egy teljesen másmilyen felépítésű notebook. Ha az Asus (international) oldalán körbenézel, ott is láthatod, hogy míg az F5 a Business, addig az X51 az Portability kategóriába esik. Az X50V Sis chipsettel és dedikált Ati X2300-as vga-val van szerelve, az X51R pedig Ati X1100 chipsettel és integrált videóvezérlővel.
Előbbi így néz ki: [link] (ahogy az F5-ös sorozat is)
Utóbbi viszont így: [link]
Így hiba lenne a te notidat [chelloZotyá-éhoz hasonlítani, mert nem ugyanaz! -
Az attól függ, milyen driverek vannak a notidhoz. Nézz körül az Asus oldalán [link], mert előfordul, hogy nincs az adott típushoz Vistás vagy XP-s driver.
Én a helyedben mindenképp XP-t raknék fel, abból is SP2-est! Kiforrotabb, stabilabb, gyorsabb. Vistával most még biztos szenvednél. -
Hát a "milyen notebookot vegyek?" topikban d900t már augusztus közepén (#2824) leírta, hogy bár az Asus az NSE-vel kötött szerződést, a cég a notikat az Albacomp-pal javítatja. Gusztustalan egy dolog, azt megmondom. Bár lehet, hogy a magát javítást ezentúl hozzáértőbb személyek végzik, de a gépek még így is átmennek az NSE kezén, ami nem sok jót jelenthez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airsoft
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest