- Milyen okostelefont vegyek?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #16922 üzenetére
Korábban Weiss ajánlotta neked az IRLZ44N-et. Én akkor mértem, kissé elmaradnak a paraméterei az általam használt IRLB4030-tól, de nem sokban. Szerintem próbáld ki!
https://prohardver.hu/tema/arduino/hsz_15562-15562.htmlOK, így stimmel, szerintem.
-
válasz
A PWM-es meghajtásnál nincs - jelentős - disszipáció és a vezérelt eszköz átlagárama is lineáris összefüggésben marad a PWM kitöltési tényezőjével.
Ez arra vezethető vissza, hogy eredetileg analóg szabályozást említettél.
Analóg szabályozás esetén az elektronika (ez általában több, mint egy FET) egy parancsjel alapján kimeneti feszültséget szabályoz. Egyszerű, egy IC-s elektronika esetében ez úgy történik (egyszerűen magyarázva), hogy az IC változtatja a saját ellenállását, ezzel engedve nagyobb áramot/feszültséget a fogyasztóra. Ezekkel az a gond, hogy a fölös energiát - mint egy ellenállás - elfűti (disszipálja).
A PWM meghajtásnál az IC (esetünkben a FET) csak full bekapcsolt, és csak full kikapcsolt állapotban működik. Tehát vagy végtelen az ellenállása, és egyáltalán nem folyik rajta áram (emiatt nem disszipál), vagy közel nulla az ellenállása, ezért minimális a disszipáció rajta. -
Janos250
őstag
válasz
Nem hiányzik, hanem sok!
A felső GND a D-nél törlendő. Én nem szoktam tovább cicomázni, én így szoktam használni.
"ebből a mondatból nem sok mindent értek"
Ha logikai szinttel, és nem analóg hajtod meg, akkor az vagy magas, vagy alacsony szint a Gate-en, ebből adódóan a FET mindig vagy nyitott (vezet, mint egy drót) vagy zárt (nem vezet, mint egy elvágott drót) állapotban van, és mivel a FET melegedése (disszipáció) a rajta lévő feszültség * áramerősség , egyik esetben az áramerősség, másikban a D és S közötti feszültség közel nulla, ezért a melegedés sem számottevő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen notebookot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged