- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung SmartTag2 teszt
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
fpeter84 #2791 üzenetére
Sokáig a PIC-eket használtam, de ma inkább az Arduinot használom.
A PIC kétségtelen előnye, hogy rengeteg féle típus van, rengeteg periféria készlettel. A DIP tokozás előnye a próbapanelok könnyű alkalmazhatósága.
További előnye, hogy a cég által gyártott programok és leírások koherens egységet alkotnak. A fordítók elég jók, de - amikor utoljára használtam - a komolyabbak fizetősek voltak. Nagy sorozatú ipari célra, szerintem is mindenképpen előnyös.
Ezzel szemben az Arduino nyílt rendszer, rengeteg programot találsz rá ingyen, de bizony elég gyakran meg kell nézni a forráskódot, hogy biztonságosan használd. A koherencia álom. Még a beépített ledek címe sem állandó.
Előnye, hogy nagyon sok kész hardvert, kiegészítő panelt is lehet hozzá olcsón venni ebay-en. PIC-re ez nem áll.
Ha a kész panelen (Pl. UNO) bejátszod a programot, akár legyártott nyákba is ültethetsz ugyanolyan csipet, és működik. Előny, hogy minden láb ki van vezetve dugdosható csatlakozóra. Minden rajta van, a táp IC-től kezdve (ez persze gyengus) soros, vagy USB csatlakozásig.
Érdemes az UNO helyett más lapokat használni.
STM32F103C8T6-ARM-STM32-Minimum-System-Development-Board-Module-For-Arduino (850 Ft). Használom, tetszik:
Core: ARM 32 Cortex-M3 CPU. 72MHz work frequency. 64K flash memory, 20K SRAM. 2.0-3.6V power, I/O.
Nagyobb méretben 1400 Ft.
STM32 ARM Cortex-M3 Leaflabs Leaf Maple Mini Module for Arduino 1200Ft.
Ha WiFi is számításba jöhet, akkor ESP8266 (ESP12-E). "It's running at 80MHz 64KBytes of instruction RAM 96KBytes of data RAM 64KBytes boot ROM"
ESP12-E (670 Ft) Hozzá lapka 80 Ft Picike, és nagyszerű :-)
NodeMcu Lua ESP8266 CH340G ESP-12E Wireless WIFI Internet Development Board (1100 Ft)
Kiegészítő panel NodeMcu-hoz egy csomó csatlakozással (Pl. több GND csatlakozás) 1200Ft
OTA WeMos D1 CH340 WiFi Development Board ESP-12E ESP8266 For Arduino IDE (UNO "szerű" panelon) 2000 Ft
Ha több minden kell, pl nem csak ADC hanem DAC is:
STM32F103ZET6 144-PIN Core Development Board For Arduino 2500-5000 Ft.
(Ezt még nem próbáltam, úton van. 2600-ért vettem, de mások 4500 körül adják. Remélem tényleg be is jön)
MCU: STM32F103ZET6 (144pin) Core work at up to 72M frequency 512KB Flash and 64KB RAM -
tvamos
nagyúr
válasz
fpeter84 #2791 üzenetére
Nem győztél meg. Én inkább ajánlok egy STM32-t annak, aki nem ragaszkodik az Arduino frameworkhöz. Az ebay-en is van egy rakat Cortex M3 alapú panel.
Ebay-ről gombokért van dip konverter.
Azt nem tudom, hogy te mit, honnan szerzel be. Én azt tapasztaltam, ha nem tudok elsétálni a cuccért, mindegy, hogy a szomszéd faluból, vagy az EU-ból akárhonnan jön a cumó.Induktivitás mérésre én a Texas új Induktivitás / digitális konvertert próbáltam tavaly, azt nagyon egyszerű használni. Az MSP430-at is imádom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest