Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

válasz gyapo11 #1049 üzenetére

Tudom, hogy nem ugyanaz a kék és fehér led, de utánanéztem, kb. 0,4V eltérés van a kettő között, persze ez led-enként valamivel gondolom eltérhet.

Azt hittem, hogy attól függetlenül, hogy külön-külön 330 ohmos ellenállást kapnak a párhuzamosan kötött led-ek, attól még halványabban világít, de akkor köszi, most már tudom.

Na, átírtam úgy a programot, hogy a 6 sor helyett csak 1-et kapcsoljon be, így az folyamatosan világít (még 2s-os késleltetéssel is, tehát így folyamatosan bekapcsolva vannak a tranzisztorok), viszont sokkal erősebben világítanak így a led-ek, mintha az összes sort fölismerné, és úgy menne soronként a mátrixban. :F
    Mindegy, mondom megmérem, mekkora áram folyik a led-eken, tehát a multit az egyik tranzisztor (amelyik a KILENC szó led-jeit vezérli) és az ellenállás-csomópont közé tettem. Ugyanaz van, mint tegnap: egy 1-est ír a multi, akárhova kapcsolom, viszont a méréshatár-váltással változik a led-ek fényereje, tehát gondolom oda kellene kapcsolni, ahol ugyanolyan erősen világít, mint az ÓRA és a PERC szavak led-jei.

Én csinálok valamit rosszul, vagy nem jó a multi? :F Máskor is mértem áramot, és akkor jó volt.

Új hozzászólás Aktív témák