Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

válasz Janos250 #15432 üzenetére

Köszi, hogy irtál megoldást. valami hasonlót csináltam én is, de nem vált be.
    1mmenként 1mmes furatokat tettem az elválasztásra, de a kész PCB ugyan olyan merev maradt mént nélkülük, magyarán nem tudtam kézzel eltörni leválasztani ott a panelokat.

Nem tudom, hogy ezzel a megoldással mekkora csapokat kellene hagyni a kép panel között, hogy könnyen lehesen eltörni és csak ott ahol szeretnénk.
    Ehhez valahogy a panel vastagságának legalább a feléig be is kellene marni, hogy nehogy kitörjön egy darabot a fontos helyekről vagy egy vezetéket megsértsen.

Egyébként, most áttértem, a Fusion 360asra, mert ott egyszerre tudom a mechanikai tervezést és az elektromos paneleket megcsinálni, ugy ,hogy a panel mérete és furatai biztosna a megfelelő alak és forma alapján készül ahogy kell.

De a problééma még itt sem megoldott, mivel nem tudom, hogy 2-3 panelt hogy tegyek egymás mellé a jcb pcb oldalon , hogy egy 10x10es méretre ráférjenek és ne külün külön kelljen rendelni.
    Hogy csináljam meg a schematic ábrát több küllönbözö panelra ahol vannak közös csatlakozások, de ezek a csatlakozások később légvezetéken (DB6 és DB15 keresztül)kapcsolodnak, de szeretném, hogy ha azonos lábak ugyan ugy lennének elnevezve , a félreértések elkerülések miatt.
    DE ha igy csinálom, akkor a program azt hiszi, hogy egy panelra kerül mindegyik és nem 2-3 különbözö pannel.
    Illetve ha SMD alkatrészeket akarok rátenni és szerelve elkészitettni, akkor kér BOM file-t amit nem tudom , hogy kell elkésziteni fusion 360ban.
    A gerber filet meg tudom csinálni az ugy néz ki, hogy jó is a gyártáshoz, de kellene ez az alkatrész lista is hozzá.

És van még egy kérdésem is, arra van valakinek infoja, hogy digitális potmétert (TLE5010/11) lehet összeközni analód potméterrel egy MCP3208as ADC chipben.
    [link]
    [link]
    Az egyik 12 bites a másik 16bites , hogy változna meg a felbontása a potméternek, ha lehetséges lenne kombinálni öket?
    [link]
    egy ilyen kapcsolásnál, ahol a shift regiszter (CD4021BE)is össze lenne kötve a közös lábakkal.
    Az analog potméterek meg a MCP chip CH lábaira jönnének

És a végére egy hülye kérdés, ha az autoroute alkalmával csak ugy tudja megoldani a kapcsolatot, hogy VIA csatlakozások lesznek, azzal nekem nincs semmi honfódom, azt nemkell már utána nekem forrasztani és nem is fog gondot okozni, ha egy ellenállás alatt van ,mert lesz rajta a egy szigetelő réteg ? tehát ha 40 via van egy panelon ahogy mondani szokták nem jó de nem is tragikus, vagy mindenképp el kell kerülni ha lehet ?

Új hozzászólás Aktív témák