- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
A lényeg ez:
#include <DS3231.h>
#include <Wire.h>void setup() {Serial.begin(115200);}
void ReadDS3231()
{
int minute,hour;
minute=Clock.getMinute();
hour=Clock.getHour(h12, PM);
Serial.print(hour,DEC);
Serial.print(':');
Serial.print(minute,DEC);
}
void loop() {ReadDS3231();delay(1000);Ez a 3231-es óramodullal működik. Van egy függvény, a ReadDS3231, ami beolvassa a percet és az órát, a két változó értékét lehet fölhasználni az időablak kijelölésére, amikor a relé be vagy kikapcsolt állapotban legyen.
Valahogy így (22 óra 10 perctől 23 óra 20 percig legyen bekapcsolva):
if(hour==22 && minute==10) {digitalWrite(rele, HiGH);}
if(hour==23 && minute==20) {digitalWrite(rele, LOW);}
Ha másodpercenként olvasod ki az időt, akkor 59-szer fogja bekapcsolni, és 59-szer kikapcsolni abban az egy percben, amikor a feltétel igaz, de ez nem gond. Minden más időpontban egyik feltétel sem igaz, tehát nem történik semmi, a relé marad abban az állapotban, amiben éppen van.
A teljes példaprogramot itt találod. -
tvamos
nagyúr
Szerintem, ott vannak a mintaprogramok, azokat nézegesd meg először.
LED villogtatás, egyszerű soros kommunikáció, mert az jó debuggoláshoz, ilyesmi.
Esetleg az ingyenes arduino tanfolyam...Meg jo lenne, valami rendszer leírás is.
Ha később más időt akarok megadni, akkor változtatni tudjam.
Ezt valami gombokkal akarod?
Hogyan tudom itt az aktuális időt megmondani neki?
Nem azt írtad, hogy van valami rtc-d? -
Gergosz2
veterán
Azért ezt tényleg nem nehéz kivitelezni. Ha nem értesz az arduinohoz, meg abszolút nem programoztál még akkor szerencsésebb ha nekiállsz tanulni. Rengeteg tutorial van a neten.
Saját meglátásom szerint ez a topik arra szolgál, hogy arduinos kalandjainkat megdiskuráljunk, illetve, ha valaki elakad, akkor segítünk továbblépni, persze ha tudunk. Nem sértésnek akarom mondani, de egy-az-egyben ugyanilyen kéréssel állított be talán fél éve egy fórumtárs, aki egy akváriumhoz szeretett volan relés kapcsolgatást megvalósítani. Alapvető prog tudás hiányzott és még az arduinot sem ismerte. Készségesen segítettem neki, de egy ponton fogtam és hagytam az egészet, mert a legalapvetőbb dolgokat sem értette, nekem meg egyszerűen már nem volt kedvem hozzá.
-
zka67
őstag
Netán ez problémát okoz számodra, hogy segítséget kértem a fórumon?
Nekem nem probléma, de így, hogy egyáltalán nem értesz a programozáshoz, semmi általad elkészített forráskódot nem tudsz mutatni, szerintem adj fel egy hirdetést, hogy ennyi meg ennyi pénzért keresel valakit, aki megírja neked az általad kívánt programot.
Részemről a téma lezárva.
-
zka67
őstag
Szia, itt találsz kész megoldást is
-
zka67
őstag
Szia, ha gondolod töltsd fel a kódodat valami tárhelyre (pl. dropbox vagy hasonló) és szerintem itt összerakjuk veled együtt a programodat.
Az első megjegyzésem, hogy miért használtok még RTC-t, amikor ma már minden háztartásban van wifi? Nem jobb a mindig atompontos óra? Én épp most csinálgatom amikor ráérek az időjárás állomásomat, egy ESP8266-os wifi modul és egy TFT kijelző kell hozzá összesen:
És ennyi lekérdezni a pontos időt, meg még egy kis program kellett hozzá, hogy átkonvertálja UTC+01-re és hogy tudja az automatikus téli-nyári átállást is.
AT+CIPSTART="TCP","time.nist.gov",13
AT+CIPSTART="TCP","time.nist.gov",13
CONNECT
OK
+IPD,51:
57436 16-02-18 22:31:37 00 0 0 669.6 UTC(NIST) *
CLOSEDAz előnye, hogy mindig 1mp-en belüli pontossággal tudod az időt, és soha nem kell beállítani azt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest