Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kzs

tag

válasz vargalex #8337 üzenetére

Köszi a tippeket.
    A profil ugyanaz (van egy kapcsolat.conf file-om, azt ujra beimportaltam NetworkManager-be, ill. wg-quick azt inditja)

Még keresem a megoldást tovabb.

• kzs

tag

válasz vargalex #8335 üzenetére

Ez jo ötlet (csak nem tudtam, milyen opciokkal a journalctl -ban).

4 sorban mutat figyelmeztetést:
    Mar 07 14:47:38 homelinux NetworkManager[568]: <warn>  [1646660858.3753] vpn[0x5-------------,xxxxxxxx-c98c-4001-89c3-xxx,"kapcsolatnév",if:19,dev:2:(kapcsolatnév)]: did not receive valid IP config information
    Mar 07 14:47:38 homelinux NetworkManager[568]: <warn>  [1646660858.3752] vpn[0x5------------,xxxxxxxx-c98c-4001-89c3-xxx,"kapcsolatnév",if:19,dev:2:(kapcsolatnév)]: config: no VPN gateway address received
    Mar 07 14:47:38 homelinux nm-wireguard-se[115568]: g_variant_builder_add_value: assertion '!GVSB(builder)->expected_type || g_variant_is_of_type (value, GVSB(builder)->expected_type)' failed
    Mar 07 14:47:38 homelinux nm-wireguard-se[115568]: g_variant_new_string: assertion 'g_utf8_validate (string, -1, NULL)' failed

Valamivel okosabbak vagyok, de még nem sokkal.
    "no VPN gateway address received" ill. "did not receive valid IP configuation": nem értem, be van állitva a remote endpoint, és korabban ugyanezekkel müködött + wg-quick müködik
    A masik 2 sort "g_variant ... / GSVB ... failed": ezt egyszerüen nem tudom, micsoda.

Ha esetleg van tipped?
    Amugy tovabb keresgélek.

• kzs

tag

Sziasztok!
    NetworkManager gond-ban lenne szükségem segitségre. Már kb 1 éve (valoszinü régebben is) használok 3-4 különbözö wireguard kapcsolatot, amit a NetworkManager GUI-ban állitottam be. Viszont kb 1 hete nem müködnek. A GUI-ban nem látok részletes hibaüzenetet, csak hogy "Activation of network connection failed". Rátaláltam az nmtui -ra (egyfajta konzolos felület), és ott Activate connection alatt ha elinditom valamelyiket, a hibaüzenet "Activation failed: The VPN service returned invalid configuation"

Ugy tünik, a wireguard maga müködik, ugyanis wg-quick -kel el tudom inditani és müködik rendben. (legalábbis az, amelyiknek megtaláltam a profilbeállitasat conf-fileban).

Mit tudok tenni, ha tovabbra is a NetworkManager-t szeretném használni? Hol keressem a hibát, ill. oldjam meg? (Hol tudnám esetleg logokban megnézni, mi a konkrét gond azon tul hogy "incorrect configuaration"?)
    A networkmanager , ill. a networkmanager-wireguard (aur) csomagokat mar ujratelepitettem...

Van jelenleg valami ismert gond a NetwormManager-rel esetleg? (nem találtam semmit, bar lehet nem jol kerestem).
    Köszönöm,
    kzs

Új hozzászólás Aktív témák