- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DougButabi
tag
válasz
gyapo11 #1399 üzenetére
gyapo11:
DTH22-esről olvastam mindenhol, hogy azt használják, erre gondoltam. Hőmérő+pára három szobába + nappali + kültér.Persze értem én, hogy úgy a szép, hogy áramszünet esetén is működjön, legalábbis mentse az adatokat, de nem érzem annyira kritikusnak. Példáddal élve, nem tudja, hogy fűtött már 5 percet, és kellene még 55-öt újraindítás után, de tudja, hogy hány fok van, hány fokot szeretnék most, és két óra múlva, így mehet a program tovább. Legrosszabb esetben kicsit túlfűt egy ciklust 1 fokkal, szóval esetleg második körben gondolkodok majd ilyesmiben.
Blynk-et Dannex fórumtárs ajánlotta, annyira nem ismerem, de azért majd ránézek.
Stopperos:
Az ajánlott szenzornak utána fogok nézni.
Természetesen én sem azt tervezem, hogy összedobok egy programot, és már cserélem is a falon a termosztátot. Első fázisban lesz a falon egy mindenféle adatot mutató kütyü, + hőmérséklet logolás. Esetleg valahogy megpróbálom eltárolni mikor kapcsol be meg ki a kazán. Abból tanulva tudnám kialakítani az optimális vezérlésemet.
Webszerveres vezérlésre nem arra gondoltam, hogy az arduino intézi a felületet, csupán a legalacsonyabb szintű dolgokat csinálná. Mérések, amiket le lehetne kérdezni, tárolná a vezérléshez szükséges paramétereket, és ki be kapcsolná a kazánt.
És egy tablet pedig biztosítaná a felhasználói felületet, kiolvasná a mérési adatokat, és a fűtési paramétereket, és ezen keresztül lehetne megváltoztatni őket.
-
Danex
addikt
válasz
gyapo11 #1399 üzenetére
Úgy, hogy a blynk normál esetben áll az arduino-ból ami a netre van kötve és áll az okostelefonos alkalmazásból.
Telefonon van egy négyzetrácsos területed amire különböző "funkciókat" rakhatsz ki, pl villogót, LCD kijelzőt, gombokat, bizonyos eseményekre felugró ablakot vagy email-t kérhetsz.
És igazából ennyi, a válaszidő félmásodperc alatt van és egész gyakori a frissítési ráta is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged