- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
vargalex #8942 üzenetére
Érdekes volt a topic amit linkeltél, sok hasznos infóról lehetett olvasni benne, köszönöm! Hasonló okosságokat találtam ezen az oldalon a deepsleep és a power save témáiban közzétett tapasztalatokról/javaslatokról. Egyiket-másikat a tegnapi napon beépítettem a saját projektembe, és - jelenleg úgy néz ki - sikerült komolyabb előrelépést elérnem az energiatakarékosság szempontjából. Pl. a szenzorok által mért értékeket RTC User memóriába tárolom (az tényleg max 512 byte?), majd a kövi mérést összevetem a tárolttal, és csak akkor húzom fel a wifit és küldöm be az infókat a Domoticz számára, ha volt bármiféle változás a mért értékekben. A túl gyakori - és nem igazán hasznos - változásokat a mért érték minimális kerekítésével küszöböltem ki (pl. a lux értéket 10-re kerekítve használom, a hőmérsékletet meg 1 tizedesre), mert minden elsuhanó felhő változtatott a percenkénti adatokon, pl. 1723 ról 1724 luxra módosult a mérés, és csak emiatt indult be a wifi. Kb. 20 órája megy az új algoritmus, de a fogyasztás nagyjából megfeleződött, mert volt olyan időszak éjszaka, amikor 73 percen át nem változott a mért érték, nem kellett wifi-n keresztül beküldeni az adatokat. Ébredés után Wifi nélkül és a delay sorokkal együtt 28 milliszekundum alatt lefut ez értékek begyűjtése és tárolása a szenzoroktól, majd jöhet a várva-várt szundi. Wifi-vel ez kb. 1600-1700ms, de csakis BSSID, meg fix wifi csatorna és statikus IP cím használatával! Képes voltam #ifdef-el megcsinálni a teszt és az éles változat fordítását, hogy még a serial.print() meg a többi fejlesztést segítő csacskaság se vegyen el plusz időt és energiát a végleges változatban.
Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest