-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
válasz
vargalex #8335 üzenetére
Ez jo ötlet (csak nem tudtam, milyen opciokkal a journalctl -ban).
4 sorban mutat figyelmeztetést:
Mar 07 14:47:38 homelinux NetworkManager[568]: <warn> [1646660858.3753] vpn[0x5-------------,xxxxxxxx-c98c-4001-89c3-xxx,"kapcsolatnév",if:19,dev:2:(kapcsolatnév)]: did not receive valid IP config information
Mar 07 14:47:38 homelinux NetworkManager[568]: <warn> [1646660858.3752] vpn[0x5------------,xxxxxxxx-c98c-4001-89c3-xxx,"kapcsolatnév",if:19,dev:2:(kapcsolatnév)]: config: no VPN gateway address received
Mar 07 14:47:38 homelinux nm-wireguard-se[115568]: g_variant_builder_add_value: assertion '!GVSB(builder)->expected_type || g_variant_is_of_type (value, GVSB(builder)->expected_type)' failed
Mar 07 14:47:38 homelinux nm-wireguard-se[115568]: g_variant_new_string: assertion 'g_utf8_validate (string, -1, NULL)' failed
Valamivel okosabbak vagyok, de még nem sokkal.
"no VPN gateway address received" ill. "did not receive valid IP configuation": nem értem, be van állitva a remote endpoint, és korabban ugyanezekkel müködött + wg-quick müködik
A masik 2 sort "g_variant ... / GSVB ... failed": ezt egyszerüen nem tudom, micsoda.Ha esetleg van tipped?
Amugy tovabb keresgélek. -
kzs
tag
Sziasztok!
NetworkManager gond-ban lenne szükségem segitségre. Már kb 1 éve (valoszinü régebben is) használok 3-4 különbözö wireguard kapcsolatot, amit a NetworkManager GUI-ban állitottam be. Viszont kb 1 hete nem müködnek. A GUI-ban nem látok részletes hibaüzenetet, csak hogy "Activation of network connection failed". Rátaláltam az nmtui -ra (egyfajta konzolos felület), és ott Activate connection alatt ha elinditom valamelyiket, a hibaüzenet "Activation failed: The VPN service returned invalid configuation"Ugy tünik, a wireguard maga müködik, ugyanis wg-quick -kel el tudom inditani és müködik rendben. (legalábbis az, amelyiknek megtaláltam a profilbeállitasat conf-fileban).
Mit tudok tenni, ha tovabbra is a NetworkManager-t szeretném használni? Hol keressem a hibát, ill. oldjam meg? (Hol tudnám esetleg logokban megnézni, mi a konkrét gond azon tul hogy "incorrect configuaration"?)
A networkmanager , ill. a networkmanager-wireguard (aur) csomagokat mar ujratelepitettem...Van jelenleg valami ismert gond a NetwormManager-rel esetleg? (nem találtam semmit, bar lehet nem jol kerestem).
Köszönöm,
kzs
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged