Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
No már elkezdtem írni hogy mi lehet ennek az "anomáliának" az oka.
Aztán miközben írtam, esett le hogy mi is van:
Mivel a --változásokat-- figyeli a PCF8574, akkor is van ugyanúgy interrupt, amikor elengedem a gombot (az INT pin akkor is 0-ba megy).
És a gombot jelző sárga jel ugye így pont az inverze. De amúgy semmi más különbség nincs, most teszteltem.
Valószínűleg csak annyi történt, hogy a 3. képnél még nyomva tartottam a gombot, amikor csináltam a képet. Vagy esetleg STOP-oltam a triggerelést a szkópon.
A sárga mérőfej magán az input porton volt (illetve egy 20cm-es hozzáforrasztott kábel végén).
A kék mérőfej pedig magán az INT porton (szintén egy 20cm kábelen).
A felhúzó ellenállás még nem került fel. Írtam, hogy direkt úgy tesztelem most a szkóppal, hogy még nem forrasztom fel őket.
Az I2C-s mérés is egy jó ötlet lenne. De közben még tesztelgettem, és egyértelműen programkód-oka van a dolognak.
Ámde azon belül valami nagyon is fura oka...
Direkt kiszedtem a GPIO interruptot. Illetve a PCF8574 beolvasását is közvetlenül a MAIN-be raktam (kiszedtem még a MAIN-ből meghívott függvényből is). De erre nem lett változás.
Eddig amit találtam hogy "megoldja" a problémát, ha kiprintelem a tömböt, amibe előtte már beolvastam a PCF8574-nek a portját.
Próbáltam, hogy kiprintelek egy másik, teljesen ugyanilyen adat-szerkezetű tömböt, de arra meg nem.
Szóval egyelőre tiszta X-akták...if GPIO.input(I2C_IO_INTERRUPT_GPIO) == 0:# i2c_io_readed_array = i2c_io_reader()print("------")io_interrupt_flag = GPIO.input(I2C_IO_INTERRUPT_GPIO)print("Interrupt pin állapota - olvasás előtt: ", io_interrupt_flag)print("--")i2c_io_readed_array = i2c_io.portif len(i2c_io_readed_array) == 8:# passprint("az előző kiolvasás megfelelően megfordított értéke: ", i2c_io_readed_array_reversed)teszt = i2c_io_readed_array# print("A beolvasott port tömbje egy külön [teszt] nevű változóba átmásolva: ", teszt)# print("PCF8574 Port beolvasva. A beolvasott port tömbje:", i2c_io_readed_array)time.sleep(0.125)io_interrupt_flag = GPIO.input(I2C_IO_INTERRUPT_GPIO)print("Interrupt pin állapota - 0.125 sec-el olvasás után: ", io_interrupt_flag)print("------")i2c_io_readed_array_reversed = i2c_io_reverser(i2c_io_readed_array)i2c_io_state = i2c_io_namer(i2c_io_readed_array_reversed)i2c_io_evaluator(i2c_io_readed_array_reversed, i2c_io_state)i2c_io_printer(i2c_io_readed_array_reversed, i2c_io_state)
A legbelső if-ben láthatóak a tesztelt "feltételeim".
Csak az utolsó két, most #-el kikommentezett print() bármelyike oldja meg a problémát (természetesen a teszt változós csak akkor ha előtte megvan az értékadása is).
Ez valami eléggé érdekes bug lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A12 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold