- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
fagylalt #9663 üzenetére
Táppanelra szerintem is jó, amit ajánlottak.
Az akku a Te döntésed.
Az olcsó kicsi kapacitású, a drágább nagyobb.
Én használom ezeket:
https://www.banggood.com/4PCS-NCR18650B-3_7V-3400mAh-Protected-Rechargeable-Lithium-Battery-p-90989.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN,
de ezek elég drágák, viszont tényleg 3000 mAó feletti a kapacitásuk. A piacin meg nem lehet tudni. Ami rájuk van írva, az teljes blöff -
Janos250
őstag
válasz
fagylalt #9641 üzenetére
18650-essel minden piacon tele van a padlás.
Általában 500- 800 mAó-sak, (mértem) pedig ráírva 2000-10000 mAó van.
Pici tápegység panelt is lehet szerezni. Vagy kérsz kölcsön valakitől, amíg a Tied megérkezik, vagy ha 1 db. kell, megveszed drágán, 1 darabnál nem érdekes. -
quint
aktív tag
válasz
fagylalt #9650 üzenetére
A robotjármű benzinmotorral megy? Mert ha nem, akkor ott lesz egy szép nagy aksid. Arra meg már csak egy step-down konverter kell, és viola, ahogy a művelt türkök mondják.
Bocs', közben látom, hogy másik szálon válaszoltál... Akkor csak a kérdés: miért nem jó a főakku? -
_q
addikt
válasz
fagylalt #9650 üzenetére
Robothoz nem kellene 2 motor?
A 20 perc nem indokolná, hogy túl nagy aksit használj, viszont mivel nem akarod gondolom utána egyből tölteni ilyen szempontból érdemesebb ha nagyobb az aksi. Egy 10 000 mAh-s aksi már bőven többet is tud 20 percnél és még csak tölteni se kell legalább sűrűn. Mint márka jók a xiaomi cuccok, lehet is hinni szerintem a kapacitásának, nem úgy mint sok kínai aksinál, ahol többet írnak rá a valós értéknék. Emellett meg ha úgy alakul, akkor telefon töltésre is tudod használni.
-
_q
addikt
válasz
fagylalt #9641 üzenetére
Az a baj, ha sok minden van használva annak nagy lesz a fogyasztása.
Még az is fontos lenne, hogy mennyi ideig üzemelnek az egyes egységek, Arduino Mega elmegy-e alvó módba, folyamatosan mérnek az egységek vagy mondjuk 10 percenként mérnek 1-et a kettő között pedig csak várakozó módban vannak, esetleg alvó módba elmennek.
Ha az időt már tudod, hogy mennyi ideig üzemelnek az egyes egységek, meg kellene nézni mennyit fogyasztanak alvó (ha van ilyen állapotuk) és üzemi állapotban külön-külön. Ha meg van a fogyasztás és az, hogy mennyi ideig fogyasztanak, akkor amit belinkeltem kalkulátorba beütöd az értékeket és kidobja, hány óráig, napig, esetleg hónapig tudna adott aksiról üzemelni.
Számolás és idők nélkül látatlanba azt mondanám, hogy nem fog sokáig működni a rendszer, jó ha 1 napig bírja vagy annyi se.
Konkrét példa, nekem van egy ESP32 ami folyamatosan működik, wifi-t használ, van egy hőmérő és egy kijelző. Ez durván 400mA-t fogyaszt, így kb 6.5 óráig bírná egy 3000mAh-s aksiról.
-
quint
aktív tag
válasz
fagylalt #9633 üzenetére
Kedvenceim ezek a 18650 bázisú powerbank házak. Általában tetszés szerint konfigurálhatók full powerbank és tiszta projektdoboz között. Például egy 2x18650-esben klasszul elfér egy Pro Mini (v. hasonló) alapú eszköz pár perifériával, és még 1 akku a tápláláshoz.
-
gyapo11
őstag
válasz
fagylalt #9633 üzenetére
Nem feltétlenül kell készre szerelt powerbank, ha amúgy vannak akkuid, akkor egy 1 $ körüli kis táp panelka elég lehet, és akkor szabadon választhatod meg az akku konfigot, mert mondjuk 7-30 V között bármi lehet, másrészt nem pocsékolódik el az energia a mega stab ic-jén, mert ezek a kis kapcsolóüzemű tápmodulok, 90 % fölötti hatásfokkal is mehetnek.
-
_q
addikt
válasz
fagylalt #9633 üzenetére
Szerintem előtte azt írd meg, hogy mire lenne használva, mert lehet nincs is értelme aksiról üzemeltetni, ha eleve több 100 mA-es a fogyasztása az egész rendszernek.
Ezzel meg tudod nézni hány mAh-s aksira lenne szükség, illetve tegyük fel egy 3000mAh-s aksi hány óráig/napig bírná adott terhelés mellett: [link]
-
quint
aktív tag
válasz
fagylalt #9631 üzenetére
Egyszerű analóg, soros áteresztő stabilizátor van a Megán, tehát 8 db sorba kötött akksi pont annyi idő alatt merül le, mint 6...
Akkus tápláláshoz nem rossz opció a legolcsóbb powerbank, és akkor a +5V bemeneten táplálod a Megát. Ez még olcsóbb is, ha épp nincsenek a fiókban a NiMH akkuk. -
Janos250
őstag
válasz
fagylalt #8292 üzenetére
A flight controller is ugyanaz. Régebben G-mouse-nak nevezték. A flight controller néha légnyomásmérőt is tartalmaz a magasságméréshez.
Pl. ez olcsóbb, de az általad linkelt jobb.
https://www.ebay.com/itm/NEO-6M-GYNEO6MV2-GPS-Module-w-Antenna-Flight-Control-for-Model-Aircraft/253371916379?epid=677378824&hash=item3afe24a05b:g-cAAOSwoeRZk6sy
Az általad linkelt a NEO-M8N paraméterei igen kedvezőnek túnnek (még nem használtam, de valüszínűleg fogom -
Janos250
őstag
válasz
fagylalt #8286 üzenetére
Ez nekem bevált, bár én még kétezerért vettem:
https://www.ebay.com/itm/28dB-LNA-Gain-1575-42MHz-SMA-Male-GPS-Antenna-Active-Connector-Stronger-Singal/282685875671?epid=750817279&hash=item41d16425d7:g:TZoAAOSw1MBZ2dek
Lehet, hogy kell ilyen csati:
https://www.ebay.com/itm/IPEX-To-SMA-Female-Portable-GPS-Navigation-Antenna-Modified-External-better-w/271744072214?hash=item3f45357a16:gX8AAOSwkNZUl9DT
Ez a kategória is megfelelt számomra. Mértem, nem volt lényegi különbség.
https://www.ebay.com/itm/GPS-Active-Antenna-Cable-Hign-Gain-SMA-Male-Plug-Connector-1575-42-MHz/263422264589?hash=item3d5530c50d:gIYAAOSwMEtaUG7f
Erre azt írják, hogy GPS is és Glonass is.
Én a legelőször linkeltet is használni tudtam Glonasshoz is.
Ezt kipróbáltam, nekem jól működött:
https://www.ebay.com/itm/VK-172-USB-GPS-G-Mouse-Gmouse-Glonass-Ublox7-Windows-10-8-7-Vista-XP/262781763789?hash=item3d2f0380cd:g:TKwAAOSwR6RaOehW
Ez meg az, amit én még tízezer körül vettem, és picit gyengébb a jele, mint a legelőször linkeltnek.
Hopp, itt lemaradt a link, de már töröltem.Ezt most találtam, nem tudom milyen.
https://www.ebay.com/itm/1pc-BLUETOOTH-Module-GSM-GPRS-Module-SIM868-GLONASS-GPS-Module-Text-and-PDU/253073218931?hash=item3aec56dd73:g:xUAAAOSwEupZgCzw
Meg ezt is:
https://www.ebay.com/itm/NEO-M8N-GPS-Shield-for-Arduino-Indoor-Positioning-GPS-Galileo-GLONASS-BeiDou/272086464137?hash=item3f599df689:g:QcUAAOSw14xWIcMPRészletesebben nem tudom, mert én kb 2 éve vettem utoljára, és vevőként eggyel magasabb kategóriájút.
-
Janos250
őstag
válasz
fagylalt #8284 üzenetére
"Amúgy a GPS-szel egy önvezető járműnek a pozicióját szeretném begyűjteni"
Ebben az árkategóriában azt felejtsd el. Az félmilliónál kezdődik.
Ezeknek a GPS-eknek a fizikai okok (pl. változó légköri viszonyok, stb.) miatt a pontossága néhány méter.
Az önvezető autókhoz geodéziai "jellegű" GPS kell, ami egy egészen más kategória, eléggé más elven is működik.
A traktorokhoz az önvezető GPS másfél milliónál kezdődik. Ez ugyan irreálisan drága, ki lehet hozni olcsóbban de nem drasztikusan olcsóbban.
A geodéziai GPS-ek kategóriában keress! -
Janos250
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest