Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kipróbáltam a Kubuntut a hardveresen gyorsított chromium-beta chromium-dev miatt, de végülis nem tetszett a rendszer filozófiája, vissza tértem az Arch-ra, amit megint uefi telepítéssel raktam fel. Ezúttal viszont grub-ot raktam fel systemd-boot helyett és a másik lemezen levő szintén uefi módú windowst az os-prober segítségével adtam hozzá a grub menüjéhez ezen leírás szerint, működik. Nem kellett átmásolni a Microsoft mappát a windows efi partíciójáról /boot/EFI alá mint systemd-boot-nál, így nem jelenik meg kétszer a windows boot manager az alaplap menüjében. A grub és az os-prober ezt kultúráltabban megoldja.
Viszont egy negatív jelenséget felfedeztem ami sajnos érinti az Arch-ot és a (K)ubuntu-t is, hogy mikor átmásoltam a zenéimet (több tíz giga) az ntfs-es adattáróló lemezről a linuxos lemezre akkor közel 100% körül volt a prociterhelés(Pedig mindkét lemez ssd). Keresgéltem a google-ban de megoldást nem igazán találtam erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
BoB