Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm szépen a segítségeket. Úgy tünik, hogy kezdem picit belakni a magam arch telepítéseit. Igaz, hogy egyelőre csak calam-arch telepítővel, de most már nagyon tetszik. Most végre megcsináltam (ez talán már örökös darab lehet) egy stabil swájci bicskát egy usbs-ssd-ből. GPT-re partícionáltam, de a lemez első 1Megás partíciója egy bios_grub partíció lett, majd az EFI, aztán a /, a swap, és a /home partíciókat tettem rá. Így bőven van hova menteni , illetve onnan a /home parícióból betolni fájlokat a gyógyítandó rendszerre, illetve rendszerből, hisz mindig mindenhol ezt a kis szerszámomat szeretném bootolni.
A telepítést egy hp250 G7-es (UEFI és Legacy is megy rajta) laposon csináltam. XFCE került rá, nem telepítettem rá direkt video drivereket, hanem hagyom, hogy bütyköljön magának a linux amit akar, hátha így lesz minden körülmények között bootolható. Lehet, hogy hiba, de a firefox felkerült rá, mert megszoktam és egy Nemo fájlkezelő is. Nem tudom, hogy GTK ill. QT viszonylatban ez hiba-e, de így lett, így kevesebbet kell terminálozni a fájlműveleteknél. Újraindulás után a /boot/grub mappába másoltam az /usr/lib/grub mappából az i-386-pc mappát, mert az kell majd a Legacy bootoláshoz. Ezután újra indítván egy live rendszerről Legacyban chroot segítségével meggyógyítottam a kisbicskám Legacy bootját is. Konstatáltam, hogy az UEFI telepítás ismét lerombolta az alapgépem Arch UEFI bootját, de azt megint meggyógyítottam Frawly útmutatásai alapján egy :sudo efibootmgr --disk /dev/nvme0n1 --part 1 --create --loader /EFI/Arch/grubx64.efi --label "Arch" --verbose
csatakiáltással.
Bootol a HP250 g7-es vason UEFI és Legacy módban is. Bootol az öreg Sony waio vpceh3l1e vasamon Legacyban és bootol a tiszta UEFI-s (de bootolásra finnyás) Asus x51na gumiragasztóval kitömött gépen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- OpenMediaVault
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BoB