- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Megjelent az Infinix Note 50x 5G
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Semmit nem ajánlok, csak elmondom, én hogyan csinálnám.
Nem csinálnék szintillesztést, hanem az eredetit mérném. Igaz ugyan, hogy akkor pontatlanabb lesz, de az illesztő áramkörrel is beviszek annyi pontatlanságot. Ha mégis pontosabb kell, akkor külső A/D konverter.
Leválasztás:
Én az én paneljaimon egyszerűen oldottam meg.
- egy kontroller (ESP8266 vagy ESP32) mér, vagy vezérel a nagyobb fesszel működő részen, és WiFi-n küldi/veszi a jelet a fő panelon lévő kontrollernek (ESP32). A WiFi-n keresztül általában nincs áramütés
- a központ, a lényegi panel méri azt, amit helyben kell és lehet, valamint WiFi-n begyűjti az adatokat (ESP32).
- A 0-ás mag a WiFi-n kívül azzal foglalkozik, hogy begyűjti és előfeldolgozza a külső adatokat, és lerakja globális változókba, és azt használja az 1-es magon futó fő program. Igaz, nekem az eddigi panelokon nem sok teendő volt, de az Arduino (ESP32) alig-alig volt terhelve.
- Az egyes "perifériák" kezelését a 0-ás magon külön-külön taskban oldom meg, mert ott a delay a vezérlés másik tasknak való átadására fordul. Így minden jól elkülönül, jól átlátható, nincs kölcsönhatás. -
stopperos
senior tag
Akkor minden ellenállást azonos értékűre (pl 10K) kell választani az 1x szorzáshoz. (Sőt ha extra pontos akarsz lenni, akkor 8 db 10K ellenállást használ egy pontosabb sorozatból és páronkét párhuzamosan kötöd őket).
Hidegítő kondenzátorokat ne felejtsd le a művelei erősítők tápjáról. Illetve ha az arduino 1,1V ADC-jét használod, akkor inkább [2,4-2,45] V-ot vonj ki, hogy legyen egy kis offset a 0V-hoz képest. Szoftverben pedig korrigálod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest