- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LustaDick123
tag
válasz
joczo1337 #21472 üzenetére
Van valami egyszeru,mar kesz megoldas erre?
Ha nem ragaszkodsz mikrocontrollerhez, akkor kb. bármelyik okosotthon rendszer erre alkalmas. Én egy Xiaomi rendszerrel figyelem a nyaralómban a hőmérsékletet, mozgást, ajtónyitást stb.
Először én is mindenféle rpi, mikrocontroller stb. vonalon indultam és hamar rájöttem, hogy azonos áron kb. van dobozos p&p cucc is (persze ekkor kimarad a barkácsolás és szívás öröme - ami a távolság miatt esetemben nem hátrány). -
dew28
aktív tag
válasz
kicsit off, de :
kezdesnek jo lehet amit szeretnel, de ha mar belerazodsz kozben, jonnek az uj otletek, jolenne visszanezni, keresni, stb az adatok kozott, aztan uj szenzorok, kapcsolok, es epul az okoszisztema.
pl
a kepen levokhoz en a kovetkezoket javasolnam tanulmanyozasra:
HW oldalon: megfelelo MCU+Szenzor (pl ESP8266, ESP32 stb), + egy szerver gep (ez nalad adott)
SW oldalon: MCU-ra pl tasmota firmware, -> MQTT -> influxdb -> Grafanaonnantol kezdve eleg csak a grafanat kiengedni netre (v VPN, v Zerotier), es latod a dolgokat tavolrol.
-
válasz
joczo1337 #21477 üzenetére
Miért kellene mindet külön-külön porton elérni? Egy csomó egyszerűbb megoldás van ehelyett.
- kinevezel egy controllert központnak, a többi erre küldi az adatokat, és te a központot éred el
- egy külső szerverre küldik az adatokat, pl thingspeak vagy hasonló
- írsz egy szerver oldali (pl. PHP) scriptet, feltöltöd egy ingyenes tárhelyreA portnyitás helyett viszont javaslom inkább egy VPN szerver futtatását (akár a routeren, akár pl egy Raspberry-n), sokkal biztonságosabb.
-
Janos250
őstag
-
ViZion
félisten
válasz
Szia!
DHT11-et engedd el!Az nem való kültérre. Ha kültéren párát is szeretnél mérni, akkor arra AHT20/AHT21 az ócó és a pára része pontos, de ez I2C, közel kell legyen a boardhoz. Beltérre jó és ócó cucc.
Hőmérsékletre kültéren szerintem OneWire a megfelelőbb (pl. Dallas DS18B20 szenzor), a DHT22 drága.ESPEasy-t lehet FW-nek használni, kontrollernek a Thingspeak vagy uhh, nem is tudom mit használtam, Blynk volt asszem...
Ez nem "gyári" cloud, csak a Te dashboardodra küldi az adatokat, azt sem tudja, h mitől és mit kap. Otthoni szerverre is MQTT-t tud küldeni, ha a szerveren van bróker.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Asus Rog Strix G16
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest