- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
printpro #3334 üzenetére
Saját szórakoztatásomra tököltem vele egy órát. Simán össze lehet rakni, és a kombinálás se gond. Pénzes melót nem vállalok, nem azért írom, de saját szórakozásra meg fogom csinálni, ha néhány nap múlva visszajövök vidékről, mert megtetszett a dolog, ahogy felváltva egyik, majd másik "műsor megy", változtatott fényerővel. A hue, saturation változtatás valószínűleg még élvezetesebbé teszi, de azt még nem próbáltam, mert képletekkel kell átszámítani az RGB-t, változtatni, majd vissza. :-)
-
gyapo11
őstag
válasz
printpro #3334 üzenetére
Pontosan. Egy-egy valamit könnyen le lehet szedni a netről, több valamit összerakni már gondot okozhat, és bejön még a távirányító kezelése, időzítési gondok lehetnek, villogni kezd, és könnyen beleszalad sok munkaóra a keresésbe, esetleg másik lib írása, vagy lib nélkül megírni, esetleg assembly betétekkel a sebesség miatt. Ha az ember magának csinál valamit, akkor ezek az idők nem pénzt jelentenek, hanem szórakozást. De ha pénzért megy, akkor nagyon alacsonyra tud leszaladni az órabér, ha menet közben feladja, akkor meg 0-ra.
-
Janos250
őstag
válasz
printpro #3329 üzenetére
A sokféle vélemény kíváncsivá tett!
A kezem ügyében lévő cuccokból (Uno + led szalag) összeütöttem egy próbát.
Sokat nem tököltem vele, de az adott minták közül a "Ripple"-t próbáltam.
Minden gond nélkül működik.
Majd egyszer kipróbálom a többit is, de ma már hamarosan aludni fogok, holnap meg valószínűleg strand.
Majd valamikor a jövő héten.
Úgy látom, itt most az lett a jelszó, hogy ha nem elég bonyolult az életünk, akkor igyekezzünk feleslegesen elbonyolítani. Az én elvem ezzel szemben az, hogy ember segíts magadon, Isten is csak akkor segít!
A vezérlés sem egy ördöngősség. Én - mint általában - a WiFi megoldást javasolom, bár ezért többen visszaszednék rólam a keresztvizet.
A WiFi előnye szerintem (többeknek különbözik a véleménye):
1. egyszerű programozni, html lapot írsz.
2. böngészővel (Firefox, stb) kezeled, ezért paltform független, megy iPhonon, Androidon, Windowson, Linuxon, telefonon, tableten PC-n egyaránt, ami épp a használó keze ügyében van.
3. minden bizonnyal 10 év múlva is ismerni fogják a böngészők a html-t, ezért hiába jön mindenféle verzió váltás, nem avul el. -
gyapo11
őstag
-
gyapo11
őstag
válasz
printpro #3324 üzenetére
Arduinoval nem tudom készít-e valaki terméket, nem arra való. Mikrovezérlővel igen, de ott nincs lib meg netről levadászott kódok, hanem 0-ről saját fejlesztés általában C-ben. Ennek megfelelően az ára is több 10-ezer lehet egy ilyen egyedi fejlesztésnek. Javaslom az teslás elektro levelezőlistát, ha nem akarsz ezért föliratkozni, akkor szívesen továbbítom a kérdést az elérhetőségeddel.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
printpro #3320 üzenetére
Mondjuk egy telefon vagy tablet?
Távirányító nekem azért nem szimpi, mert nem tudsz paramétert átadni, csak vezérlő gombok vannak.
Igaz lehet csökkenteni meg növelni is a paramétereket a gombokkal...
De azért ebbe belegondolva szerintem annál bonyolultabb lenne a program, minél kevesebb gombot szeretnél használni és azokhoz menüt készíteni, vagy vmi state machine-t.
És itt azért nem egy szalagról van csak szó. Rögtön kettő meg még egyéb extrák is.
Ehhez elég okosan kéne megírni a távírányítást, vagy sok gomb kell. -
Teasüti
nagyúr
válasz
printpro #3318 üzenetére
Infra feltétlen muszáj?
Bluetooth esetleg?
Amúgy rövid keresgélés után én nem látom indokoltnak a plusz hardvert a dekódoláshoz.
Olybá tűnik egyszerű, mint az 1x1.
Persze vki ügyesen megírt library-jével.A LED részével el lehet pepecselni, míg azt kapod, amit szeretnél.
Én pár hónapja foglalkozok ráérő szabadidőmben WS2812 ledsor animálásával. Rengeteg munkaóra benne van, mire egyáltalán kitaláltam mit is szeretnék és azt hogy lehet megcsinálni.
Sztem pár hét alatt össze lehet hozni, ha napi szinten foglalkozol vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 15da0000nh Intel Silver N5000 / 8gb ddr4. / UHD 620 / 1TB Hdd / 70% akku / Olcsó DDR4-es laptop
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest