Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Bocs, de ezt nem tudom hová tenni, egyszer ezt írod másszor azt. Nettó hülyeség, hogy a bolti tej nem látott tehenet. A másik az, hogy a gyereknek normál táplálkozás mellett nincs szüksége többlet vitaminokra. Kicsi még, ha tejjel/tápszerrel alszik el, akkor azzal, ha zavar, akkor napról napra adj neki kevesebbet
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ezen még sosem gondolkoztam el, de kíváncsivá tettél:
Amit mi vettünk tápszert DM Bio tápszer 12 hónapos kortól 500gr: 3200 Ft
1 kanálnyi tápszer kb 4,5 gr
Max adagok száma: 111 kanál
1 kanálhoz 30 ml víz adható, azaz összesen 3333 ml vizet lehet adni a tápszerhez. Tápszer + víz összesen talán 3800 ml, de nem tudom hogy a vízben feloldódó tápszer hogyan befolyásolja a térfogatot.
1 literre vetített ár kb. 842 Ft
1 liter tej az árfigyelő szerint (már megérte lefejleszteni a kormánynak
): 314 Ft
1 2 év körüli gyerek átlagfogyasztása 400 ml
1 év alatt várható tejfogyasztás: 146 liter
Tápszerre vetített költség: 122.932 Ft/év
Tejre vetített költség: 45.844 Ft/évÚgyhogy inkább vegyél Magyar tejet, úgy is válságban van a tejipar, a maradékból én speciel karórát vettem, és köszi, innentől kezdve mondhatom a feleségemnek, hogy a takarékos gazdasági döntésem eredménye képen vásároltam meg magamnak
-
scream
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
Mint, ahogy már írták korábban: felesleges összehasonlítgatni, akár egy háztartásban élő, azonos korú/nemű gyerekeket is, mert tök mások, a környezetről nem is beszélve. Más-más személyiség. Nálunk például egyik gyerek se kapott soha tápszert.
Nyilván, ha nektek szülőknek valami nem tetszik, lehet ellene tenni és terelni más irányba a gyereket, különböző eszközökkel/technikákkal.
Szóval a kérdés, hogy ez titeket zavar-e vagy bezavar-e mondjuk a gyerek alvásába (csak amiatt kel, mert megszokta, hogy éjjel kap enni, de mondjuk nem is éhes, stb) vagy fejlődésébe.
-
BiP
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Pár év, és tinédzser lesz, akkor meg felkelteni nem tudod majd

komolyra fordítva, ha eddig mindig elaluldt 15perc alatt, most az első, hogy nem, akkor milyen kérdés az, hogy mikor növi ki? Nem is vált még rendszeressé.
Ha ez az egyedi eset, akkor inkább az a kérdés, hogy mi történt ma máshogy, mint szokott, mi változott a napirendben,(miben tértetek el a megszokottól) ami miatt nem álmos, történt-e ma valami egyedi, amit fel kell dolgoznia, evett-e valami mást, nem fáradt el eléggé, stb.
Vagy időjárás, telihold, vagy tök random.De (nem tudom mennyi idős) persze simán lehet egy nem alvós időszak kezdete is akár, pl fejlődési ugrás, fogzás, stb.
-
válasz
venom8888
üzenetére
Ezekre nem fogunk tudni válaszolni. Minden gyerek más, de még azonos gyereknek is vannak ilyen és olyan napjai. A 2 évesem tegnapelőtt este 30-40 üvöltött lefekvésnél, mert nem engedtem kiszállni az ágyból. Tegnap 5-10 percet nyávogott, de csak szórakozásból röhögve. Ma pár perc próbálkozás után lefeküdt és a perceken belül el is aludt. Holnap megint lehet hisztizik egy sort, ki tudja. Napirend tartva van, amennyire lehet, de mégis vannak totál ellentétes napjaik. Különböző napokon különböző ingerek érik, más volt a napi lefáradás fizikailag vagy szellemileg, nem olyan volt a napközbeni alvás, mint máskor, stb, stb. Egy csomó minden hatassál van arra, hogy milyen az esti lefekvés és alvás.
Nálunk extra fűszer, hogy egy szobában alszik a 2, a 4 és a 6 éves gyerek. Nyilván más a bioritmusuk, napi programjuk, a szellemi és fizikai fejlettségük és leterheltségük estére és mégis össze lehet hozni, hogy egyszerre menjenek aludni (de nem egyszerre alszanak el persze). Van benne meló rendesen, főleg ha az egyikük nyávog/sír/dumál/hülyéskedik/nem akar még lefeküdni és nem hagyja aludni a másik kettőt, de megoldható (és én még élvezem is, egyáltalán nem teher). -
válasz
venom8888
üzenetére
nálunk 6 éves lesz nemsokára, és már tudja, hogy ki a gyenge láncszem (én)
így értelem szerűen ha kell valami, akkor apát szereti, ha éjjel felébred, fáj a hasa, vagy bármi olyan amikor nem VENNI kell valamit, vagy ENGEDNI (pl +5 perc képernyő idő a hétvégén), hanem segíteni, akkor anya kell. ez ilyen
-
válasz
venom8888
üzenetére
Jesszus, így kemény lesz nektek ez a gyereknevelés.
1000+1 hasonlót tudnék hozni példának. Nincs ebben semmi furcsa és nem kell magára vennie az embernek.
Nálunk mindegyik gyereknek volt olyan korszaka, amikor az anyjukat keresztnevén szólították, nekem meg közben nyomták, hogy Apuci, Apuci!
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nalunk valtozo. Nekunk ez jott be, semmilyen gepi vagy elemes nem volt eleg hatekony. A nagyobbik erti es tudja, hogy miert kell, nem szereti, de tudja, hogy jobb lesz utana. Neha csak megkerdezem: kiszivjam az orrod? Igen. Es megyek es kiszivom. A kisebb nyilvan utalja, de 50-50 hogy hagyja-e vagy sem. Szokott segiteni, ha az arcara szivas elott rafujok egy picit az orrszivon keresztul, akkor mosolyog, tetszik neki. Utana szokta hagyni a szivast is.
Amugy meg, szokj hozza, sokkal rosszabb lesz szalkat kivenni az ujjabol, amihez rendesen ket ember kell, hogy biztonsagosan legyen lefogva.
-
föccer
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Ez ilyen sajnos.
Általában utálják. Amit solti is ír, játszani kell vele, akkor talán elfogadóbb, meg azt kell mesélni, hogy sokkal jobb lesz utána. De igen, sajnos legtöbbször lefogós egy ideig, amíg meg nem tanulja. Nagyobbik lányom pl egészen megbékélt vele anno. -
válasz
venom8888
üzenetére
mi sokat beszélgettünk vele orrszívás előtt, mert nálunk is ment a hiszti
az nem segített, hogy azt vázoltuk mi fog történni (felgyűlik az arcüregben a takony, arcüreg gyulladás, hosszú betegség, antibiotikum, stbstb), ha nem szívjuk ki az orrát, mert 2 évesen még nem tud előre gondolkozni, csak azt érzi mi az, ami MOST nem jó neki
így váltottunk arra, hogy "ez most kell" én kedvesen, de azért erősen megfogtam, feleségem meg kiszívta a gyerek orrából a taknyot. a gyerek közben jellemzően sírt és/vagy hisztizett. és amikor végeztünk, akkor pozitív megerősítés. kapott csokit vagy gumicukrot (nem előre ígértük meg neki, hanem utána adtuk oda) és ő választott játékot, amivel apa és anya játszott vele. -
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem tudom mi a kerdes, mert azt nem irtal. A sajat tapasztalat alapjan ha a kerdes az, hogy teged miert nem, a valasz az, hogy tolts vele tobb idot. Nalunk a harom es fel eves csak velem akar lenni, ahova megyek o is jonni akar, ha en csinalok valamit o is csinalni akarja. Ez mar tobb, mint egy eve igy van. A dolog odaig fajult, hogy explicit megmondja az anyjanak, hogy o nem a baratja, csak a papa a baratja. Sokat dolgoztunk ezen es sikerult kiegyenliteni a dolgokat peldaul azzal, hogy csinaltunk anya-lanya napot amikor en nem voltam ott, vagy ha egyutt vagyunk mind, akkor ha az en kezem akarja fogni akkor nekem hirtelen tele lesz a kezem cuccokkal es a mami keze szabad csak. Ha labdazni akar, akkor en gyorsan elviszem a kistesot pelenkazni de a mamival lehet labdazni. Egy-egy ilyen hetvege utan latvanyosan javult a kettejuk kapcsolata es mostanra kiegyenlitodott a dolog.
-
xandrush0831
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Szerk: véletlen lett válasz.
3 hónapos lett a kislány, hasfájásnak már nyoma sincs.
Nem tudom már hogy megírtam-e itt, de az Infacol+d-vitaminos Biogaia vált be.
Más.
Anno volt a közvetlen környezetemben egy BPD-vel szenvedő ember. Akkoriban olvastam, hogy nagy mértékben eredeztethető a kialakulása abból, ha csecsemőkorban nem kap valaki megfelelő reakciót a sírásra. Tehát hagyják bömbölni. Na most az én kislányom elkezdte azt, hogy hisztikézik ha nem foglalkozunk vele 5 percig, vagy nem fektetjük magunk közé. Szerencsére nem mindig, de viszonylag gyakran. Ha föléhajolok egyből mosolyog, nagyon cuki.
Anyukám szerint nem szabad egyből rohanni, mert akkor meg ilyen marad. Ebben is látok rációt, azért csak felnevelt engem is és nem vagyok borderline.
Na de mi lehet a tuti recept? Mármint mi az ami már inkább elhanyagolásnak minősül, és nem "nevelésnek", esetleg megágyaz a disorder kialakulásának? 5 percig hagyjam hisztizni? Vagy semeddig? Vagy fél órát? Vagy néha hagyjam és néha ne? -
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
éneklunk, megy a zene a telefonrol, cumis uvegezuk
Akkor a zaj generator se zúgjon este?
Ezekkel abszolút túl lehet stimulálni a gyereket, nem kell utána csodálkozni, ha nem alszik. Én értem a célját, le akarjátok valamivel kötni, hogy ne nyüsszögjön, de ez így nem jó taktika. Ezeket hagyjátok abba.
Járással hogy álltok?
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
"a szép idoben a szomszéd varosba kicsit babakocsizni"
Tehat valami erdekeset akartatok, valami szokasostol elterot. Akkor egeszen pontosan miert varjatok, hogy az uj tajon, az uj kornyezetben elaludjon? Gondolom neki is minden erdekes, minden uj, pont, hogy stimulalni fogja.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy nekem lenne ahhoz türelmem, hogy a Brendonban próbálgassak egy hordozót, miközben a gyerek is már nyűgös, mert érzi hogy én is feszült vagyok.
Mi használtan rendeltük, és otthon kínlódtam a felrakással, meg a beállítással, de ha újat veszel akkor max ha nem tetszik visszaküldöd. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Mikor jöttek a gyerekek, akkor soha nem változtattunk drasztikusan...értem ez alatt,hogy nem hangoskodtunk, de jöttünk-mentünk, ment a rádió halkan, stb. Szokja meg,hogy megy az élet és úgy alszik. Ellenkező esetben minden kis nesszre felkelne és üvöltene.
Az, hogy valamivel összekötitek az alvást (zene, stb.) azért nem jó taktika, mert akkor össze fogja kötni hosszútávon is és nehéz lesz leszokni róla.
Ezt akkor tanultam meg, amikor jártam meditációt tanuli. Ott is szándékosan nem volt zene, sőt bejöttek a külső hangok, mert egyébként összekötöd és életszerű körülmények között már nem fog működni. -
426os
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
éneklunk, megy a zene a telefonrol, cumis uvegezuk
nem jó taktika, pont hogy fenntartjátok ezzel a figyelmét. Az alváshoz fáradtság és ingerszegény körülmények kellenek. Nekünk is sokára állt be a babakocsis alvás, néha még most 7 hónaposan se nagyon akar elaludni, de többnyire azért működik. Nálunk ez úgy megy, hogy mikor jön az alvásidő, akkor szopi, öltözés, be a babakocsiba és usgyi. Többnyire van tiltakozás, sokszor sír is kicsit, de 5-10 percen belül az esetek 90%-ban elalszik.
Kiránduláshoz továbbra is csak ajánlani tudom a hordozót is. Van, hogy jobb azzal, mint babakocsival. -
werszomjas
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
Ez sajnos ilyen, mi is küzdünk ezzel, most 1,5 éves, babakocsiban addig aludt, míg az öblöt használtuk, azóta nem, nem lehet vele elindulni, mert 1 perc után sír és ki akar szállni, míg nem tudott menni fincsi volt egyedül vinni a gyereket és közben tolni a babakocsit. Most már könnyebb, mert már legalább sétál.
Autóban sem alszik. Mi szeretünk utazni, míg nem volt gyerek sokat utaztunk, de már elengedtük, inkább nem megyünk le a Balatonra. Próbáltuk a hagyjuk sírni, majd megunja trükköt, de olyankor hányásig sír. Persze ha megállunk és kivesszük, akkor már minden rendben. Cybex cuccai vannak, szóval nem hiszem, hogy kényelmetlen és minden létező üléspozícióban csinálja, előrenézve, hátranézve, döntve, ültetve, mindegy.
Amikor muszáj autóval menni, akkor nálunk a nasi és a mese jön be, azzal elvan. Nekem is volt ilyen álmom, hogy 2 éves koráig no képernyő, de ezt már feladtam

Ezt, hogy menet közben inkább kivenni a gyereket, minthogy elindíts neki egy mesét, no comment..... soha.
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
"hogy fogunk igy Balatobra eljutni vele. 3 oras út"
Hat, lehet, hogy akkor talan nem kellene a balatonra menni. Ha csak nyaralas, akkor engedjetek el, ha ugy erzed, hogy kinszenvedes. Ha rokon, akkor esetleg menjen a hegy mohamedhez, ha kivitelezheto.
Mi a harom honapossal mentunk egy harom oras autoutra. A harom oras ut ot oraig tartott, mert tobbszor meg kellett allni megnyugtatni. Ez ilyen. A vegen mar szabaly ide vagy oda, a felesegem kezben fogta menet kozben, mert nem volt mas megoldas. Kifeheredett ujjakkal szoritottam a kormanyt a szelso savban, meg kerulo utakat kerestem ahol nincs forgalom, hogy legalabb ne fouton menjunk mar igy.
Hat honapos koraban mar jobb volt, de akkor is voltak kisebb rohamok, teljesen veletlenszeruen. Izgalmas volt, amikor Floridaban az 5 savos autopalya legbelso, elzart savjaban haladva indult be a hiszti hatul. Szerencsere jo nagy kocsit bereltunk, felesegem menet kozben kikototte magat, hatramaszott a hatso sorba es befekudt ugy, hogy a kisebbiknek mikozben o az ulesben volt bekotve, tudott tejet adni. A sotetitett uvegek miatt kivulrol nem latszott a mutatvany, de itt is 2x meggondoltam mennyivel megyek, mert hirtelen fekezesnel csunya vege lett volna.
Vannak olyan helyzetek, amikor muszaj utazni. Ha nem muszaj, akkor pedig gondolkodj el rajta, hogy er-e annyit az utazas, hogy 2x3 orat szenvedjen a gyereked, meg vele te is.
Amugy igazabol sokat nem tudsz csinalni. Nem azert sir, hogy teged bosszantson. Nem tudja sehogy mashogy kifejezni, hogy valami baja van. A te dolgod kitalalni, hogy mi az ami zavarja es segiteni rajta.
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Az egyik lehetoseg, hogy vagy nem birja a lekotozest a hevederekkel meg szijakkal (mozogni akar, forgolodni) vagy csak siman nezelodni de olyan poziciobol nem lat.
Ha a babakocsi engedi, tegyetek masik pozicioba. Emeld meg a hattamlat, hogy jobban lasson elore. Ha magatok fele forditva tolod, forditsd meg, hogy elore (kifele) nezzen - felteve, hogy a babakocsi olyan.
A masik lehetoseg, hogy ugy csinaltal mint a csaladban nalunk valaki: mindenbol a legolcsobbat, merthogy a gyerekcuccok aranyaron vannak. Aztan a gyerek beleizzad, szoritja, rossz anyagbol van, nyomja a hatat vagy az oldalat, dorzsoli, szemebe sut, atfuj rajta... A draga cuccok nem csak azert dragak, mert meg kell fizetni a markanevet.
A harmadik lehetoseg, hogy szimplan nem ott akar lenni es nem azt akarja csinalni amire eppen kenyszerited. Van ilyen. Nem tudsz vele mit tenni.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ha hosszabb útra indultunk vele, mindig az ebéd utáni alvásidőben indultunk. Ez sem volt egy életbiztosítás, mert volt, hogy emiatt a délutáni alvása is kimaradt, annyira küzdött a gyerekülésben. Akkor az a nap kuka volt.
Visszagondolva a legrosszabb amit tehetsz, hogy mérges vagy a gyerekre, rákiabálsz, de abban az idegállapotban nagyon nehéz volt higgadtnak maradni.
Ezeket át kell vészelni valahogy. -
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Decathlonos sátor, ejtőernyő, kamion ponyva amiből esetleg tudsz hajtogatni.
Amúgy a lányommal a legnehezebb időszak volt, amikor elkezdte magát kifeszíteni a babakocsiból / gyerekülésből. Mindennel, de tényleg mindennel próbálkoztunk. Kín szenvedés volt vele egy 10 perces városon belüli utazás is.
2 éves kora körül múlt el, de akkorra már nem egyszer fordult elő, hogy hosszabb úton félre kellett állnom, annyira kiidegelt.
A babakocsiból is pár perc után ki kellett venni, annyira feszítette magát és nyöszörgött. Első gyerek volt és emlékszem, hogy milyen irigyek voltunk azokra a párokra, akik idillien babakocsiztak a gyerek pedig csak nézegetett / aludt, a miénkhez meg majdnem ördögűzőt kellett hívni.
Aztán a fiammal már mi is az általunk korábban irigyelt párok / családok közé tartozhattunk, mert fél napot is elvolt a babakocsiban egy nyikkanás nélkül.
Ja, jótanács? Az nincs.
-
lorcsi
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
Mi most adtuk el a manduca xt hordozot
szerintem a legjobb dolog amit lehetett venni
sajnalom h kinottuk, imadtam benne vinni, nagyon sokat vittem
mindig minden helyzetben full kenyelmes volt
szerintem ez a legjobb tipus
volt meg 2 olcsobb valamink, de azok nem ertek semmit -
426os
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Ha hordozó mellett döntötök (ajánlom amúgy, nagy jó, pozitív hatása van a baba-szülő kötődésre is amellett, hogy praktikus), mindenképpen fizessetek be egy személyes tanácsadásra a hordozással kapcsolatban (beállítás, méret, pozíció stb.) Sok városban vannak ezzel foglalkozó szakemberek, sokuknál van többfajta hordozó is általában, hogy ki tudd próbálni őket és kiválaszd a hozzátok leginkább passzolót (merthogy nagyon sok fajta van és hamar elmehet a kedved egy rosszul kiválasztott márka/típus miatt). Nekünk a legjobban elköltött 10e Ft volt a tanácsadás. Mivel nálatok már nagy a baba és emiatt hátra fogjátok venni, különösen fontos a jó technika.
Nálunk hordozóban sosem folyt ki pisi. Márkából nekünk Liliputi van (plusz hozzá kabát is), abszolút bevált. Használtan is bőven jó megvenni, újonnan elég drágák. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nálunk a hordozó vált be nagyon. Ha nem volt kedvünk vinni a babakocsit, vagy sietősek voltunk, akkor csak felcsaptam magamra, aztán indultunk is.
Két fő fajtája van, a kötögetős, meg a csatos, mindkettőt próbáltuk, de nekem a kötögetős nem volt szimpatikus, mert
a) úgy éreztem mintha köntösben lennék, és nem volt komfortos utcára menni
b) mire magamra kötöttem, addigra lement a nap, de ez csak rutin kérdése
A csatosat mi facebook marketplace-ről vettük használtan, és kb. 1 év használat után is ugyanolyan mint amikor vettük. Egy hibája volt, nagyot terpeszt benne a baba, aztán volt már olyan, hogy a pisi kicsurgott a pelenka mellett... Aztán lehet csak a DM-es pelusnak nem volt ehhez jó a kialakítása. -
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Azok alapjan amiket en olvastam, ezzel nagyjabol arra neveled a gyerekedet, hogy ha bajban van, ha segitsegre van szuksege akkor nem fog kapni. Azt tanulja meg, hogyhiaba ker, sajat magara van ultava. A kisebb problema, hogy igy felnott eleteben is bizalom-problemai lesznek, a nagyobb problema, hogy elete elso 16-18 eveben, amikor igazan gyakran van olyan helyzetben, hogy segitseget kellene kernie, peldaul a szuleitol, akkor sem fog, mert beidegzodott, hogy nem kapja meg azt.
Nem en irtam a konyveket, nem ertek a temahoz, en csak az irodalombol ezt szurtem le.
Ha felre teszem a szakirodalmat es csak abba gondolok bele, hogy a lanyom alomba sirja magat... hat, elegge elszegyellnem magam, hogy mifele szulo vagyok. Az elsovel semmi ilyen gondunk nem volt, a masodik nem tud ataludni egy ejjelt meg 8 honaposan sem (az elso 3 honapos koratol ataludta). De mi ugy tekintunk erre, hogy inkabb nekunk legyen ez egy - masfel ev pokol, mint a lanyunknak az egesz elet. Mindez azert, hogy most mi nyugodtabban aludjunk.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Persze, hogy ordít ha délelőtt 10 óta fent volt, hát 1 éves, totál túlfáradt. Nem feltétlenül úgy reagálnak a kimerültségre mint mi, hogy fogjuk eldőlünk oszt' alszunk. Átbillen a mérleg, túlfárad és gatya, ledobja a láncot.
A reggeli alvást hagyjátok el. Tartsátok ébren legalább 11 óráig. Elviszitek ide-oda, maradjon ébren. 11-fél12 között fektessétek le. Rá kell szoktatni, hogy akkor van egy nagyobb alvás. Ott kell vele maradni, az a cél hogy aludjon kb. fél2-ig. Így délelőtt és délután is 5-6 órát lesz ébren.
-
bads1
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ez ilyen, meg kell szokni, két éves koráig nem sok változás lesz.
Kislányom most lesz 3 éves, nagyjából 7-8 hónapja alussza át az éjszakát, néha még így is fölébred "cicizni" az anyjával (vele alszik), de már csak fogdossa, sokáig szopizott órákat lógott az anyján napi szinten.Az első év borzasztó volt alvásilag, az alvásmegvonás olyan szintű volt már szinte könyörögtünk hogy tudjunk szusszanni egyet (nem is értem a feleségem hogy bírta), ráadásul én műszakban dolgozom 4:45ös keléssel ha reggelre megyek, ilyenkor külön megoldani hogy legalább pár órát pihenni tudjak.. nem volt egyszerű. De mindig vannak észrevehető fejlődési ugrások amivel kicsit egyszerűsödik az élet.
Egyébként a mi gyerkőcünk annyira aktív elég neki napi egy óra alvás (vagy annyi se) és így is este 10 környékén alszik csak be nagy kínlódások árán.
Szóval ne verjétek a fejetek a falba, így utólag visszatekintve inkább jobb hogy ezt is megéltük a nehézségekkel együtt minthogy egy "mintagyerekünk" lett volna és esetleg más rosszabb dologgal kellene megküzdenünk napi szinten.
-
426os
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Pár napja nekünk is kb óránként ébredés, kicsi felsírás van, ringatni kell és szopizik is a visszaalváshoz. Eddig jobb volt, bár voltak rosszabb időszakok. Mi biztosak vagyunk benne, hogy ez is fejlődési ugráshoz kapcsolódik. Most 6 hónapos pont, a jelek szerint indulnak a fogai (még nem látszik, de nagyon sokat rág), illetve pár napja kb egyik napról a másikra elkezdett kúszni, illetve a személyisége is változott kicsit. Ezen kívül mostanság napi 3 helyett már csak kettőt alszik napközben.
Kitartást, el fog múlni ez is (legalábbis mi ebben bízunk
) -
Semin
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
És lehet, hogy a következő fázisban (elég egy alvásborulás/ növekedési ugrás) majd a te gyermeked alussza át az éjszakát, az övé meg 8x kel fel. Ahogy fejlődnek ez folyamatosan változik, sajnos nem megjósolható mi jön. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy minden gyerkőc egyedi és nincsen “csodarecept”.
Az alvás megvonás nagyon kemény, ezt csak az tudja aki átélte. Ebben az időszakban átvettem a feleségemtől a feladatai jó részét: bevásárlás, takarítás, mosás/mosogatás
rendrakás, főzés. (kajarendeléssel ez valamelyest kiváltható)A maradék időben pedig nálam a gyerkőc. Este pl fürdés/ mesélés altatás lehet egy apás program majd már csak rá kell nézni addig anyuka tud pihizni. Éjfél körül pedig csere.
Így mindketten tudtok 5-6 órát aludni ami már elégséges.
-
válasz
venom8888
üzenetére
Mégis tudod hányan így élnek és mennek másnap dolgozni? Hát sokan, nagyon sokan, főleg ha több ha több gyerek is van. Nálunk valamelyiknek biztosan van valami EÜ baja. Az nagyon ritka, hogy mindenki makk egészséges. Egy ilyen is meg tudja borítani a napokat/éjszakákat rendesen. Nem panaszkodásként mondom, hanem csak hogy érezd, hogy nem vagytok egyedül és van, akinek még szarabb.

-
kovacsroli
senior tag
-
Semin
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Anno erről a módszerről nem olvastam jókat

Lehet, hogy ideiglenesen jó megoldásnak tűnik, de hosszútávon nem fog segíteni."...Nem tudjuk huzamos ideig hallgatni a baba sírását, még az idegen babákét sem, idegesít és tettekre ösztönöz..."
" ...Ráadásul a sírni hagyással alvásra szoktatott babák később egy-egy változás hatására ugyanúgy felébredhetnek, mint előtte, tehát nem oldódik meg ezzel véglegesen a probléma..."
"..Szociális oldalról nézve az történik, hogy ha a baba sorozatosan azt tapasztalja meg, hogy nem kap segítséget, amikor segítséget kér, vagy nem kiszámíthatóan kapja a segítséget (néha érkezik, néha nem), kevésbé fog bízni a világban és az emberekben. Ő maga is kiszámíthatatlanná válik a kapcsolataiban, nem tud majd megfelelően kötődni..."
forrás : [link]
Nagyon sok cikk van a témában, de olyat még nem olvastam, hogy hagyni kell sírni.
Ezt átfogalmazom :
Biztosan van olyan cikk ami "hagyni kell sírni" elvet támogatja, de szakembertől még ilyet nem olvastam.Az biztos, hogy az én fiam soha nem sírta magát álomba.
Ha kellett felváltva keltünk éjszaka, így mindenki tudott aludni 4-5 órát.
Nem volt könnyű időszak, de meg lehet oldani. -
venom8888
őstag
-
-
szotyika77
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
És ha tápi helyett vizet adtok neki, és nem iszik 180-200mlt hanem csak egy pár kortyot?
Ennyi idősen még szerintem örülhettek hogy csak 3x kel és vissza is alszik egyből.
Hallottam olyan legendákat hogy éjszaka félóránként kel a gyermek és csak ringatva alszik vissza, 1 évesen is.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Mennyi idős a kicsi? ☺️☺️
Ez sajna ilyen, és egy darabig ilyen is lesz, ismerősök mindig azzal nyugtatnak, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Hát én néha vàrom már hogy 3-5 évvel előrébb legyünk. 😬😬
Nekem a 4 éves lányom minden este felkel, és átbattyog az édesanyja mellé.
Én meg a fiam mellett alszok, mert ha éjszaka nem vagyok mellette ha felkel, akkor orditva szalad kifele. 😬 Majd egyszer jobb lesz. ☺️ -
szotyika77
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Szerintem nyugodtan ihat, nagy valószinűséggel éjszaka pótolja azt amit napközben nem iszik ugye meg, és kell neki.
Az én lányom 4 múlt és a mai napig megissza az ágya melletti kis asztalon lévő poharából a vizet, ami 2-3 dl. És reggel kelés után 1 pohár víz, és 1 pohár kakaó.
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
"Van valami alvás tréning, hogy nem.adnak.neki semmit,hanem.kiveszik és karban altatják el. Nem tudom müködö lehet e."
Szerintem az alvas trening csak egy kifejezes amit azok talaltak ki, akiknek kellett valami, hogy megnyugtassak a lelkiismeretuket, hogy nem elhanyagoljak a gyerekuket, meg szenvedni hagyjak, hanem treningezik.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ehiszem, hogy első gyermekes szülőként ijesztő az öklendezés, de annyival megnyugtatlak, hogyha megcsócsálja a gyermek a falatot, és nem tudja lenyelni, öklendezik, akkor ki fogja köpni, legalábbis a mieink legtöbb esetben így tettek, de volt amikor lenyelték.
Első gyermekünknél hallottuk, hogy a kölesgolyó milyen frankó, azzal kezdjünk neki, szétolvad a szájában, és könnyen megtudja csócsizni, és lenyeli. Hát a lányunk is öklendezett, azthittük a torkán akad, megfullad! De közbe csak a normális reakció volt a részéről. Na nála nem is próbálkoztunk tovább, csak hetek múlva, és a feleségem mondta is hogy nem meri etetni.
De aztán csak rájöttek, és szépen kiengedett az ő félelme is, a lányunk meg szépen elkezdett rágni és enni. A fiúnknál már tapasztaltabbak voltunk, nála könnyebben ment, ráparázás nélkül. Bár ő a mai napig olyan (2 éves múlt), hogy képes egy korty víztől megfulladni, és túl sok falatot bevenni a szájába ha eszik, de ő is öklendezik, és kiköpi, van amikor full piros és bekönnyezett szemmel teszi mindezt. Mi ottvagyunk mellettük evésnél, segítünk nekik ha kell, de kell hogy megtapasztalják ezeket, és idővel ráéreznek.
Pl egy fél éve nem tudtam volna elképzelni, hogy az én fiam kanállal fog enni, úgy hogy nem eszi le magát, és kb 2 hónapja úgy eszi a leveseket, hogy egy folt nincs rajta és a ruháján.
Igaz, hogy szeptember óta bölcsis is, és ott sokat tanul, de büszke is vagyok rá, nagyon ügyesek ezek a gyerekek, nektek is és a gyerkőcnek is menni fog, hidd el! Csak nem szabad megállni, próbálni kell mindennap többször is, hadd szokja ő is.
Kitartást és ügyesen! -
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
"Illetve kenguru hordozot akarok venni, kaptunk is egyet,de kicsinek bizonyul, a keze nem ott van a babanak ahol kene, kicsi a hordozo, nem is tudtam , hogy ezek korosztalyra vannak meretezve,mert sehol nem latom irva."
Mi harom hordozot vettunk osszesen. A legtobbre egyertelmuen ra van irva, hogy milyen meretu gyereknek hasznalhato.
Az elso amit vettunk, egy Baby Bjorn One Air volt. Utana olvastunk a dolgoknak alaposan, ez volt egy szimpi darab. Megvettuk. Kiprobaltuk mindketten es nagy orditasok es sirasok voltak. Elkeseredtunk. Felesegem kutatott tovabb es talalt online egy embert, akinek az a foglalkozasa, hogy babahordozo-tanacsado. De frankon. Foglaltunk nala idopontot, odamentunk, vittuk a hordozot is. Elmondtam es megmutattam, hogy mit csinalunk es az eredmenyt. Ahogy megindult a siras, sorolta a hibaimat. Nem mozgok vele, csak allok egy helyben, tul lent van, kenyelmetlen neki, illetve amikor a felesegem csinalta meg ugyanezt, akkor jelezte neki, hogy nala az is problema, hogy a One Air inkabb szelesebb hatu embereknek jobb, ferfiaknak, noknek kevesbe jo. Ezt ugy kell erteni, hogy nyilvan tudja hordani, csak valamelyikuknek egy ido utan kenyelmetlen lesz. Az ember nem is gondolna, hogy a baba hordozasa milyen csontvaz, izomzat deformaciot tud okozni hosszu tavon, ha rosszul csinalja, ami kihathat arra, hogy kesobb hogyan fog jarni, kell-e tornara jarnia.
A legjobb tizenotezer forint volt, amit elkoltottem erre a tanacsadasra.
Az egy oras tanacsadason megtanultuk, hogy kell jol csinalni es abbamaradt a siras, orakat tudtam setalni ugy, hogy a lanyom a mellkasomon volt. Most a masodikkal is hasznalom, babauszas utan volt, hogy ket orat setaltam vele, olyan jol aludt.
A masodik hordozot ugy vettuk, hogy kerestunk egyet ami noknek is passzol. Az illeto, aki a tanacsadast csinalta, nem csak tanacsot adott, hanem az otthonaban, ahol "rendel" volt neki nagyjabol 70 kulonbozo hordozo. Feltett par kerdest, es a valaszok alapjan mutatott harmat, hogy melyik tetszik. Az egyik volt a Kahu. Ez is a mai napig megvan, en is szoktam hasznalni, de alapvetoen a felesegem hasznalja. Ezzel is maximalisan meg vagyunk elegedve, es mindket gyerekunk szinten. Mielott megvettuk, a tanacsado odaadta egy hetre, hogy vigyuk el, probaljuk ki, hivjuk fel a kerdesunk van. Egy het mulva vigyuk vissza es ha tetszik, vegyunk egyet.
A harmadik pedig a Kahu-nak egy toddler, tehat nagyobb gyerek verzioja, amivel ket eves kor felett is lehet hordozni a gyereket. Nagyobb kialakitas, erosebb varratok, hogy a nehezebb sulyt jobban birja. Errol annyit, hogy a ket eves negy honapos lanyommal az allatkertben voltunk, majd felvettem a toddler kahu-ba, ahol elaludt. Nem kevesebb, mint harom orat setaltam vele a varosligetben, mar nagyjabol mindent bejartam, arra a ferde teteju epuletre is felmentem, csak hogy teljen az ido. Brutal hosszat aludt benne.
A hordozashoz pedig vettunk megfelelo kabatot is, illetve pulcsit (a kedvencem ez), amibe be lehet rakni egy olyan bovitot, hogy a gyerek a hordozoban a kabat alatt van. Ezek a kabatok es pulcsik telen jonnek jol, peldaul most is, ma delutan lementem setalni, nagyon jol elvolt, egyatalan nem fazott a hat honapos.
-
mirci18
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
Olyan hogy mindent olvasott biztos hogy nem lesz.
Nem kekeckedésből írom de 3 gyerek után kijelthető hogy mindhárom más.
Mindháromnál más a megküzdési lehetőségek.
Problémák.
Mindhárom babánál más vált be.
Sokat olvastunk mi is sok tanácsot kaptunk.
Mi ezekből raktunk össze egy csomagot amit a magunk szerint használunk.
Pakolunk ki be a képzeletbeli kofferból. -
mirci18
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
Sajnos ez egy alap hiba hogy nem mentél el de azzal kár takaróznod hogy más elment vagy sem.
De nálad inkább nagyobb baj hogy nulla tudásotok van gyereknevelés szempontjából. Amit utólag próbálsz itt bepótolni egy anoním fórumon ami hol pörög hol nem.
Neked ajánlottabb lenne más kezdő szülőkkel élőben beszélgetni. -
Dorian
félisten
válasz
venom8888
üzenetére
Ostobaság a védőnőt hibáztatnod.
A gyerek először öklendezik a darabos kajatól, aztán ( ha nem fullad meg
) szépen megtanulja mit kell vele csinalni. Mashogy nem fog menni, nem ehet élete végéig pépeset.
Annyit tudtok tenni, h ott vagytok mellete és ha magától nem megy neki akkor segítetek. A ti felelősségetek(!), hogy ezt szakszerűen meg tudjátok tenni. Vegeztetek csecsemő elsősegély tanfolyamot? -
mirci18
addikt
-
blt-blog
junior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Fott repa csikokat sok fele modon lehet implementalni, en nem vagyok biztos benne, hogy rossz otlet lett volna. A fuldoklas szerintem bizonyos korban tok normalis egy szintig. Ha purekkel kezdett, akkor nem igazan van meg a ragas es a nyeles koncepcioja, persze, hogy fuldokolni meg oklendezni fog.
-
updog
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Azt hittem én vagyok a para apuka

Nyilván nem szabad félvállról venni, mi is megcsináltunk a gyerek elsősegély tanfolyamot, mert valóban előfordulhat baj.
De elárulom, hogy ha tovább vársz vele, akkor majd később fog fuldokolni tőle, egész addig, amíg rendesen meg nem tanulja a rágást és nyelést. Nem mondom hogy nyugis folyamat lesz (másfél évesünk is öklendezik még néha), de sokszor ez a rendje.
-
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Durván nagyokat lőhettek fel, ha még te is felsírtál tőlük
Szerencsére nálunk se mi se a baba nem ébredt fel a durrogtatásra, de igen, tipikus, hogy egy picit roppanik a parketta, aztán már ugrik is fel a gyerek
Nálunk a zajgenerátor egész éjjel megy, legjobb alis befektetés volt, még mi is jobban alszunk tőle
-
válasz
venom8888
üzenetére
Nálunk tavaly markánsan kevesebb tűzijáték volt, mint előtte években és most is viszonylag kevésre (értsd úgy, hogy mondjuk fél óra alatt lemegy a legnagyobb hullám) számítok. Korábbi években 6 után kb szünet nélkül lőtték fel őket, de most van, hogy 10-15 perc különbség is van kettő között. Csóróság van (jelen esetben szerencsére). Egyébként nálunk az összes gyerek mindig minden szilvesztert átaludt eddig, pedig nem egy hangszigetelt házban lakunk, sőt akkor is ez volt, amikor a 11.-en laktunk és kb az ablak magasságában robbantak fel (akkor 1 pici volt, most kertes környezetben 3).
Őket marhára nem érdekli. Bezzeg ha altatásnál jövök ki és nyekken egyet a parketta, akkor egyből felnéznek, hogy hova megyek. Tipikus... 
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
A gyógytornász nálunk szigorúan megtiltotta, hogy sétáltasuk a gyereket. Egyrészről ahogy föccer is írta, még nem olyan erős a csontozata, hogy sétáljon, illetve a hátráltatja a normális mozgás kialakulásában. Amikor abbahagytuk, utána még egy darabig nyöszörgött, hogy sétátassuk, de aztán megszokta, és nem sokkal rá elindult magától.
-
föccer
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
8 hónaposan nem kell eröltetni a járást. 1 éves kör környékén sem elvásár még hogy stabilan járkáljon. Ellenben a csontozata még nem elég erős hozzá, hogy könnyedén tartsa a súlyát. Szerintem nagy baj nincs vele, még most tanulja. Ha a kúszásnál, mászásnál nem lehetett ésrevenni ezt a differenciát, akkor szerintem nem kell vele nagyon foglalkozni.
-
föccer
nagyúr
válasz
venom8888
üzenetére
Ha aggódsz, akkor korai fejlesztéssal foglalkozó szakembert keress meg. Általában letreheltek, de egy felmérésre érdemes bejelentkezni. Kis elmaradásokat, vagy indiferenciát megfelelő tornával és kondukcióval szpen lehet korrigálni. Megfelelő idegfejlődés alapjai a mozgásfejlődésben vannak!!!
8 hónaposan ha fel tud állni, akkor nagy elmaradása biztos nincs.
Amit kérdezni fognak, hogy mikor fordult hasra, mikortól kúszott, mászott, mikor hogyan emelte a fejét.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Automata kávégépek
- Gaming notebook topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
): 314 Ft

Általában utálják. Amit solti is ír, játszani kell vele, akkor talán elfogadóbb, meg azt kell mesélni, hogy sokkal jobb lesz utána. De igen, sajnos legtöbbször lefogós egy ideig, amíg meg nem tanulja. Nagyobbik lányom pl egészen megbékélt vele anno.