- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
#79563158 #111543 üzenetére
Azért vegyük észre hogy tökéletes megoldások (amik minden igényre megfelelnek) soha semmiböl nem lesznek. A google-t általános megoldásként tudom csak javasolni, spéci feladatok esetén én is kénytelen vagyok a jó öreg Microsoft Excel-t használni, mivel vannak esetek (sokszor, de nem mindig), amikor az a standard.
Google serverre meg érzékeny adatokat naná h ne töltsetek fel (illetve tessék mérlegelni vagy céges szintü google-t használni), ez evidens dolog, nem gondoltam, hogy ez témaként idejön, ezért nem irtam.
-
Parson
addikt
válasz
#79563158 #111275 üzenetére
Ne a szavakon lovagoljunk, hanem a mondat jelentésére koncentráljunk, a leghatékonyabb bizony az, ha a (és ez a következö részlet valóban kimaradt: ) legegyszerübb eszközökkel (amik stabilan müködnek, mint pl papir + ceruza / toll) te magad jegyzeteled az elöadáson (vagy bármilyen Schulung / Training / akármilyen okitáson) hallottakat, mert:
1. A saját kézirásod, az ahogy a folyamat végbemegy, és ahogy követed a saját betüidet, és közben még a szavakat magadban is formálod, ezek mind-mind apró elemi lépésenként segitik a memorizálást, jobban, mint csak szimplán olvasgatva egy már meglévö prezentációt. Ez nem csak kijelentés, hanem logikus tény. (Az utólagos ismételgetés, visszaolvasgatás persze tovább erösit, nem minden esetben azonnali komplett 100%-os memorizálást jelent a saját kézirás, függ a tananyag komplexitásától és terjedelmétöl is.)
2. Minél egyszerübb eszközöket használsz az iráshoz (amik stabilan müködnek), annál kevésbé zökkensz ki a jegyzetelésre koncentrálásból, és közben az oktatóra való hallgatásból.És nem kell kétségbevonni azt a kijelentést, hogy egyetemi professzor ilyet mond, mert én hallgatóként anno pl személyes tanuja is voltam nem egyszer (mi több, én is voltam a másik oldalon egy ideig az egyetemen, de ebbe itt felesleges belemenni), és mint irtam, neten is van fenn róla (video) példa. De mint irtam, ettöl te még csinálhatja mindenki másként is.
Amúgy bocs, már megin eltértünk a topic fö vonalától, igérem leszokok róla, de nehéz falsch információkra csak szimplán legyinteni.
-
Parson
addikt
válasz
#79563158 #111238 üzenetére
Örvendetes, ha vannak szervizek ahol gyakorlatban tudják hozni az elméletben elvártakat. Ettöl még változatlanul igaz a megállapitás, hogy ne csodálkozzunk, ha ez nem mindig van így. Ügyvéddel persze mindenki felvértezheti magát jó elöre... csak kérdés, hogy kifizetödö-e (anyagiakban, idöben és belefeccölt energiában is). èrdemesebbnek tartom inkább szimplán lezongorázni adott helyen, hogy mi várható - a gyakorlatban - ha felmerül a szervizelés problémája - na erre adott választ Head88. Ami persze szintén nem igaz a komplett Föld nevü bolygóra, de mégis ad egy erös kiindulási támpontot lokálisan.
-
Head88
addikt
válasz
#79563158 #111223 üzenetére
Köszi, tudok olvasni és meg is tettem már akkor amikor megjelent az új törvénykezés. Az ismerős pedig nem "random szervizes".
Én azt továbbítottam felétek, ahogy a problémát kezeli az országon belül bármelyik apple certified szerviz. (nem pedig azt, hogy papíron, hogy kellene...) Ha ez nem tetszik nektek akkor forduljatok a nem létező fogyasztóvédelemhez.
Azt is érdemes észben tartani, hogy a komolyabb szervizeléseket nem is itthon végzik, hanem a hozzánk legközelebb lévő valódi Apple területi központba küldözgetik ki a gépeket. (Szlovákiába) Szóval a magyar szervizeknek kb közük nincs az ügyhöz, csak náluk adod le a cuccot. -
Head88
addikt
válasz
#79563158 #111220 üzenetére
Csak, hogy tisztázzuk a dolgokat az imént beszéltem a hivatalos szervizben dolgozó ismerőssel. Apple 1 év jótállást vállal az apple.hu/com rendelésre. A másik 2 év egyszerű szavatosság. A saját nevedre szóló számlával be kell sétálni az egyik hivatalos szervizbe és neked kell bizonygatnod feléjük, hogy a hiba a készülék gyártási hiányosságából fakadó probléma...amit vagy elfogadnak, vagy nem.
-
Szabi®
addikt
-
válasz
#79563158 #110885 üzenetére
Volt karácsony után (lehet előtte is, akkor még nem néztem) akciós macbook air m2 16GB 512GB SSD (ilyet szerettem volna eredetileg) ~712K-ért. 800K az eredeti ára. Vettem M1 verzióból ugyan így 16+512-t 400-ért majdnem 1 évesen használtan 41 ciklussal 99%-os akkuval.
Össze vissza spóroltam egy szívességet és 160K-t. Illetve várhatom a 15" új airt vagy valami nagyon jó árú és állapotú 14 pro m1-et
-
válasz
#79563158 #109705 üzenetére
Mekkora felbontasu monitorrol van szo es hany darabrol? Milyen a videokimenet, Displayport?
Ha igazan high-end kell, aminel fontos, h monitort akkor is 'lassa' a gep, amikor epp nem az a gep van rakapcsolva a monitorokra, akkor edid emulator kell.Ilyen pl. a TESmart cuccok egy resze, kb. 200 euro korul vannak az Amazonon.
-
-
válasz
#79563158 #93291 üzenetére
[:~] % file `which mc`
/opt/homebrew/bin/mc: Mach-O 64-bit executable arm64[:~] % find /opt/homebrew/bin -exec file {} \; | sed 's/.*\:\(.*\)/\1/' | sort | uniq -c
5 Bourne-Again shell script text executable, ASCII text
84 Mach-O 64-bit executable arm64
1 Mach-O 64-bit executable x86_64
3 Node.js script text executable, ASCII text
27 POSIX shell script text executable, ASCII text
2 POSIX shell script text executable, ASCII text, with very long lines, with escape sequences
12 Perl script text executable
24 Python script text executable, ASCII text
1 directory
1 empty -
hszilard666
veterán
válasz
#79563158 #93095 üzenetére
Kiváncsi vagyok hogy mennyit bírnak majd ezek a rev1 es M1 es gépek, egy átlag user szerintem nem fogja nézni hogy hogy áll az SSD élettartama. Mondjuk az tök menő lenne ha szólna az OS hogy "lassan letérdel a tároló, ments adatot." Mekkora mák hogy cserélhető az SSD! Jah várjatok...
Ha ez valós issue, nem csak vihar a biliben akkor tuti perelni fognak miatta. Akkor meg lesz jó kis gyári szervízprogram jó kis alaplap cserével!
Mi lesz 2-3 év mulva a használtpiacon amikor ezektől a gépektől szabadulni akarnak majd?
Jön lassan az erősebb Apple SOC-s 16", ugye arra már rá lehet sütni a "Pro" gépet, avagy elég keményen fogják taposni a userek, mi lesz ott, gari időn belül szétdobja majd a pisit a masina?
Redditen olvastam egyébként egy rumort hogy elvileg az apple tudott a problémáról, de valami 2USD/gép lett volna a felára a hosszútávú megoldásnak szóval inkább az olcsóbb chipeket vették
-
tboldi
nagyúr
-
Friczy
senior tag
válasz
#79563158 #92681 üzenetére
"45/2014 Korm rendelet
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;"Ez az egyetlen, amit rá lehet húzni a CTO-ra. Azonban mivel a weboldal felkínálja ezeket a választási opciókat, azaz CTO ide vagy oda, tulajdonképpen a gyártó által készített standard választék részei, csak egyedi rendelés alapján szállítják ki. Az Apple elég nehezn bizonyítaná, hogy ezt le se gyártoták volna. Ez alapján nem hiszem, hogy hiányozna nekik egy ilyen jellegű jogvita.
-
Friczy
senior tag
válasz
#79563158 #92647 üzenetére
Egy ÁSZF nem kerülheti meg a hatályos törvényeket, aszerint viszont minden termékre vonatkozik az elállás, ha nem a boltban veszed át, hanem pl. futár hozza. Ez független attól, hogy az Apple mit állít. Persze ha mondjuk személyesen veszed át az iStyle-ban, akkor nincs elállás.
-
Chereiose
addikt
válasz
#79563158 #92647 üzenetére
Nem egyedi szerencsére, hanem sima raktáron lévő alap 13-as. Jó tudni, akkor így úgymond lesz 1-2 hét "tesztelési" lehetőség, aztán ha nagyon nem tudja megszokni akkor marad az elállás. Én mondjuk támogatom az Airt, már csak az értéktartás miatt is, mert pl. nekem bejönnek a huawei matebookok is, csak utána azok meg eladhatatlan kategóriák, meg azért minőségben sem úgy összerakottak és a kijelző is leginkább full hd náluk. Ja és ugye az M1-el teljesen néma a gép, másoknál meg terhelésnél idegesítően hangosak és melegednek, nekem volt asus zenbookom, nagyon rossz azokban a hűtés és alap netezésnél is a proci 60 fok felett van.. Csak ugye a vételár magas a macnél, meg kérdés a mac os vs windows átállás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Macbook White 13" unibody
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest