- Fotók, videók mobillal
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Flashback #2483 üzenetére
Hello
A limitet a RAM mennyisége fogja meghatározni.
1 LED RGB vezérléséhez 3 v 4 byte memória kell és van összesen 2k az UNO ban.
A megtáplálását semmiképpen se az arduinón keresztül tedd meg, mert nem fog menni.1 W2812b LED 3 * 20mA = 60mA számolhatsz, szóval 100 LED nél már 6A lesz a maximális áramfelvétel.
-
-
zka67
őstag
-
válasz
Flashback #2226 üzenetére
Régóta vagyok PH-s és Arduinos is, hogy nem találtam eddig erre a topicra?
Ha esetleg az számít, az NRF24L01+ ugyan 2.4Ghz-en megy, de annyi klassz beépített tulajdonsággal ruházták fel, hogy nem kell tartani a zajtól.
Szerintem volna olyan biztonságos mint a 433MHz , és kevesebb vele a szenvedés (nekem legalább is a 433-as modulokkal nincs jó tapasztalatom)
-
Gergosz2
veterán
válasz
Flashback #2226 üzenetére
433mHz jó lesz, de a 800mHz-sel sem lesz gond. De mindegyiknél figyelned kell rá, hogy tegyél rá egy megfelelő méretű antennát, illetve az adód teljesítménye elég nagy legyen.
PL 433Mhz-es adók többsége negyedhullámos, egy 17 cm-es antennával megtoldva elég messzire tud közvetíteni. Olvastam, hogy valakinek sikerült 3 km-es távot is produkálnia, de 1km mindenképp menni szokott, ha 12V-ról járatod.
Ja és ha nagy biztonságot akarsz, akkor mindenképp valamilyen hiba detektálást és javítást is valósíts meg ismétlés, cheksum, CRC... .
-
válasz
Flashback #2040 üzenetére
Megoldás:
Nem eredeti az Arduino-m... Régebbi drivert kellett felrakni hozzá. Ha valaki ilyen klón arduinó nanoval találkozik itt a megoldás: [link]
Érdemes módosítani a driver dátumát az infben. Mondjuk 2030-ra... Akkor a windows nem fog újabbat találni egy darabig
Ide felraktam a módosított driveremet. (2033 lejárati dátummal).
-
-
gyapo11
őstag
válasz
Flashback #1948 üzenetére
Nem nagyon kell építeni: link
Meg kellene határozni a szükséges fényerőt. Az 1 W-os led 100 lument nyom ki, a kisebbek kevesebbet, csodák nincsenek. Lehet fókuszálni, és akkor szűkebb nyalábban nagyobb lesz a fénysűrűség, de látjuk a 400 nites (candela/m2) csoda telókijelzőket, hogy mennyire nem látszanak napsütésben, a szobában meg kisüti a szemet. Az 5-10 ezer mcd fény nagyon karcsú. -
gyapo11
őstag
válasz
Flashback #1940 üzenetére
Panelhez legegyszerűbb a sprint-layout.
A ledek fényereje világítás és távolság függő, szerinem 1 W-os powerled megfelelő lehet, 10 db az 10 W. Ha a tartósság szempont, akkor inkább 3 W-os ledeket hajtanék 1 W-tal.
Mosfettel nincs tapasztalatom, de a nyitófeszre oda kell figyelni, ez amit linkeltél jónak látszik. -
tvamos
nagyúr
válasz
Flashback #1878 üzenetére
Nem erdemes megtanulnod a shift regisztereket, ha most az egyszer kell, es soha tobbszor! En 95-200-ig szivtam vele eleget, (ipari kornyezetben,) tobbszor en nem hasznalok ilyen vackokat. Ha soroson kommunikalsz, akkor barhol ra tudsz akasztani a soros vonalra egy PC-t es tudsz debugolni. Ha nincs legalab egy rendes oscilloscope-od, akkor foleg hagyd oket. Felteszel egy arduino mini pro-t, es van 10 kimeneted. Veszel 10-et. Lehet SPI, IIC, vagy akarmit irni ra, de ami a legjobb, sima soros adatatvitel. Mindent tudsz tesztelni PC-rol, egy usb-soros atalakitoval.
-
bacus
őstag
válasz
Flashback #1876 üzenetére
kicsit visszaolvasol, én linkeltem itt videot is, hogy hogyan lehet bemenetnek használni (az a bonyolultabb), illetve kimenetnek.
Shift regisztert úgy képzeld el, hogy a kimenetek értékét mindig egyel lépteti, ahogy a bemenetet megmondod.
Ezeket sorba kötve, akárhány kimeneted lehet. A lényeg, ha 16 kimenetből mind nulla, és te a 10. kimenetet akarod megváltoztatni, akkor 16x közlöd vele egyesével az értékeket, (ebből a 10. lesz más), majd egy vezérlőlábbal a kimeneten egyszerre jelenik meg a változás. (ezért kell 3 láb a vezérléshez, data, clock, és state)"16x közlöd vele" --- nyilván ebben a speciális esetben elegendő lenne 10x, hiszen mind nulla volt, beirsz neki 1-t. ,majd azt 9x arréb shifteled.
A 13db shift register ( 74HC595 ) kb 700 ft (lomex), próbapanel 2 db 400 ft, ebből már megvan a 100 kimenet, és csak kicsit kell forrasztgatni, drótozni..
-
Pubszon
veterán
válasz
Flashback #1871 üzenetére
3 ilyen modul már 96 kimenettel rendelkezik, de 4 pedig már 128-al.
4 modullal kb 13000Ft-ból kijössz és sokkal jobban kezelhető, illetve még marad is 28 szabad kivezetésed, meg az arduinon is csak 3 kivezetést használ fel.
Relés kapcsoláshoz jó lenne ilyen modul, de tranzisztor is jó lenne, sőt olcsóbban is kijönnél vele ha magad meg tudod csinálni. -
Andreas2
tag
válasz
Flashback #1798 üzenetére
Egy tipp:
CJMCU-ADS1115 16Bit ADC Development Board Module
I2C, 16 bit, max. 860 SPS, 4 "normál" vagy 2 differenciális bemenet, tápfeszültség 2,0-5,5V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest