- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Janos250 #18113 üzenetére
További STM32F103 + ILI9225 8-bit Parallel fejlemény:
Csak nem hagyott nyugodni a dolog és kipróbáltam az Arduino_GFX (GFX Library for Arduino) software-parallel megoldását. Na ezzel beindult a kis kijelző végre, de persze jó lassú, mivel nem valódi parallel.
Az alábbi kódrészlettel kezdtem:/* More data bus class: https://github.com/moononournation/Arduino_GFX/wiki/Data-Bus-Class */
//Arduino_DataBus *bus = create_default_Arduino_DataBus();
Arduino_DataBus *bus = new Arduino_SWPAR8(PB7 /* DC/RS */, PB8 /* CS */, PB6 /* WR */, PB0 /* RD */, PA0 /* D0 */, PA1 /* D1 */,PA2 /* D2 */, PA3 /* D3 */, PA4 /* D4 */,PA5 /* D5 */, PA6 /* D6 */, PA7 /* D7 */);
/* More display class: https://github.com/moononournation/Arduino_GFX/wiki/Display-Class */
//Arduino_GFX *gfx = new Arduino_ILI9341(bus, DF_GFX_RST, 0 /* rotation */, false /* IPS */);
Arduino_GFX *gfx = new Arduino_ILI9225(bus, PB9 /* RST */);Az itt található megoldások közül melyikkel érdemes próbálkoznom STM32F1 esetében?
Ugyan a listában nincs felsorolva, de a könyvtárban található egy ilyen file: STM32PAR8
Ez elméletben talán jó, viszont nem tudom a "port" érték helyére mit vár?Arduino_STM32PAR8(int8_t dc, int8_t cs, int8_t wr, int8_t rd, GPIO_TypeDef* port);
-
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #18113 üzenetére
Mellesleg az jutott eszembe, hogy ha párhuzamos porton használod a kijelzőt, akkor határozottan jó választás az STM32, mert ott egyetlen utasítással tudod írni a 8 bites portra az egész bájtot:
*((volatile uint32_t *)0xaaaaaaaa) = X;
Az aaa a port címe, amit így fejből nem tudok, de az STM32-n van ilyen lehetőség, X meg amit írni akarsz rá (8 bites byte)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest