- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nem, nem amikor kedved van. A chmod +x vagy +akármi, u+akármi, stb. sokkal kulturáltabb, mert nem kell ellenőrizni, hogy mik most a jogosultságot, meg miért azok. Mondom, itt ráadásul a rekurzív kiadásról volt szó. Egy-egy fájlnál én is el tudom képzelni a chmod 777-et, ha olyan fájlról van szó, amit mindenkinek kell tudnia futtatni, és nem érdekel, hogy most mik a jogosultságai. De rekurzívan mindenképp ellenjavallott. Ha ingerenciád támad rá rekurzívan, gondold át jobban.
De nem kell nekem hinni, adj ki chmod 777 -R parancsot egy egész fájlrendszerre és nézd meg mit fognak hozzá szólni a programok. A saját szemeddel kell lásd, hogy mi a baj vele, mert ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni.
Apt-get ügyében utánanéztem, és megváltozott az álláspont. Vagyis nem teljesen tévedtem, csak nem deprecated, mégis sok oldal az apt-ot ajánlja helyette, függőségkezelés miatt. Részletek itt.
Persze, nem álmodtam, mert régen tényleg volt róla szó, pár éve, hogy ki fogják vezetni, de ezek szerint meggondolták magukat, ennek ellenére viszont továbbra is az apt az ajánlott.
Olyasmi, mint az ifconfig a net-tools csomagból, a évek óta deprecated, az ip parancsot kéne használni helyette, de mégis tovább használják az emberek. Ráadásul az ifconfig olyan, ami nekem is jobban kézreáll, de igyekszek helyette az ip-t használni, sajnos annak elég hülye kapcsolói vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 I9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 Super 16GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB