Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Ja, ez a másik, amit írni akartam. Ha nagyon minimalista valaki, loginmanager sem kell. Csak annyi a kényelmetlensége anélkül élni, hogy bejelentkezéskor be kell írnod a felhasználói nevet is, ami ugyan kényelmetlen, de biztonságilag meg plusz. Még többféle grafikus felület is indítható login manager nélkül, vagy startx után megadva mit futtasson az xinit, vagy a .bashrc-ben bekódolni, hogy ha tty1-ről jelentkezel be X felhasználóval, akkor milyen felület induljon el, ha tty1-ről Y felhaszálóval, akkor mi induljon, ha tty2-ről X felhasználóval, akkor amaz, stb.. Mindig az adott felhasználó .bashrc-jébe kell beleszerkeszteni.
Amire még jók a login managerek, az a képernyőzárolás, de azt meg lehet oldani egyéb lock screen progikkal is, akár GUI-sal, akár CLI lock-olós megoldásokkal konzolban.
Csomagfenntartó szerintem nem hülye, de mivel ő kizárólagosan használja szerintem a LightDM-et, így sose távolította el, és nem tűnt fel neki, hogy maga után hagy dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P2000 5GB
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB