- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Archlinux XBMC-vel is jo megoldas lehet. Ott is van sok kiegeszito plugin. Vagy csak siman Openelec vagy Kodi.
-
F34R
nagyúr
Ertem, ha benne van akkor arrol elobb tudomast szerzek, majd ha kell akkor azt hasznalom.
Pelda ra hogy kernelbol 3.14-set hasznalok meg mindig. mpv-t is mindaddig hasznaltam 0.3.10-en aming meggondoltam magas es kukaztam a libav-t es ffmpeg-el csak az ujjabb verzio fordult le. -
F34R
nagyúr
Nem tudom engem nem idegesit ha epp valami nem a legujjabb
Ez fetish vagy mi a tokom, nekem is volt rolling distrom, amit akarok most is frissen tartok github-rol, meg majd eldontom akarom-e en ezt vagy majd kirizsazom ha raerek.
-
F34R
nagyúr
Mar nem Archlinuxot hasznalok, de polkit fent van? az usered benne van a power group-ba?
-
F34R
nagyúr
a dwm onmagaban verszegeny, kell hozza egy halom patch mire hasznalhato lesz.
ellenben ha van kedved probald ki a FrankenWM-t
csak egy kis izelito mivel tud tobbet, patcheles nelkul.
- more layouts (fibonacci, equal stack, dual stack)
- gaps (and borders) are adjustable on the fly (you can choose between global or independant gap sizes for different workspaces
- minimize/maximize single windows!
- hide/show all windows
- resizing master and stack individually
- invert stack is really handy -
F34R
nagyúr
vegre megy a systemd-networkd igy mar nem kell se wicd se netctl.
-
F34R
nagyúr
pacman -Rns $(pacman -Qtdq) de ha Rdd-t hasznalok is teljes faszsag jon , attol hogy nem hasznalom en a csomagot meg a masik alkalmazas fogja
::file-roller optionally requires p7zip: 7zip compression utility
:: hostsblock optionally requires p7zip: allows the use of 7zipped downloads
:: luarocks optionally requires cmake: for building rocks that use the cmake build system
:: luarocks52 optionally requires cmake: for building rocks that use the cmake build system
:: mc optionally requires p7zip: support for 7zip archives
:: thunar optionally requires xfce4-panel: for trash applet
:: zathura-cb optionally requires p7zip: cb7 supportstb stb. a masik hogy lehet a legegyszerubben tisztogatni a tempet es a flash cache-t stb... (nem akarok bleachbit es hasonlokat felrakni)
-
F34R
nagyúr
koszi en inkabb kihagyom.... Awesommal probalkozhatsz meg vagy a bspwm-el. Utobbihoz kell bar is (mondjuk dzen2) elonye hogy nem kell ismerned az egesz lua nyelvet , hatranya hogy pl a bar nem fog kattinthatova valni csak informaciot visszaadni. Awesome azert jo mert dynamic, stacked es tilled is egyben.
-
F34R
nagyúr
nem hasznalok slimet
xserver_arguments -layout hu (mondjuk ez mar jo regen volt nem is biztos hogy jo lenne.)
vagy
Note: Here is an example configurtion for setting the dvorak keyboard layout system-wide. It works on display managers such as slim and gdm.
/etc/X11/xorg.conf.d/10-keyboard.conf
Section "InputClass"
Identifier "Keyboard Defaults"
MatchIsKeyboard "yes"
Option "XkbLayout" "hu"
EndSection -
F34R
nagyúr
Franc a pofajat ennek az intel drivernek
naszoval nagy meleg van, diszkret videokartya 54 fokos en is megdoglok a gep mellett. jo oke csinaljuk azt kivesszuk a kartyat es megy az igp. fel az xf86-video-intel , intel-dri -t xorg.conf-bol kiszedem az elozo driverrel kapcsolatos dolgokat (noaveau driver) csinalok egy
mkinitcpio-ba is megvolt ez MODULES="i915" ujrageneralom leellenorzom modinfo i915 | grep power
majd modprobe ba is beteszem i915.conf ala ezeket : options i915 i915_enable_rc6=7 i915_enable_fbc=1 lvds_downclock=1csinalok egy /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf (most megy is elozoleg az volt a baj hogy a xorg-ba hagytam a noaveau-s dolgokat.)
ime igy nez ki
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "AccelMethod" "uxa"
EndSectionbetolt az X de fasza szep 640x480 felbontas fogad egy 1920x1080-as helyett.
Oke akkor jojjon a xrandr babralas
cvt 1920 1080 >>>>
"1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsync
xrandr --newmode "1920x1080_60.00" 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync +vsync
xrandr --addmode VGA1 1920x1080_60.00
xrandr --output VGA1 --mode 1920x1080_60.00
megjelenito kiloki out of range (koszi , az anyucikadat azt
)
1280x1024-es el megy de nem allandoba
ugy is probaltam hogy xorg.conf-ba a Display-nel megadom modline-al azt amit fentebb beszurtam es [I]xrandr -q[/I]-val hatha mar benne lesz a valaszthatok kozt. (de sajnos nem)
mi a menydergos menykot lehet vele kezdeni
-
F34R
nagyúr
ize most szoktam ra a suspend-re , ez mennyire gyilkoja a ramot ?
-
F34R
nagyúr
dhcpcd service nem megy systemctl-el mindig azt irja ki hogy depend vagy failed , helyette inkabb hasznalnam a wicd-t vagy a netctl-t melyik lenne jobb ? (egy routerbe be van konfiguralva a kapcsolat [adsl] es onnan kellene nekem dhcpcd mar bootolaskor.)
-
F34R
nagyúr
Ize o van itt valaki aki mar rakott fel Intel IGP drivert ?(Intel HD) nekem valamiert nem megy , vagy ha netalantan sikerul is akkor meg 640x480 meg 720x-as felbontas van a xrandr-nal.
-
F34R
nagyúr
hi van-e valami olyasmi program ami nezi a cpu es memoria hasznalatot es ezt tudja is loggolni ? htop vagy ttyload tudja ezt ?
-
F34R
nagyúr
A budos apja f..... megint megszivatott az update. fent van a package query es a pacman-color is addig meg nem engedte 4.1-re a pacman-t updatelni, oke yaourt eltavolit, pacman query eltavolit, pacman -Syu megvolt a pacman update, majd sudo mv /etc/pacman.conf.pacnew /etc/pacman.conf
fuuu nem egyszeru--
-
F34R
nagyúr
cd vagy akarmilyen eltavolithato meghajtohoz legjobb a devmon , neki eppen mindegy milyen filemanagert hasznalsz daemonkent mukodik , pcmanfm-nek csak a fixed verzioja mukodik rendesen udisk-el.
-
F34R
nagyúr
van valakinek tapasztalata a weechat-el es az irssi-vel ?
egyiknel sem megy az dcc letoltes.
odaig eljutok hogy csatlakozok az adott irc szerverre es a csatornara kiadom az /msg xdcc get es nem csinal semmit.
-
F34R
nagyúr
igen arra gondoltam csak rosszul fejeztrem ki magam...
szoval akkor ez nem lehetseges ? nekem most a geany sima szovegszerkesztokent mukodik , nincs semmi szinsema beallitva , feher a hatter es nem kattinthato benne semmi. Nalam az a baj hogy sajat dolgot nem tudok krealni hanem tobb konfigfajlbol nezem ki a nekem tetszo dologat igy sokszor nem passzol/ nem illik egymashoz a kinezet.
hexa szinkodot tudok online nezni , de a baj azzal van hogy mindig nezegetni kell melyik sort irjam at , vagy melyik milyen szinu.Ugy latom te maradtal itt az ugyeletes Arch Linux-os, mas mar nagyon nincs is a topikban.
-
F34R
nagyúr
Ezzel mit tudok kezdeni ?
urxvt-perls: /usr/lib/urxvt/perl/clipboard exists in filesystem
ettol nem fut le a checking es nem frissul a rendszer
-
F34R
nagyúr
hmmm gondoltam elovakarok egy regi jatekot , ami dvd-n van , de kb miota hasznalok archlinuxot nem mukodik , nem csatolja fel. udev fent van terminalban mount-ra nem irja hogy udev menne. elvileg a /dev/sr0 eszkoz lenne az
dmesg | egrep DVD-re ki is irja az eszkozt .
ha a mount marancsal akarom felcsatolni pl /mnt/dvd akkor no medium found on /dev/sr0egy sata-s dvd irorol lenne szo.
how to ?
-
F34R
nagyúr
Segitsetek mar , lehet vak vagyok , de nem talalom a clear playlist keybindet
vagyis parancsba kellene kiadni de nekem nem dobja be a konzolt.
-
F34R
nagyúr
Hy
Hogyan tudom felrakni a grub--t a syslinux helyere ?
eloszor tavolitsam el utobbit , es rakjam fel a grub-common-t (elegendo ez is vagy kell mag mas csomag is melle ? )
milyen parancs kell meg ?
grub setup /dev/sda
-
F34R
nagyúr
Nah végre megvan a megoldás leírom hátha más is beleesik ebbe a hibába.
A lényeg azután miután felrakta a friss csomagokat core-ból ami a rendszer alapja, a pacman.conf-ban a SigLevel-t Never-re kell átírni ekkor ellenőrzés nélkül lefut a telepítés. Ezután fel kell rakni a haveged nevezetű csomagot pacman-ből és kiadni ezt a parancsot haveged -w 1024 ezután jöhet a pacman-key --init ami most már sikeresen lefut (nem végtelen ciklusban mint a múltkor) végezetül pedig pacman-key --populate archlinux ez is lefut végre normálisan látni a változásokat, ezután visszaírjuk a SigLevel-t PackageRequired-re eltávolítjuk a haveged-t és minden tökéletesen működik
Köszi mindenkinek hogy elnézte a bénázásom
üdv
-
F34R
nagyúr
Egyelőre ezzel megy [link] viszont ez nem biztonságos
-
F34R
nagyúr
Nah core-remote-al sem sem sikerült (routerrel dhcp-vel netinstall ) valami van az tuti leszedi a legújabb kernelt a csomagokat , de ha pacman-ből akarok valamit felrakni a checking integry után error méghozzá a gpg trustdb miatt , kulcsokat kellene importálni , de hiába nyomkodom egyesévek a yes-t. Egyszerűen nem ez a megoldás. pacman-key --initre ugyan az az anomália. nem hinném hogy órákig készítene egy trustdb file-t.
Volt valakinek hasonló esete 1 hónapon belül ?
-
F34R
nagyúr
Nem sikerült. Sehogy se akar felmenni a 2011.08.19- core image-ből. (ezt tartalmazza a netinstall részt is azzal is próbálkoztam de minden áron dhcp-zni akart nekem meg nincs routerem [hétfőn jön]. ) Akkor nekiestem, miután bekonfiguráltam a pppoe-t : egy rm /etc/mtab és /etc/profile.d/locale.sh még mielőtt valaki azt mondaná hogy minek kellett törölni [link] ez nem engedi lefutni a frissítést és amúgy is grub elhagyása után újra keletkezik.
nah akkor jöhet ez : pacman -Syu --ignore filesystem && pacman -S filesystem --force
ugye ha lehagyom && -t akkor még a filesystem frissítése előtt ki kellene osztanom ezeket:
pacman-key --init
pacman-key --populate archlinuxelső végbe is megy első kérdésnél n-t kell nyomni mert különben csak a header-t frissíti a régi csomagat nem váltja le az úja. nah ha nem-et nyomtunk akkor egyessével megkérdezi le akarom e régi csomagokat az újra váltani természetesen y-t nyomok mert különben megint nem fut le a folyamat.
117 bejegyzést ellenőriz felrakja őket , kéri is hogy futtassam a fentebb írt két parancsot, mire az --init -re előjön a tegnapi ominózus eset . Látszólag teszi a dolgát de percek után is ugyan ez megy.
Ameddig ezt nem csinálom meg nem is tudom a filesystem-et frissíteni hiába adogatná hozzá egyesével amit kér utána , nem sikerül (error halmaz).
Mindkettővel ugyan ez jön elő i686 , és x86_x64- el is.2 Dologra gondolok :
1. Egy elég kula SSD-m van az lehet a ludas
2. Esetleg a pacman.conf-ban kellene a SigLevel-t módosítani mert lehet azért nem tudja létrehozni a masterkey-t.Jah igen még egy ilyet is próbálkoztam nagy elkeseredésemben : mielőtt a két pacman-key parancsot kiadnám rm -R /etc/pacman.d/gnupg -t is lefutattam , --init-el ezt is újra generálja , a probléma még mindig fenn áll.
ha valaki tud valami valódi megoldást azt nagyon megköszönném.
üdv
mod2: találtam egy ilyet is :
SigLevel = Optional TrustAllrngd -f -r /dev/urandom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest