Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Istencsászár dolog a bölcsi! Feleségem már kezdett befordulni az egyedüllétbe, de mióta a lányunk bölcsibe jár és a feleségem visszament dolgozni minden kisimult. A lányunk imádja az első naptól kezdve, rengeteg új dolgot tanult, persze nem csak jót pl. 6 hónapos kora óta nem cumizik, most meg folyamatosan azt kéri mert gondolom van egy gyerek aki cumizgat. Szerencsére a nincset nehéz neki adni

Betegségek durvák, én olyan beteg még sose voltam mint az első fél-egy évben, de a gyereknek gyerek társaság kell, örülök, hogy mi 1,2 évesen beirattuk. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Bocs, de ezt nem tudom hová tenni, egyszer ezt írod másszor azt. Nettó hülyeség, hogy a bolti tej nem látott tehenet. A másik az, hogy a gyereknek normál táplálkozás mellett nincs szüksége többlet vitaminokra. Kicsi még, ha tejjel/tápszerrel alszik el, akkor azzal, ha zavar, akkor napról napra adj neki kevesebbet
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ezen még sosem gondolkoztam el, de kíváncsivá tettél:
Amit mi vettünk tápszert DM Bio tápszer 12 hónapos kortól 500gr: 3200 Ft
1 kanálnyi tápszer kb 4,5 gr
Max adagok száma: 111 kanál
1 kanálhoz 30 ml víz adható, azaz összesen 3333 ml vizet lehet adni a tápszerhez. Tápszer + víz összesen talán 3800 ml, de nem tudom hogy a vízben feloldódó tápszer hogyan befolyásolja a térfogatot.
1 literre vetített ár kb. 842 Ft
1 liter tej az árfigyelő szerint (már megérte lefejleszteni a kormánynak
): 314 Ft
1 2 év körüli gyerek átlagfogyasztása 400 ml
1 év alatt várható tejfogyasztás: 146 liter
Tápszerre vetített költség: 122.932 Ft/év
Tejre vetített költség: 45.844 Ft/évÚgyhogy inkább vegyél Magyar tejet, úgy is válságban van a tejipar, a maradékból én speciel karórát vettem, és köszi, innentől kezdve mondhatom a feleségemnek, hogy a takarékos gazdasági döntésem eredménye képen vásároltam meg magamnak
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok! 2 éves kislánynak milyen játékot javasoltok? Keresgéltem, főként a Duplót, Magna-Tilest, vagy valami hangszert javasoltak. Még úgy érzem, hogy az építős játékokhoz kicsi, viszont a rossz idő közeledtével készülnünk kell arra, hogy mit fogunk játszani a lakásban. Könyvből rengeteg van, azokat nagyon imádja, viszont kellene egy kis változatosság.
-
Dr. Mózes
aktív tag
A feleségem 2000-3000 Ft-ért vett egy pároló tárcsát a fazékhoz a spárban. Párolás után botmixerrel leturmixolta a zöldséget/gyümölcsöt, kiporciózta a jégkocka tartóba, majd lefagyasztotta. Amikor szükség volt rá, akkor csak pár kockát elővettem, bedobtam a mikróba és ennyi. Szerintem felesleges ennél többet költeni, főleg hogy pár hónap múlva a szekrény tetején fog porosodni, ha nálatok is olyan hamar áttér a szilárd ételekre, mint nálunk
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy nekem lenne ahhoz türelmem, hogy a Brendonban próbálgassak egy hordozót, miközben a gyerek is már nyűgös, mert érzi hogy én is feszült vagyok.
Mi használtan rendeltük, és otthon kínlódtam a felrakással, meg a beállítással, de ha újat veszel akkor max ha nem tetszik visszaküldöd. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nálunk a hordozó vált be nagyon. Ha nem volt kedvünk vinni a babakocsit, vagy sietősek voltunk, akkor csak felcsaptam magamra, aztán indultunk is.
Két fő fajtája van, a kötögetős, meg a csatos, mindkettőt próbáltuk, de nekem a kötögetős nem volt szimpatikus, mert
a) úgy éreztem mintha köntösben lennék, és nem volt komfortos utcára menni
b) mire magamra kötöttem, addigra lement a nap, de ez csak rutin kérdése
A csatosat mi facebook marketplace-ről vettük használtan, és kb. 1 év használat után is ugyanolyan mint amikor vettük. Egy hibája volt, nagyot terpeszt benne a baba, aztán volt már olyan, hogy a pisi kicsurgott a pelenka mellett... Aztán lehet csak a DM-es pelusnak nem volt ehhez jó a kialakítása. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Durván nagyokat lőhettek fel, ha még te is felsírtál tőlük
Szerencsére nálunk se mi se a baba nem ébredt fel a durrogtatásra, de igen, tipikus, hogy egy picit roppanik a parketta, aztán már ugrik is fel a gyerek
Nálunk a zajgenerátor egész éjjel megy, legjobb alis befektetés volt, még mi is jobban alszunk tőle
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Kövezz meg, de semmilyet.
Nálunk is volt koszmó, utána egy darabig visszaálltunk a Dora Natura fürdetőre és samponra, de picit száraz volt a baba bőre, és ezért abbahagytuk minden kozmetikai termék használatát. Azóta sincs semmi probléma, a szárazság elmúlt. Nincs az a "baba illat", de nem is biztos, hogy egy 1 éves babának illatoznia kell. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
A gyógytornász nálunk szigorúan megtiltotta, hogy sétáltasuk a gyereket. Egyrészről ahogy föccer is írta, még nem olyan erős a csontozata, hogy sétáljon, illetve a hátráltatja a normális mozgás kialakulásában. Amikor abbahagytuk, utána még egy darabig nyöszörgött, hogy sétátassuk, de aztán megszokta, és nem sokkal rá elindult magától.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem emlékszem olyanra, hogy kézben altattam volna a gyereket az első 1-2 hónapot kivéve. Általában mi letesszük a kiságyba, és vagy elalszik magától, vagy jön az ütemes paskolás pici dúdolással meg fehérzajjal. Kb. valahogy így.
A mászós, felállós időszakban picit borult nálunk az altatás, mert folyamatosan ide-oda vergődött, túl izgalmas volt neki, de a dúdoláson és a paskoláson kívül akkor se tudtunk vele mit csinálni. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
mirci18
üzenetére
A tudományos hátterét nem tudom megfogalmazni, de a lénylege az, hogy nem pürés kaját adsz neki, hanem simán szilárd formában. Pl. fél éves adtunk neki egészben banánt, uborkát stb. és hagytuk hogy ő megfogja, forgassa, megcsócsálja, úgy ahogy neki tetszik. Néha paráztunk hogy na most fog belefulladni egy nagyobb harapásnyi eperbe, vagy egy szőllőbe, de nagyon ügyesen ki tudta dolgozni a szájával, egyszer se volt probléma egy két köhintésen kívül.
Dare2Live: köszi a tájékoztatást, akkor az öblítőt hanyagoljuk. De ha ennyire bele akarunk menni a témába, akkor mi pl. a babáknak a fürdetőt meg a sampont tartjuk hülyeségnek. 1-2 hónapig használtuk, aztán elkezdett kiszáradni a gyerek bőre, úgyhogy abbahagytuk a használatukat, és azóta is minden pöpec. Sőt én magamon se használtok sampont már évek óta
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Mi Anandam mosógélt használunk nagyon kevés DM-es öblítővel.
Szerintem egyébként nem igazán oszt vagy szoroz a mosógél vagy öblítő márkája, csak ne legyen tele illatanyaggal. Viszont az adagolásra tényleg oda kell figyelni, feleségem is régen mindkét tartályt szinte csurig töltötte, mert ő is úgy tanulta az anyjától. Éppenhogy csak egy pici kell mindkettőből önteni. Plusz mosás után ki kell venni és el kell öblíteni az adagolót, mert az öblítős rész nagyon hamar elkezd penészesedni. Ezen felül mi mindig csak akkor csukjuk be a mosógép ajtaját és rakjuk vissza az adagolót, ha már ránézésre kiszáradt a gép -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
mirci18
üzenetére
Nálunk feleségem úgy oldotta meg, hogy párolt, pürésítt egy nagyobb adagnyi almát, körtét, sütőtököt stb. majd egy szilikonos jégkocka készítőbe beleöntötte, és fagyasztás után egy újra zárható tasakba porciózta ízenként.
Amikor kellett elővettem pl. 2 kocka almát meg egy sütőtököt és mikróban felmelegítettem. Esetleg ehhez még adtunk egy-két kanál üveges bébiételt. Gyors és olcsóbb mint mindig megvenni az üvegeset, de nem csináltuk sokáig, mert inkább áttértünk a BLW-re -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
mirci18
üzenetére
Kolléganőnél is hasonló helyzet volt/van. Náluk elméletileg a vákumozás miatt némileg deformálódott a koponya csont/porc szerkezete, amely miatt gyulladás volt folyamatosan az arcában, ami gennyesedet, és lerakódott. Akadályozta a hallását, az egyensúly érzékét, a beszéd készségét. Győrben leszívták neki a váladékot, és speciális tornával próbálják helyre tenni az elmozdult porcokat (már amennyire értettem). Ha érdekel elkérem a számát a nőnek, aki ezt felderítette náluk.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Rokonéknál a kb. 1 éves gyerekre rájött a második 1,5 hónappal ezelőtt. Eddig is voltak az anyagiak miatt probléma közöttük, viszont most hogy meglátogattuk őket kiderült, hogy odáig fajult a dolog (valószínűleg a szülés utáni depresszió rájátszik), hogy az asszony el akar válni, a srác bőröndjét már ki is készítette. Apuka egyelőre otthon van még, mert egyrészről nincs hova mennie + a gyerekeket nem akarja elhagyni + az asszony miatt is, viszont egyre kevésbé bírja már apuka. Ez kb. 2-3 hete tart náluk, és ugyan voltak egy hétre nyaralni rokonokkal, hogy kicsit kizökkenjenek ebből viszont, hazaérkezés után ugyanott folytatódott ahol abbahagyták. Anyuka édesanyja próbált beszélni anyukával, viszont nem sok sikerrel, végül ők is csak összevesztek.
Valakinél a szülés utáni depresszió beütött ennyire, vagy szerintetek ezt nem lehet csak arra ráhúzni?
Ha más is járt így, végül hogyan zárult a történet? -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Gyógytornász mondta, hogy lassan be lehet majd szerezni a gyerkőcnek a futóbiciklit, mert segíti a járásfejlődést (1 éves, már sétál).
Néztem a Scoot and Ride Highwaykick1-et, viszont tartok tőle, hogy túl kicsi a kerék, elakad a macskakőben, térkőben.
Esetleg Zopa Razor 3in1?
Vagy ti mivel kezdtétek?
Még 1-2 hónapig biztos nem ültetem rá, de hátha ez idő alatt le tudok egyre csapni használtan, vagy jó akcióban. -
Dr. Mózes
aktív tag
Túl vagyunk egy éjféli ügyeletezésen is a kórházban... Valószínűleg a 3 napos láz vírust kapta el, pluszba a paracetamolra allergiás a pici, és emellett még jönnek az örlő fogai is.
Viszont megvan a tuti módszer a vitaminozásra. Joghurt + gyümölcspüré keverékbe csepegetve megeszi a vitaminokat
-
Dr. Mózes
aktív tag
Kiakaszt a gyerek. Sajnos benyelt másodjára is valami gethát, és a szokásos fenistil + c vitamin + d vitamin + feleségemtudjamit az istenért se tudom belegyűrni. Belecsepegtetéshez ki kellene peckelnem a száját, kanálnál kifújja, fecskendőnél kidolgozza a nyelvével... Van valami tipp, hogy egy kereken 1 évesnél hogy lehet bevetetni ezeket a szörnyű ízű cuccokat?
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Már kb. 6 hónapos kora óta járunk Dévényesre, plusz most vettük meg neki a szupinált cipőt, mert a gyógytornász ragaszkodott hozzá, szóval ja , tényleg g3tszi drága mindkettő
Köszönöm mindenkinek a tanácsookat, akkor egyelőre "engedelmeskedünk", aztán mi is beiratkozunk gyógytornára a derékfájás miatt
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Most 11 hónapos korban kijött a hiszti. Folyamatosan sétálni szeretne, úgy hogy közben fogjuk a kezét, és ha ezt nem kapja meg azonnal, akkor elkezd keservesen sírni.
Mióta követem a topikot olvastam, hogy mi az alap eljárás, "terroristával nem tárgyalunk", nem értjük meg amit hisztisen akar mondani, csak ha normálisan kér. Viszont ő még nem tudja rendesen kifejezni magát, még ehhez a trükkhöz túl kicsi, úgyhogy eléggé tanácstalanok vagyunk, hogy erről hogyan lehetne leszoktatni. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
tuareg85
üzenetére
Szerintem itt is a józan paraszti ész a fontos. Minden héten járunk dévényes torára, heti 1-2x babaúszásra, nem vettünk se babakompot, se járássegítőt, se babaugrálót (vagy micsodát), mert ahogy te is írtad, az a természetes, ha a saját ütemében fejlődik a kisbaba. Viszont amikor a gyógytornász azt mondta, hogy a kb. fél éves baba ne a sportrészben legyen, hanem a mózesben, mert amíg nem tud ülni, addig nem szabad, akkor felülbíráltuk, mert túlságosan kíváncsi már ahhoz a világra, minthogy elfektessük. A kis hintaszékkel, vagy az adamo hintával is ugyanígy voltunk. A gyógytornász nem támogatta, mert csak az a jó, ha a földön van a baba, viszont néha nagy segítség volt, és persze nem több órát töltött benne.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Ha egy gyógyornászt kérdezel, akkor soha, semmilyen körülmények között nem lehet benne a gyerek, mert a baba görnyed benne, nem ösztönzi az aktív mozgásra, hátráltatja a fejlődésben.
Mi olyan 3-4 hónapos korában raktuk bele egy hasonló hintázós székbe, nagyon szerette és többször is elaludt benne. Pár hónapig használtuk aztán teljesen megunta, és nem lett belőle Quasimodo

-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Az teljesen természetes hogy mindent meg akar (és meg is fog) rágni. Minél keményebb annál jobb most neki. Nálunk sem volt eddig nagy probléma csak a legelső kettőnél. Először vettünk rá valami gyógynövényes kenőcsöt, de semmi haszna se volt, aztán áttértünk a Dentinoxra. Jó kis lidokainos cucc, amikor nagyon fájt neki, akkor picit bekentük és ennyi.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
BLW-zünk már 2-3 hónapja, gyerek elé etetőszékbe odarakjuk az ételt és hagyjuk, hogy megegye önállóan. Most pár napja meg se kóstolja az ételt, hanem egyből fogja és ledobja a földre. Feleségem ilyenkor ad neki egy kis pürét, grízt, vagy valamit, és azt megeszi. Most reggel meguntam és a 3. fajta étel ledobása után kivettem az etetőből és letettem a játszószőnyegre, hogy akkor ennyi volt az étkezésből.
Passzolom, hogy mi lenne a jó irány, valakinek van valami jótanácsa?
9 hónapos a gyerkőc -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
föccer
üzenetére
De a CacaO már igen
Tudom, hogy megleszek kövezve, de mi a gyerkőcnek nem forraljuk fel a vizet, sőt nem is babavizet adunk neki, hanem sima csapvizet. Nálunk ásványvíz minőségű a csapvíz és szerintem sokkal jobban jár azzal, mint a 3 napos palackozott ásványvízzel, ami viszont már tényleg tele van mikrobákkal.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
A legfontosabb szerintem a sport babakocsinál a nagy gumi kerék + az egy kezes összecsukhatóság. Nálunk viszonylag korán kellett a sport rész, mert a 3 az 1-ben használt babakocsival befürödtük, így egy Zopa Move Cross-t választottunk, mert az ülését lehetett menetiránynak előre és hátra is rögzíteni.
Nehéz, szerintem van vagy 13 kiló, de masszív, nagyon jól gurul, és a nagyobb döccenőket is jól viseli. A 3 kerekünél én aggódnék, hogy terepen, földes, hepehupás úton mennyire akar felborulni, de nem tudom, hogy ti mennyire akarjátok ilyen körülmények között használni. Lehet én -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
mirci18
üzenetére
Élethelyzet a következő volt:
Feleségem annyira igyekezett szaporítani a tejét, hogy begyulladtak a mellbimbói, és így még kevesebb tejet tudott a gyerek enni. Láttam rajta, hogy már nagyon ki van merülve, mondtam neki, hogy nem érdekel ki mit mond elszaladok és hozok egy csomag tápszert, mert ez így senkinek nem lesz jó. Úgyhogy szombaton elszaladtam a legközelebbi, és egyben egyetlen drogériába ahol megnéztem melyik a 0 hós normál legdrágább és megvettem (mer' ami drága az biztos jó
). A gyerkőc egyből rácuppant, feleségem megnyugodott, és utána kb. napi 1x kapott tápszert esténként. -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Nem tud valaki egy magyarul beszélő nőgyógyászt ausztriában? -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nyugodtan adjatok neki cumit, nem fog összedőlni a világ. Mi adtunk a Hédának, néha tényleg aranyat ért, viszont kb. 5 hónapos korától egyáltalán nem használja, már azt se tudom hol van.
Olyat is hallottam, hogy a cumi az OK, viszont az ujjszopás az ördögtől való, na azt próbáld meg kivédeni
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Tudomásom szerint a 2-es fejet csak 2 hónapos kortól javasolt használni, nálunk fél éves a gyerkőc és még mindig abból tejcizik, mert azzal tudja nyugisan megenni visszabukás nélkül. 2-3 hónapos koráig pedig a 0-ásat használtuk, ami az újszülötteknek való. Nem csoda, ha egy olyan nagy átfolyású üvegből etetés után visszabukja.
Ha már így ez szóba került anti colic cumisüveget használjatok, nálunk a MAM vált be, de sztem az Avent is ugyanolyan jó.
Ha sokat visszabukik, de tényleg sokat, akkor forduljatok a védőnőhöz, hogy kiszűrjétek az esetleges refluxot. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nálunk kb. pár napos kora óta kapja a Biogaia cseppeket hasfájás ellen. Marha drága, nem tudom, hogy nélküle fájt volna a hasa, de nálunk nagyon ritkán voltak hasfájásos panaszok.
Úgy szintén tudom javasolni a pukicsövet. Lehet még pár napos korában nem erőltetném, de utána rengeteget segít. Haspuffadád, erőlködés esetén végbélbe felhejez, aztán uccu neki, én kicsit szoktam neki a hasát is masszírozni gyengéden közben. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Miért sír? Keress rá a Cry Analyzer-re play áruházban, ha éhes, akkor etessétek meg tápszerrel. Nálunk is volt egy olyan élethelyzet, amikor gyorsan elszaladtam a DM-be, és hoztam egy csomaggal, és 1x-1x azt kap.
Feleségem is bimbóvédőből szoptatott, kipróbált különböző márkajú, meg méretű szilikont, mire talált olyat ami jó lett.
Kitartás, az eleje marha nehéz, mire összecsiszolódtok, de utána könnyebb lesz
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Milyen tippre gondolsz? Langymeleg vízbe pancsoltassátok. Az első 1-2 alkalommal üvölteni fog, mert még szokatlan lesz neki, de hamar megszokja. Valaki azt mondja, hogy nem szabad fürdetni csak heti 1-2 alkalommal, de mi minden este fürdetjük, hogy meglegyen az esti rutin. Annyi, hogy mivel feleségem ekcémás, és a gyereknél is fel-feltűnik rá a hajlam, ezért sima vízzel fürdetjük minden fürdető nélkül.
Ja, és nálunk ez szigorúan apa program, hogy legyen egy olyan is, plusz mindig megy a hajszárító a fürdés végéig, hogy ezzel is hangoljuk rá az estére. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Éhes a baba, cicit keres, vagy csak kicsit fáradt már, nyűgös? Szerintem nem probléma ha adsz neki cumit, ha az segít neki elaludni. Nálunk az volt a leggyakoribb, hogy jól teleette magát és mint egy kullancs, a végén lefordult a ciciről
viszont ha páromnak nem volt elég teje, akkor volt ez az állandó nyűgösködés. Érdemes letölteni egy sírás elemzőt is telefonra, egész pontosan meg tudja mondani, hogy éppen mi a nyűgje a gyereknek, amíg a ti fületek nem áll rá.Basszus, nálunk fél éves a gyerek, és mintha kimosták volna az agyamat, erre az első időszakra már alig emlékszem, nagyon el kellett gondolkoznom, hogy nálunk hogy volt.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Dorian
üzenetére
Jelen esetben igazából csak annyi, hogy csak anyuka ment apuka nélkül, illetve hogy rendszeresen heti 3-4 alkalommal nem anyukánál van a gyerek, hanem nagymamánál, mert anyukának más programja van.
De nálatok hogy volt, nem ilyedt meg a gyerek, hogy 4 napig nem látott titeket?
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Elsőre használt prémium autósülést néztünk, de a környékünkön nem volt normális állapotú, elfogadható árú példány belőle, és nem akartunk több mint 100 kilométert utazni egyért. Így végül rendeltem egy Chipolino Max Safe 360-at. 3 hónap használat után teljesen meg vagyok vele elégedve. Könnyen beszerelhető, stabil, a 360 fokban forgatható talp nagyon megkönnyíti a ki és berakást. Azt még nehéz megállapítani, hogy mondjuk 6 év múlva hogyan fog kinézni a huzata, kicsit aggódom miatta, hogy nem lehet rendesen majd tisztán tartani, mert nem lehet leszedni a huzatot.
Más:
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert annyira megborították a rendszeremet, hogy elkezdtem kételkedni a saját értékrendemben... Ismerősöméknél 1,2 éves a gyerek, és most láttuk, hogy az anyuka barátnőjével megy nyaralni egy hétre Olaszországba. A gyereket addig lepasszolja anyukájának. És ez nem az első eset, általában a gyereket rábízza anyukájára, nagymamájára, hogy addig ő el tudjon menni kikapcsolódni, vagy tornára, vagy csak barátnőkkel beszélgetni. Feleségemmel nekünk erre esélyünk se lenne, mert nincs nagymama, de eszünkbe se jutna ennyi időre magára hagyni a gyereket. Mi aggódjuk túl a dolgot? Nálatom mi fér bele?
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Valószínűleg de, viszont az előző tulaj úgy lenyalta a csavarfejet, hogy lehetetlen meghúzni, vagy kivenni...
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Vettünk használtan egy Bebetto sport babakocsit, aztán most vettük észre, hogy a sport részen szét van esve a teteje, tudjátok a napvédő része, folyamatosan hátra nyaklik...
Tudtok ajánlani olyan sport babakocsit, amit egy négy hónapossal is tudunk használni, és jó darabig megfelelő lesz? -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mi beraktuk a babaágyat a hálóba. Sokkal nyugodtabbak voltunk, hogy bármikor rá tudunk pillantani, illetve az éjszakai kelésnél sem kellett átszaladni a másik szobába félálomba. Illetve így a napközbeni alvását se zavarjuk meg a mi közlekedésünkkel. Én se akartam az elején, hogy egy helyiségben aludjunk, de tényleg ez a legjobb megoldás nálunk. (Lakás 1 háló + 1 nappali)
Szoptatáshoz nálunk ez a Jysk-es hintaszék vált be legjobban [link], plusz vettem az amazonról egy [link] terhespárnát. Terhesség vége felé is sokat segített, meg a szoptatásnál is feleségem alá tudja vele támasztani a kezét. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
predakon
üzenetére
Hogy ezt mi is mennyiszer megkaptuk... Mintha az alvást be lehetne rakni a spájzba

Amúgy nálunk lassan két hónapos a csöppség, és vagy végigalussza az éjszakát, vagy max 1x felkel hajnali fél 4-4-kor, úgyhogy kitartás tothgera
Még így babavárás idejére annyit tanácsolok, hogy kirándulni, "nyaralni" még utoljára menjetek el kettesben
Vans:
Én is éjszakáztam/éjszakázom, és mindenkitől, akinek mondtam, hülyének nézett, hogy miért nem megyek másik szobába, ezt nem lehet bírni munka mellett... Én meg azt nem bírnám, ha nem a feleségemmel együtt aludnék, és ne tudnék neki segíteni. Persze, szellemi munkát végzek, plusz ahogy fent is írtam eddig szerencsénk van alvás tekintetében. -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Autóba szeretnénk venni hordozható cumisüveg melegítőt. Van valakinek tapasztalata, hogy milyet érdemes venni? Eléggé tartok tőle, hogy a szivargyújtó kb. 150 wattja mennyire képes felmelegíteni egy üveget, illetve nem látom hogy mi a különbség az 5000 ft-os és a 30 ezres között. -
Dr. Mózes
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Párom bátyjáéknál kb. 2 hónappal ezelőtt jött a baba, és ott vettek gólyát, virágot, teljesen fel lett díszítve a lakás, én meg elgondolkoztam, hogy ez vajon alapvető szokás, és csak én vagyok ilyen tirpák, hogy ezt nem tudtam.
Páromat ismerve szerencsére az ilyen külsőségekre kevéssé ad, de egy virággal, valami kis ajándékkal, meg egy húslevessel meglepem
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 1 héten belül érkezik nálunk a baba, és nem tudom mi a szokás. Hazamenetelkor ti megleptétek egy csokor virággal, vagy otthon valamilyen kis meglepetéssel az újdonsült anyukát? -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van különbség a MAM-os, és az Aventes cumisüveg között az árán kívül?
Még csak az előkészületek folynak nálunk, mellszívó már megvan, de ahhoz kellene egy normális cumisüveg is. -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
flegga92
üzenetére
Ú, köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Első körben megpróbáljuk, hogy fixre bekötjük a babhordozót, és a mózesből fogjuk átrakni és vissza. Elméletileg nem fogunk sokat autóval közlekedni, mert helyben van minden, de majd kiforrja magát a dolog.
Az adapteres tippet köszönöm, az EU a Type C után ráállhatna a babakocsi adapterekre is
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Első hozzászólásom ebben a topikban, de valószínűleg nem az utolsó...
Párom babát vár, most vettük meg a babakocsit, egy Bebetto Luca 2 az egybent használtan. Ehhez kaptunk még egy touragoo cinder hordozót, ami adapterrel kompatibilis a babakocsival.
Na most a kérdés az, hogy ehhez lehet isofixes, hovatovább forgatható bázistalpat szerezni, vagy ahhoz másik kifejezett gyerekülést kell venni?
Illetve ti ragaszkodtatok az isofixhez, vagy sem? Van erről valami teszt, ami bemutatja, hogy mi a különbség vele és anélkül, mert egy hátast dobtam, amikor megnéztem, ezeknek az isofixes gyereküléseknek az árait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

): 314 Ft