Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz Tomika86 #17401 üzenetére

Nálam is nyilván a uC küldi az adatokat, csak más szervezéssel, de nem ettől függ a végeredmény. Biztos megoldható a default parancsküldős módszerrel is + oldalanként szeparált adatokkal, csak akkor késleltetett lesz az oldalváltás (ugye meg kell várni az adott oldal összes változójának beérkezését), vagy mindig az összes adatot el kell küldeni a Nextion felé, oldaltól függetlenül. Emlékeim szerint ezzel volt problémád az elején is, mondván úgy nem lehet túl gyors a frissítés, hosszúra nyúlhat a ciklusidő. Erre írtam akkor, hogy - az egyébkén elég hiányosan dokumentált - reparse-mód lehet erre univerzális megoldás, mert azzal jóval kevesebb adatot kell mozgatni a kontroller és a Nextion közt. Én utóbbinál maradtam, így minden ciklusban beesik egy ugyanakkora, de nem túl terjengős méretű tömb a Nextion vevőpufferébe, amely az összes létező adatot tartalmazza, nem csak azokat, amelyek egy adott oldalon fordulnak elő. Oldalváltáskor ezzel már eleve rendelkezésre áll ad adat pufferben, csak ki kell tenni a megjelenítendő változóba a preinit-ben.

Új hozzászólás Aktív témák