Hirdetés
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
A systemctl suspend alapból engedélyezve volt, én a suspend és/vagy a resume idején futtatott egyéni scriptekről beszéltem. De azokhoz sem kellett service fájlt kreálnom, ezzel sikerült egyszerűen megoldani: Hooks in /usr/lib/systemd/system-sleep
"systemd runs all executables in /usr/lib/systemd/system-sleep/"
Azért kellett, mert állandóan parkoltatta a hdd fejet (energiatakarékos mód, WD hdd), kb. 8-10 mp után (de ezt másik disztrók alatt is csinálta), és hiába állítottam be a hdparm értéket, mert sleep-resume után mindig visszaállt alapértelmezettre és megint folyamatosan parkoltatta a fejet. Viszont így minden ébresztéskor le van futtatva a script ami beállítja a hdparm értéket (kikapcsolja az energiatakarékos módot), így megszűnik a gond. Akksi időben sok különbséget nem vettem észre amúgy sem.
A suspend egyébként mindig RAM-ba ment, a hibernate ment lemezre (vagy van még hibrid megoldás is, ugye).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BoB