- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csizo13
tag
Én is emiatt a játék miatt fizettem elő az ubi+ ra, lehet voltak még mások is rajtam kívül.
Olvasgatni a pénzügyi elemzéseket, és a kerülendő rendszereket, mert lekapcsolhatják bármelyik pillanatban, hát jókat lehet derülni ezeken.Gondolom azt is elhiszitek, hogy a Szigetfesztivál annyira veszteséges volt, hogy csak jó szívűségből csinálták a felebarátaiknak, amíg a megtakarításaik el nem fogytak, utána el kellett adniuk sajnos, (és szegényen tengődnek), amit mások csak azért vásároltak meg, mert rengeteg hitel volt rajta és szeretik beledobálni a pénzüket olyan dologba, ami sosem térül meg.
Nekem tetszik a GP és most éppen az ubi+ is, mert nekem megérte.
Szerintem itt kicsit messze van mindenki attól, hogy megítélje a pénzügyi hátterét egy cégnek az igaz/fél/nem igaz hírekből, bemondott pénzügyi beszámolókból.
Persze tévedhetek és igazi zsenik osztják meg a gondolataikat és következtetéseiket a hírek alapján és a soraik között olvasva. -
anulu
félisten
annyira sikeres, hogy már be is jelentették, hogy a Tencent megveszi a 25%-át az Ubinak. valszeg a ballaszt repülni fog.
-
dnelb
veterán
itt enyhén más a narratíva
-
Krethx
aktív tag
Tegyük félre ami az ACS körül kialakult és koncentráljunk a grafikára. Akárki akármit mond szép lett a játék. Szerintem szebb mint a GoTsushima. Mondom ezt úgy hogy a GoTsushima-t nagyon szeretem.
Megjegyzem az utolsó AC játék ami a nagy kedvencem volt az a: Assassin's Creed Syndicate
Assassin’s Creed Shadows vs Ghost of Tsushima - Details and Physics Comparison:
https://youtu.be/uFOnCMx2xOM?si=2tgDOpILh_mnEqkI -
NvidiaRTX
őstag
Szeretem az Assa részeket, de ebben egyet kell hogy értsek.
Még nem játszottam vele (várok pár Patch-et) de valahogy belekeveredtem egy magyar Shadows live sztrímbe YT-on és 10 perc után nyugtáztam, hogy még az sem lenne baj ha soha nem vinném végig.
Ghost of Tsushima ezt agyon vissza veri és én személy szerint semmi mást nem láttam csak egy át skin-ezett Valhallát.
Ez meg azt is megmutatja mennyire profi játék lett.
Úgy látszik az Ubi soha nem fogja már kinőni ezeket a tipikus Assa bugokat, félelmetes nézni, hogy ezt a játékot 15$ -nál drágábban merik árulni.
Ennek kb egy DLC árát kéne képeznie amit egy Bundle-be beleraknak később 5$-ért.
Még az előfizu árát sem éri meg. -
Ghost of Tsushima után elnézve a gameplayt nekem nagyon gyengének tűnik
mind a hangulat mint a grafkai megvalósítás .
Várom inkább a Ghost of Yotei-t. -
rottenbull
senior tag
Szep ez, akarhogyan is nezzuk.
-
Tasunkó
őstag
A veszteség az MS és a kiadók közti relációban merül fel, de globálban meg nyilván van egy számításuk, ami alapján az iparra többet költenek el a vásárlók, csak a cégek egymást közti pénzelosztása lehet nem megfelelő.
Ha nem lenne ez a rendszer, akkor olcsóbban adott játékok lennének a megfelelőek, mivel egy magas játékár, egy izolált elitet eredményez, amiből ha sokan kiesnek, saját warezipart hoznak létre, ami átránt az elitből is lehetséges vásárlókat. Így annál hogy olcsóbban adják a játékot, jobb nekik ezek a store rendszerek, azért találták ki. Erre meg példa, hogy az olcsó játéknál a vásárló azt veszi, amit meg akar venni, így szükségképpen sokkal jobb ha olyan vásárlást ejt meg, amit nem akar, a bevétel okozás szempontjából.
Nameg az egyszeri nagy bevételnél, pénzpiaci szempontból sokkal jobb a havi, mert csökken a nagy bevétel befektetése által realizált veszteség. -
wjbhbdux
veterán
A game passról nem tudni, mennyire van pluszban vagy mínuszban, hiszen komoly zsák pénzeket kell fizetniük, hogy azon a Microsofton kívüli kiadók játékai megjelenjenek, aztán az vagy hoz új előfizetőket vagy nem.
Hasonlóan mint az Epic Store játék és pénz osztogatása, ami az utolsó kiszivárgott infók szerint mély mínuszban van.
Ezek ugyan hosszú távú tervek, x éves megtérüléssel számolnak. Aztán ha mégse jön be, akkor majd lekapcsolják egyik napról a másikra a felső vezetők. Én alapvetően kerülendőnek tartom ezeket a rendszereket, mert nem biztos a jövőjük, csak ha adott esetben nem érdekel hogy a játékod / mentésed elérhető lesz később is, akkor jó. -
Tasunkó
őstag
Aki kijátssza gamepasson, azok nagy része teljes áron sosem venné meg. A legértéktelenebb vásárló, aki például előrendel, és vagy a játék rajongója, mert bármit tesznek meg fogja venni, így logikusan következik hogy a legértékesebb vásárlóra lőnek gamepassal, aki sosem venné meg, azzal vetetik meg így.
A játékok halmaza áll az egyik felén, és a beszedett pénz a másik halmaz, és ez a pénzhalmaz a gamepass szolgáltatással nőtt, tehát nem lehet veszteséges. Amikor a gamepass veszteségeket matematikázzák a fórumokon, az mindig nevetséges és bugyuta, mert veszteséges csak az alapján lehetne, hogy csinálok fűzfasípot amit 1000 euróért árulok. 4 hülye megveszi, ebből kiszorzom hogy 8 milliárd, mínusz muszlimkeresztények, és pereskedek hogy hol marad a bevételem a teszemazt 6 milliárd eladatlan fűzfasípból.
De itt még nem áll meg, mert konkrét példát tudok mondani, amiben előfizettem unokahugaimnak, amit 2 év után abbahagytam mert keveset játszottak vele. Így játékvásárló lettem, néha veszek valamit ami valószínűleg érdekli őket, és így saccra 75 százalékkal kisebb bevételt realizál a játékipar, mert néha veszek egy-egy játékot, amelyek közt van 1 euró 50 centes is, és ugyebár hányan lehetnek így, akik a legértékesebb behúzott vásárlók, mert uborkáért mentek és pingpongütővel távoznak. -
Juhaszatti
addikt
"ha kipörget 10db $20-asat, akkor az -$200."
Itt feltételezed azt, hogy ha nem fizetett volna elő, akkor azt a 10db játékot megvette volna, pedig egyáltalán nem biztos.
Így stabilan fizeti az előfizetési díjat minden hónapban, de simán lehet hogy abból a 10-ből egyet sem vett volna meg korábban. Vagy azért mert a katalógus nélkül nem is ismerte volna, vagy azért mert warezolt, vagy legfeljebb 1-2 játékért adott volna pénzt ezek közül, stb stb. Nagyon sok a bizonytalan tényező, az egyetlen stabil dolog a képletben a havi fix bevétel. A kipörgetett játékok nem jelentenek automatikusan mínuszt, és ez igaz a AAA játékokra is. -
anulu
félisten
válasz
Juhaszatti #7 üzenetére
másik oldal: ha az Outlaws és a Shadows is érdekel valakit, egyszer vásárlással alsó hangon $140. ha a havi premium előfizetést nézed, az $18. ez majdnem 8 havi előfizetési díj, miközben egyéb játékokat is tol az adott user, amik mondjuk nem $60-70 árazásúak, de ha kipörget 10db $20-asat, akkor az -$200.
igen, a pénzügyi negyedévnek, amiben ráadásul az előfizetéses modellnek még a játékok minuszát is kompenzálni kéne úgy, hogy még a hatalmas XBOX Game Pass sem termel valami veszettül sokat az MS-nek.
van olyan cég, ami megteheti, hogy legyen olyan divíziója, ami csak veszteséget termel az előfizetéses szolgáltatással és van olyan, amelyik nem. az Ubisoft az utóbbiba tartozik. és az Ubisoft+ elindításával maguk alatt kezdték ásni a sírt, amire egyébként anno sokan rá is mutattak, és az Ubi - szokásosan - aggresszíven reagált.
hint: részemről egy könnycseppet nem fogok hullajtani utánuk, "well deserved fail" kategóriába esnek nálam mindazok után, amit az elmúlt években műveltek.
-
Juhaszatti
addikt
Viszont ha az Ubisoft előfizetői bázisa nő, az hosszútávú és folyamatos bevételt jelent. Biztos vannak akik 1 hónap után ott is hagyják, de nem mindenki.
Azzal is érdemes számolni mert így havi szinten csörög nekik a kassza, nem csak 1-2x egy évben, mikor piacra dobnak valamit.
Nem a játéknak kell nullásra vagy pozitívra kijönnie, hanem a pénzügyi negyedévnek/évnek. -
Yodafon
őstag
1 millio jatekos, de az utolso boss achievementet "a jatekosok 20%-a szerezte meg"
-
anulu
félisten
ebben benne van a raklap Ubi+ előfizető is. márpedig óvatos becslések szerint is legalább 2,5-3 millió példányt kellene teljes áron(!) eladni, hogy nullásra kijöjjön a játék.
-
BoneDragon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ph A pontos eladási mutatók nyilván jóval alacsonyabbak az Ubisoft+ előfizetés miatt, de még így is soknak mondható ez az adat.
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest