Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Nah ha már benéztem, akkor egy kis segítség. Alap nftables beállítás sima otthoni használatra (szerverekre ennél jóval durvább beállításokat szoktam konfigolni értelemszeráűen
) Adtam neki kommentet is, hogy érthető legyen. A chain output azért nincsen benne, mert az alapértelmezett az accept.
cat /etc/nftables.conf
#!/usr/sbin/nft -f
flush ruleset
table inet filter {
chain input {
type filter hook input priority 0; policy drop;
# accept any localhost traffic
iif lo accept
# accept traffic originated from us
ct state established,related accept
# accept neighbour discovery otherwise IPv6 connectivity breaks
icmpv6 type { nd-neighbor-solicit, nd-router-advert, nd-neighbor-advert } accept
}
chain forward {
type filter hook forward priority 0; policy drop;
}
}Természetesen ha ez az otthoni géped mondju ka torrent miatt sokat lóg a neten, vagyis kvázi egésznap be van kapcsolva, akkor én még beletennék jópár szabályt védelem gyanánt, hogy már alacsony szinten el tudja dobni a csomagokat, hogy ha valaki egy gyengébb DOS-al próbálkozna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Adtam neki kommentet is, hogy érthető legyen. A chain output azért nincsen benne, mert az alapértelmezett az accept.
BoB