Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz Tankblock #9842 üzenetére

[link]

A 6+2 az az eredeti SD szabvány 4 párhuzamos I/O lábbal plussz kontrol, a mikrokontrollerekkel viszont általában SPI módot szoktunk használni ami a 4+2 a MISO meg MOSI-val (vagy SDI, SDO stb)...

Kicsit gány, de én még úgy is csatlakoztattam MicroSD-t egyszer jobb híján hogy egy SD>MicroSD foglalat lábaira forrasztottam rá a vezetékeket. Végülis működik ha nem melegíti túl az ember a lábait... A hosszabbtávú 3.3V prototípusoláshoz meg érdemes venni egy marék ilyet. Az 5V kontrollerekhez viszont szigorúan csak ilyen jelszintillesztőset szabad használni!

De érdemes lehet az SPIFFS-t is kipróbálni, mert a több mega belső flash-be rengeteg log elfér és akkor nincsen függelék az eszközön! A fájlrendszer feltöltésére van plugin, letöltésre még sajnos nem találtam így az embernek a programba be kell építenie egy dump opciót is, vagy egy külön programmal intézni ezt. Szerencsére az SPIFFS tartalmát nem érinti, ha más arduino programot töltesz fel ideiglenesen a fájlkezelés idejére...

szerk: ESP32 esetén pullup sem kell, ahol kell ott elintézi a proci belső pullup funkciójával a library!

Új hozzászólás Aktív témák