Hirdetés
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
Közben visszanéztem, mit is csinálsz. Ja, igen Te vagy a "halas".
Azt az adatmennyiséget bírni kell a LORA-nak is.
Akkor azt hiszem, az a legegyszerűbb.
Másodpercnél gyakrabban nem hiszem, hogy szükséges lenne a korrigáló értékeket küldeni. A profi rendszerek is általában másodpercenként küldik, és csak akkor jeleznek hibát, ha pl. 20 másodperc eltelt, és nem kapnak korrekciós értéket. -
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
1. Ha LORA-ban gondolkodsz, akkor - azt sejtem - nagyobb távolságról van szó.
2. Mennyi NMEA üzenetet akarsz küldeni, mert ha RTK, ahhoz a LORA sávszélessége nagyon kicsi.Én ugyanezt (vezetékmentes UART híd) WiFi-internet alapon oldom meg.
Az egyik eszköz csatlakozik egy vezetékes netre kapcsolt WiFi routerre, ez bárhonnan elérhető portforwarddal, erre küldöm.
A másik egy régi, kidobott mobiltelefon mobilnettel. Mivel erre nehezebb küldeni, ezért ez küld. Amikor csak próbálgatom, akkor WiFi-n elérik egymást, akkor mindkettő WiFi-re dolgozik.
Ha mégis a mobiltelefonos állomásnak akarok adatot küldeni, akkor azt a mobilnetes http-n kéri a fix állomásról, amire a válaszban jön a kért adat.Úgy rémlik, mintha már egyszer itt be is írtam volna a programot, de ebben nem vagyok biztos.
Nekem kilobájtokat/sec kell küldenem, ehhez a LORA gyenge lenne, de ha kevesebbet akarsz küldeni, akkor a LORA valószínűleg jó megoldás, bár én még nem próbáltam ki, pedig már vettem Bangoodról ESP32 LORA modulokat.
Csak tudnám, mit kezdek ezzel a sok összevásárolt kacattal.
Én mindent ESP32-vel oldok meg.
-
válasz
tonermagus
üzenetére
Ennél mi sem egyszerűbb, hc-05 + hc-06 bluetooth modullal bluetooth serial kapcsolat, pont erre találták ki. A vezetéknélküli része teljesen transzparenst módon működik, a két végén egyszerű uart kapcsolatot látnak az eszközök. Cserébe a hatótávolság csak 10m.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold