Hirdetés
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #6276 üzenetére
Az N és P csatorna az két különböző gyártási eljárás, de mindkettőből lehet készíteni növekményes és kiürítéses fajtát is. Vagyis e szerint összesen 4 különböző fajta létezik.
Én azt hittem te ezt tanítod is.Nem pontosan értem.
Megpróbálom újra, NAGYON egyszerűen megfogalmazni, amennyire tőlem telik.
Egy zárt áramkört nyitni akarok a mosfet-tel, a nyitást (PWM) vezérelni Arduino-val.
Azért akarom nyitni és nem zárni, mert az áramkörnek zárt alapállapotban kéne lennie már az MCU boot-ja előtt is, illetve ha az MCU vmiért üzemképtelenné válik.
A projekt lényege egy PWM vezérelt féklámpa, ahol a gyári áramkörre ültetem rá az Arduinot és invertált módon - megszakítással - PWM vezérelni a fényét. Viszont féklámpára akkor is szükségem van, amikor az MCU csődöt mond, vagy egyszerűen csak ki van kapcsolva. Ezért az áramkörnek alapból zárva kell lennie.A kérdés meg arra vonatkozik, hogy a kiürítéses (depletion mode) mosfet-nél a GATE ugyanúgy HIGH és LOW értékekre (0V és +5V) működik, mint a "normális" növekményes mosfet-nél? Vagyis 0V-nál teljesen nyitott, +5V-nál meg teljesen lezárt? +12-14,5 VDC-t akarok kapcsolni.
Vagy mit jelent a negatív gate feszültség? -5V a GND-hez képest (ez esetben nem fog működni, vagy nem tudom honnan veszek -5V-ot)? Vagy -5V a +12VDC-hez képest (ez esetben meg logikailag nem áll össze a kép, mert a 0V még ennél is lejjebb van)?
Ez így érthető?Amúgy köszi az esti olvasmányt!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Crypto Trade
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest