- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
gyapo11 #1187 üzenetére
Kipróbáltam ezt a példát, amit írtál, de itt is néha 2 lenyomást számol, amikor csak 1x nyomom le a gombot. Hogy lehetne kiegészíteni úgy, hogy 1 nyomásra mindenképp csak 1-et számoljon?
if (gombjelzo==1 && results.value == 0x7A6E10BA)
{
buttonPushCounter++;
}else if (gombjelzo==1 && results.value != 0x7A6E10BA)
{
gombjelzo=0;
}if (gombjelzo==0 && results.value != 0x7A6E10BA)
{
}
else if (gombjelzo==0 && results.value == 0x7A6E10BA)
{
gombjelzo=1;
}
Serial.println(buttonPushCounter, DEC);Meg ha másik gombot nyomok, majd újra azt, amelyiket számoltatom (tehát a legutolsó else if fut le), akkor 1 nyomást nem számol, mert ugye akkor áll be a gombjelzo 1-re, és csak a következőt adja hozzá a számlálóhoz. Amit eggyel följebb írtam, arra a programra nem tudsz valami megoldást mondani? Hogy nem rendes fizikai gombbal csinálnám ugyanezt, hanem egy hexa kóddal, tehát ha az a kód érkezik, akkor HIGH, ha nem, akkor LOW-nak feleljen meg, vagy ilyesmi.
-
dave0825
őstag
válasz
gyapo11 #1187 üzenetére
Köszi, ezt majd átrágom, fölfogom, kipróbálom, meg egyebek, mert majd távirányítóval szeretném állítani az órát, meg Mode-ot váltani vele (pl. hogy időállítás/hőmérséklet kijelzés/meg még valamit majd kitalálok
), meg ilyenek, szóval ahhoz majd kell a gombnyomáshoz, hogy ne 50-nek vegye, ha egyszer hosszabban megnyomom.
A másik problémámra nem tudsz valami megoldást? Följebb írtam, hogy próbáltam többféleképpen is, hogy if (minutes == 14), akkor ne világítsanak azok a led-ek is, amik ugyanígy az 1-re, illetve a 4-re vannak beállítva, de nem sikerült sehogy eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged