Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Igen van. Oda is épp úgy kell ugyanaz a sor, amit a kolléga írt, csak az intel-ucode helyére amd-ucode-ot írsz, azaz:
    initrd /amd-ucode.img

(#6175) Siriusb: pedig ez a paraméter kell GRUB-nál is, csak annyi a könnyebbség, hogy annál nem neked kell beírnod, mert az adott ucode csomag módosítja a grub configját, és így a GRUB-ba automatice bekerül, és innen a GRUB telepítésekor, újrakonfigurálásakor automatikusan hozzáadódik. UEFI systemd bootnál viszont ilyen még nincs, oda neked kell minden sort kézzel beírni, nincs rá se szkript, se csomag után települő post script, ami betenné.

Sikerült egy jó kis helyzet gyakorlatot összehoznom :D . Megcsináltam a módosítást konfig fájlban, majd restart.
    A bootolás megakadt ezekkel a hibaüzenetekkel:
    Failled to open file: amd-ucode.img
    Trying to load files to higher address
    Failled to open file: amd-ucode.img
    Vesztemre a fallback konfigba is beírtam a változást, nem bírtam elindítani a rendszert.
    Jó hát akkor "valahogy" töröljük ki azt a két módósítást. Evidens, hogy egy live rendszerrel, amivel megkeresem a fájlokat, módósítom és örülök. Ahha, csak ugye a /boot könyvtár az üres, ha nincs bele csatolva az efi partíció. A conf.file meg ott van. Na hogy is kell kézzel mountolni live os alá UUID-vel egy speciális partíciót? Ritkán, szinte soha nem kell ilyen műveleteket csinálnom, de most muszály. A rendszer kész van, be van lakva, be van állítva. Nem opció az újra telepítés.
    A lényeg, hogy a live os /media/demo-ba csináltam egy könyvtárat az efi partíció UUID azonosítójával. Mert a / partíciót is az alapján csatolja. Így már elértem a conf.fájlokat és kitöröltem a bejegyzéseket.
    Most ismét ketyeg a rendszer.
    Az amd-ucode csomag természetesen telepítve van. Kellene csinálni egy amd-ucode.img-t kézzel?

Új hozzászólás Aktív témák