Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nem, nem amikor kedved van. A chmod +x vagy +akármi, u+akármi, stb. sokkal kulturáltabb, mert nem kell ellenőrizni, hogy mik most a jogosultságot, meg miért azok. Mondom, itt ráadásul a rekurzív kiadásról volt szó. Egy-egy fájlnál én is el tudom képzelni a chmod 777-et, ha olyan fájlról van szó, amit mindenkinek kell tudnia futtatni, és nem érdekel, hogy most mik a jogosultságai. De rekurzívan mindenképp ellenjavallott. Ha ingerenciád támad rá rekurzívan, gondold át jobban.
De nem kell nekem hinni, adj ki chmod 777 -R parancsot egy egész fájlrendszerre és nézd meg mit fognak hozzá szólni a programok. A saját szemeddel kell lásd, hogy mi a baj vele, mert ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.
Apt-get ügyében utánanéztem, és megváltozott az álláspont. Vagyis nem teljesen tévedtem, csak nem deprecated, mégis sok oldal az apt-ot ajánlja helyette, függőségkezelés miatt. Részletek itt.
Persze, nem álmodtam, mert régen tényleg volt róla szó, pár éve, hogy ki fogják vezetni, de ezek szerint meggondolták magukat, ennek ellenére viszont továbbra is az apt az ajánlott.
Olyasmi, mint az ifconfig a net-tools csomagból, a évek óta deprecated, az ip parancsot kéne használni helyette, de mégis tovább használják az emberek. Ráadásul az ifconfig olyan, ami nekem is jobban kézreáll, de igyekszek helyette az ip-t használni, sajnos annak elég hülye kapcsolói vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB