Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janos250
üzenetére
Köszi a választ!

A verzió: van tippem.
De tudod, hogy én meg mazochista vagyok, úgyhogy eldöntöttem, hogy attiny85 lesz, punktum. 
B verzió: nem elég kidolgozott, mi van, ha nyomva tartott gomb mellett küldöm ki a PWM-et? Rövidzárlat.

Nekem van egy elképzelésem, csak nem akartam leírni, hogy ne befolyásoljam az ötletelést. Viszont azt nem írtam le, hogy a 3 féle funkció milyen viszonyban áll egymással.
A gombnyomás következménye a fény és a hang. Néha lesz fény és hang gombnyomás nélkül is.
Az én elképzelésem szerint az alap beállítás az input, belső pullup-al. A gomb sorba kötve egy mondjuk 1000Ω ellenállással, az se a PWM-et, se a LED-et nem befolyásolja különösebben. A LED a +5V és a kimenet közé, fix LOW output-ra erősen világít, a PWM-re villog, de ez nem kimondottan okoz problémát, mert a kettő általában együtt fog működni. Folyamatos LOW output-ra és a gomb megnyomására a hangszóró elvileg egy kattanással fog reagálni, de a DC jel leválasztása érdekében lesz előtte egy felüláteresztő szűrő.
Ettől keresnék jobb ötleteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Autós topik
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
- Samsung 65" 4K UHD LED TV - UE65RU7102KXXH
- Xbox One S 512 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- P1 Gen5 16" QHD+ IPS i7-12800H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 9070 16G
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De tudod, hogy én meg mazochista vagyok, úgyhogy eldöntöttem, hogy attiny85 lesz, punktum. 
A gombnyomás következménye a fény és a hang. Néha lesz fény és hang gombnyomás nélkül is.
ekkold