- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Mert érdemes a legszűkebb jogosultságokat kiosztani, azokat, amik épp hogy elegendőek. Persze a 755-tel sincs semmi baj. A lényeg, hogy ne 777, mert az egyes esetekben túlzás lehet. Persze nem a világ vége. Kivéve rekurzívan. Nyilván mindenkinek a saját rendszere a saját vára, olyan jogosultságokat oszt a fájlrendszeren, amit akar. Amiket én írtam, az csak ajánlás (chmod helyett chown, chmod XXX helyett u/g/o+r/w/x), meg default (644, helyesen valóban 755).
Épp ilyen ajánlás szokott lenni, hogy sudo/doas esetén nem engedni kell az összes futtatási jogot és onnan fekete listázni, hanem fordítva, mindent tiltani (alapból így van), és csak fehér listás alapon megengedni ezt-azt, főleg, ha jelszó nélküli futtatásról van szó.
Sőt, tovább megyek, az Arch Wiki még a chown-t se ajánlja a chmod helyett, mármint felcsatolt fájlrendszeren, helyette a mountolásnál ajánlja az umask megfelelő beállítását, ami pl. nekem sem áll kézre, sose tudom a maskértékeket fejből meghatározni, meg megjegyezni a számokat, pedig ez a legajánlhatóbb, ilyenkor tulajdonba vétellel sem kell szórakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB