- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
vargalex #8942 üzenetére
Érdekes volt a topic amit linkeltél, sok hasznos infóról lehetett olvasni benne, köszönöm! Hasonló okosságokat találtam ezen az oldalon a deepsleep és a power save témáiban közzétett tapasztalatokról/javaslatokról. Egyiket-másikat a tegnapi napon beépítettem a saját projektembe, és - jelenleg úgy néz ki - sikerült komolyabb előrelépést elérnem az energiatakarékosság szempontjából. Pl. a szenzorok által mért értékeket RTC User memóriába tárolom (az tényleg max 512 byte?), majd a kövi mérést összevetem a tárolttal, és csak akkor húzom fel a wifit és küldöm be az infókat a Domoticz számára, ha volt bármiféle változás a mért értékekben. A túl gyakori - és nem igazán hasznos - változásokat a mért érték minimális kerekítésével küszöböltem ki (pl. a lux értéket 10-re kerekítve használom, a hőmérsékletet meg 1 tizedesre), mert minden elsuhanó felhő változtatott a percenkénti adatokon, pl. 1723 ról 1724 luxra módosult a mérés, és csak emiatt indult be a wifi. Kb. 20 órája megy az új algoritmus, de a fogyasztás nagyjából megfeleződött, mert volt olyan időszak éjszaka, amikor 73 percen át nem változott a mért érték, nem kellett wifi-n keresztül beküldeni az adatokat. Ébredés után Wifi nélkül és a delay sorokkal együtt 28 milliszekundum alatt lefut ez értékek begyűjtése és tárolása a szenzoroktól, majd jöhet a várva-várt szundi. Wifi-vel ez kb. 1600-1700ms, de csakis BSSID, meg fix wifi csatorna és statikus IP cím használatával! Képes voltam #ifdef-el megcsinálni a teszt és az éles változat fordítását, hogy még a serial.print() meg a többi fejlesztést segítő csacskaság se vegyen el plusz időt és energiát a végleges változatban.
Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest