Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mennyire tartjátok elégnek a 4 gigát a mostani Air sorozatban? 13-ast néztem.
Vagy érdemes most már várni őszig? Lesz vajon új air? Mert ha kijön kb ugyanennyiért az új széria, de 8 gigával, akkor dobok egy hátast ha meg közben megveszem ezt...
-
buvartacsko
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
az ütésálló rész tetszik benne, illetve jól is néz ki. hidd el más márkákhoz is vannak drága táskák. a mostani thinkpademhez egy 20+ ezres táskát használok. van abban is védelem, így a szemem se szokott rebbenni ha leesik az éleire. mondjuk egy thinkpadnél nem is nagyon kell aggódni, de egy macbookot megnézhetsz egy élére ejtés után.

-
Misi1979
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez még olcsónak is számít. Nekem ez van és nagyonis minőségi darab.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
hú,ez már beszél ennyi pénzért?
-
buvartacsko
addikt
valakinek van ezzel tapasztalata?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
280-ért árult valaki innét a topikból ha jól emlékszem (Air-re váltott). Én úgy gondolom hogy aránylag nagy kompromisszummentes videóvágásra ez lenne jó választás, és a GPU miatt időtálló is lenne.
-
Misi1979
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
"kicsit"...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
2012 i7 15". A GT650M igencsak sokat dob rajta....
Én amúgy most gondolkodok egy 13"-os 2011-es beszerzésén (DTR-nek talán ez lenne a legjobb napi használatra), de kicsit félek hogy Yosemite alatt nem lesz smooth a UI nemhogy a külső monitoron, de még a saját kijelzőjén se... sajnos fétisem a framerate és a multiwiindow.
Meg állatmód vonzóak a 300 alatti új 13"-os Air-ek is, csak 8 GB RAM-mal nem találtam még épkézláb árban. -
Ragnar95
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
8.1 az early 2011
-
CharlieDrop
veterán
Köszi, Ragnar95-nek is

Ha számmal jelölik, akkor ez melyik? 5.5?
-
Misi1979
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
i5-től felfelé, tehát 2010, de méginkább 2011.
A jelenlegi legjobb low-budget belépő macbook pro szerintem egy (late)2011-es 13" -os gépezet, i5, ritkábban i7 prockóval. 200 körül elérhető, jól bővíthető ram-mal, ssd-vel, optibay-jel, az akku sincs még leharcolva ezekben.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok.
Szerintetek melyik az a legrégebbi MBP amit még érdemes venni? Elég gyors lehet fejlesztéshez, néha videóvágáshoz, SSD-vel bővíthető, és még Yosemite is felmehet rá?
Alapvetően egy új 13"-ra gyúrok 8GB RAM-mal és 256-os SSD-vel, de az most olyan 470, hátha van olcsóbban használható és majd kitermelem az összeget egyszer.
Köszi

-
zaiczd
tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
igen én is megtaláltam, nagoyn szépen köszönöm!
és külön öröm hogy egy olyan infót is olvastam amiről eddig nem hallottam hogyha a gyári 4 giga ramnál több kerül a gépben, akkor a Intel HD Graphics 3000 vganak a 384megánál többet memóriát oszt a gép, és 500megával fog futni. -
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nagyjából igen. Úgy, mint egy üres gépre, tehát annyi helyet kell hagynod, amennyi a rendszernek kell normál esetben, plusz kalkuláld amit még fel akarsz tenni.
-
zaiczd
tag
sziasztok valaki meg tudná mondani, hogy egy macbook pro 8.1 (early11)-es gépbe a gyári 4 giga 1333Hz es ramok helyére hogyha tennék 8giga 2133Hz-eset akkor mivan? azt sejtem hogy kicsit túl erős neki, nem tudja igazán kihasználni vagy esetleg tévedek? és itt most nem a ram mennyiségére, hanem Hz-beli nagyságára utalok, előre is köszönöm! Üdv.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Lehet,teljesen hülye vagyok ebben a témában,azt hittem ez egy program és felkell telepíteni. Tehát ezzel elindítom és pendrivera fel a windóz és majd értelemszerűen tuduom telepíteni,mint windózokat?
Mekkora partíciót érdemes elkülöníteni? Játék miatt kellene a windóz
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem erre gondolsz?
CMD + Space » Boot Camp asszisztens -
FIREBLADE78
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Köszi, 1. hsz-ban a linken nincs bootcamp,honnan tudnám letölteni? Gugliban szinte semmi
-
Ragnar95
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem, Mavericksszel is tökéletesen megy a bootcamp.
-
FIREBLADE78
addikt
Ha jól olvasom,akkor a bootcamphez leopárd kell?

-
irgum
addikt
Kattintasz a kérdéses eszközre, ekkor előjön a menü.
"Vezeték nélküli kliensek" > mac adress > "kapcsolat" és ott fogja írni a kapcsolódási sebességet, és a jel minőséget.
Annyi még, hogy az app elindítása után várj 5 mp-et, mert ha egyből az airport eszközre kattintasz még nem látszik a "vezeték nélküli kliensek" menüpont!
-
biker
nagyúr
válasz
ielektros
üzenetére
hi, technikai kérdés, hogyan tudom ellenőrizni a MBA épp milyen sebességgel lóg az AE eszközön? ugye hivatalosan az AE wifi automatikus akár 540mbit/s, de általában max 240mbit amit mérek mikor a nasra dolgozok, holott az asztali az a gigabiten és a nas elméleti maximumán is túlteljesít pillanatokra (eddigi csúcs a perfmon szerint 153mbyte/sec volt, de hozza a 110-115mbyte/sec-et röhögve, 125mbyte meg az 1000mbit csúcsa ha 100% hibátlan a packet
-
Handball94
senior tag
Safariban hogyan megoldható, hogy a .torrent fájlokat ne letöltse, hanem egyből nyissa Transmissionban (mint Windowson)?
Igazából felesleges letöltenem a .torrent fájlt.. -
ielektros
senior tag
válasz
vasi89
üzenetére
ha alaplapot cserelnek akkor a gyari kartonon levo sorozatszam nem fog megegyezni azzal amit az "About this Mac" menuben latsz a gepeden. A sorozatszam mezei halando szamara nem atirhato dolog. Es az almarium hetszentseg, hogy nem tudna atirni. tuti nem hagynam szo nelkul.... Minimum egy level az apple-nek. Nem nekik, annak ugysincs semmi ertelme.
-
TBMC
addikt
válasz
vasi89
üzenetére
huu ez nem tul jo hir

ezek utan van olyan szerviz esetleg ahova meg lehet vinni a gepet ?

en ugy vigyazok ra mint ahimestojasra, hiaba munkaeszkoz-1 hajszalkarc nincs rajta sehol...ezert szeretnem olyan szervizbe bevinni igy garisan ahol hasonloan bannak a geppel mint en, hisz gondolom itt nem 1/1 cserleik a komplett gepet igaz?

-
dellarocco
csendes tag
Egyebkent csak OS Xhez talan eleg lenne, de az a baj, h nekem munka miatt muszaj h legyen Win7 rajta.
Parralel az nekem nem mukodott (beszaggatott a net idonkent, ami nekem nem fer bele). A Bootcamp az tokeletes, de csak a primary vinyora engedi feltenni. Pedig igazabol a mac rendszerre kene csak az SSD, amott kulso vinyorol is jo lenne, ha meglehetne oldani (de ahogy hallottam eselytelen). Ugyh most 120 GBn osztozik a 2 rendszerem, ami eleg sux :S -
vasi89
őstag
Én az almáriumba tavaly egy garis MBA-t hordtam vagy 3szor. Irreálisan melegedett ami szerintük normális de aztán rájöttek h mégsem és elméletileg alaplapot cseréltek, de erről semmiféle papírt nem kaptam. 3 hónapos jótállást mondtak a kötelező fél év helyett. És még Ők jöttek azzal h szívességből cserélték mert h a gépnek semmi baja és csak amiatt cseréli mert erősködök. Hát na mind1, elég bosszantó a hozzáállásuk szerintem. Jah és miután visszahoztam csak belenéztem a belsejébe. Hát megkeményedett hűtőpaszta, retkes alaplap, magyarul semmit nem csináltak még csak legalább ki sem takarították a gépet csak rámondták. Igen sajnos használtan vettem, tanultam is az esetből de részükről ez minősíthetetlen.
-
-
ielektros
senior tag
Es mindenki engem hurrogott le amikor azt mertem mondani, hogy 128-256GB nem eleg. Sorba jonnek a postok meg a privatok, hogy hogyan lehetne boviteni. Kar gepet venni ilyen kis tarkapacitassal mert "siras" lesz a vege....
-
dellarocco
csendes tag
válasz
ielektros
üzenetére
Ugy nezem, h 480asbol kb 115K a legolcsobb UK ebayen keresztul, 240esbol meg ilyen 70K.
Akkor ez azt jelenti, h ennel olcsobban nem lehet megoldani (amcsi ismeros nelkul)?
Ha vkinek van otlete ossza meg plz, nagyon jo lenne, ha tudnek belerakni egy 480ast, de nem 110-120Kert :S -
ielektros
senior tag
válasz
dellarocco
üzenetére
Nem, sajnos ez nem jarhato ut.
-
ielektros
senior tag
válasz
baly_hu
üzenetére
NAS-al eltudod erni a 100MB koruli erteket csak ahhoz azert zsebbe kell nyulni. Persze ezt is csak kabelen. Ha ezt WLAN-on szertned na az nem lesz egy csoda elvezet. Sebesseg teren az apple airport time capsule csoda tudja szerintem a legtobbet felmutatni... Kerdes, hogy milyen sebessegre van szukseged mert a gond az, hogyha pl. Time Machine, iTunes server, es egyeb dolgok is a NAS-on vannak mentve akkor a WLAN nagyon laggol. Egyszeruen szuk a keresztmetszet...
-
baly_hu
csendes tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Most nagyon butát kérdezek, de nem értek hozzá sorry.
Ahhoz mi kellene, hogy egy ilyen 1-2 terás merevlemezt hálózatra kötve MBAn wirelessen érjem el, hogy ne lógjon a gép mellett?
valahogy meg lehet azt csinálni, hogy ez jó legyen letöltésre, adattárolásra?
sorry a kérdésért, offtopik is kicsit.
-
baly_hu
csendes tag
Kérdeztem már hasonlót, de hátha valakinek van mostanság új tapasztalata:
MBAhoz szeretnék külső HDD-t. Van valami különösen ajánlott? mire érdemes odafigyelni? fontos, hogy "for Mac" legyen vagy mindegy, mert majd olyanra formázom?
Például érdemes az USAból OWC Mercuryt rendelni vagy átlag felhasználásra megteszi egy Toshiba vagy WD is?
1, 2 TB-re gondoltam.
Köszi a segítséget.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szeretném Veletek megosztani az iDokival kapcsolatos negatív tapasztalataimat.
2014.04.17-én járt náluk MacBook Pro készülékem kijelzőcsere céljából. Pár hónappal a szervizelés után a kijelzőüveg ragasztása elengedett. Ezt azonnal orvosolták, azonban a napokban újra elengedett, így kezdődött az egész procedúra előlről.
Tegnapi nap 12 óra előtt leadtam a készüléket, amit még aznap átvehettem volna. Mivel sajnos zárásig nem értem oda, így megkértem őket, hogy várjanak meg, maximum 5 percet késünk. 18:05-kor már se ajtót nem nyitottak, fel sem vették a telefont, így a laptopomhoz már nem jutottam hozzá.
A sorozatos rossz szervizelés után annyi nem volt elvárható tőlük, hogy 5 percet várjanak ránk, sőt a hölgy, akivel tegnap telefonon, ma személyesen beszéltem kikérte magának, hogy ők még 18 óra 6 perckor is vártak ránk, ami már abszolút a tények elferdítése.
Egyszóval sem a szerviz munkája, sem az ügyfélkezelés nem professzionális a Dorottya utcai üzletükben, aki teheti, inkább vigye készülékét a másik szervizükbe vagy az APPSolute szervizbe.
-
Ragnar95
félisten
válasz
dellarocco
üzenetére
Csak az ezen link alatt szereplők jók bele, mivel nem mSATA, hanem PCIe csatlakozós SSD kell bele.
-
dellarocco
csendes tag
Hello!
Az lenne a kerdesem, hogy ebbe a tipusu gepbe --> http://support.apple.com/kb/SP658 (2012 late retina mbpro)
jo lenne ez az SSD kicserelni? ---> http://www.aqua.hu/480gb-crucial-ssd-m2-sata-iii-m500-meghajto-ct480m500ssd4-284501.html
Mar kerdezgettem ennek utana es azt mondtak, h ebbe a gepbe eleg keves jo. De kaptam egy olyan valaszt, amibol arra kovetkeztettem, h ezek az m.2 csatlakozojuak, amik jok. (az a baj en egyaltalan nem ertek egyebkent ehhez)
Ezt a 2 linket kaptam, amikor megkerdeztem: http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Pro-Retina-2012-Drive-Internal-Flash
http://prohardver.hu/teszt/hazai_palya_m_2_ssd_a_hazai_piacon/m_2_ssd-k_es_kiegeszitoik.html
Amik ezeken a linken szerepelnek SSDk azok mind beletehetok a fent emlitett Retina Proba?
Udv,
Adam
-
Aaron14
őstag
Milyen szervizeket ajánlotok ami árban és minőségben is jó?
-
rjg
őstag
válasz
Misi1979
üzenetére
Semennyire. Két szervizben is azt mondták, hogy ezt elvileg a gyártás során automatikusan állítják be és vagy jól sikerül, vagy sem. Nekem ezért cserélték ki a kijelzőt az MBA 11-ben, mert amikor felemeltem a gépet, magától hátranyaklott a kijelzője. Az új egy fokkal jobb, de közelében nincs egy MBP zsanérjának feszességéhez.
-
Misi1979
őstag
MBA 2.1 zsanérja laza, ez mennyire könnyen javítható?
-
ielektros
senior tag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Egy SMC meg nvram reset kellett volna neki akkor valoszinu. Az meg a SAFE mod miatt nem eselytelen, hogy megtortent a tudtod nelkul. De ennek ellenere a dolog tobb mint furcsa. En az ilyen hibak utan mindig tapasztalok egyeb "paranormalis" jelensegeket is.
-
TBMC
addikt
válasz
ielektros
üzenetére
wao az azert durva

sajna "csak" horvatba vagyok, jelenleg nyaralni.Jovoheten erkezem haza s akkor be is viszem szegenyket
- remelem hamar visszakapom mert ezen dolgozok nap-mint-nap es alig ha tudom nelkulozni 
tovabba oly gondom is van vele a kezdetektol (csak eddig tenyleg semmi idom nem volt bevinni), hogy ha az asztalrol a kezembe vagy az olembe veszem pl akkor enyhe ropogas halhato az aluminium hazbol ami van hogy halkabb de van mikor ennek ellentetje, es eleg zavaro egy 500rongyos gepnel ezt hallani

szerintetek mennyi idot vehet igenybe kb a gariztatas otthon? andrassyra kellene vinni igaz?
-
ielektros
senior tag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ezt mondtam en is mar akkor amikor kerdezted. Az, hogy safemod vagy USB telepito vagy barmi mas az nem oszt nem szoroz. Lenyeg, hogy ne a "normalis" modon bootold be. Lenyeg, hogy sikerult.
-
kemkriszt98
tag
Csak úgy érdekesség képp . Tegnap este a billentyűzet is feladta a szolgálatot és már azon voltam, hogy eladom mert nem ér annyit a javítás mikor valahol olvastam egy tanácsot: "Nézd meg Safe Mode-ban mennek e". Megnéztem. Azóta megint tökéletesen működik mind2ő.

-
ielektros
senior tag
Ha valamelyik jobb kulfoldon vagy akkor eselyes, hogy azonnal elharitjak a hibat. Ertsd ezalatt, hogy koleganak Svajc-ban 15 perc alatt csereltek a gepet (folyton fagyott) ugy, hogy Flash meghajtot atraktak egyikbol a masikba, 2 alairas es viszont latasra. Amig megettem a pizzamat O kapott egy uj MacBookot ugy, hogy nem tortent szamara semmi "idegesito valtozas".
-
ielektros
senior tag
Igy mar ertem. Csere... Ez egyertelmuen nem OK. Mivel tipikusan az OSX az ami a kijelzot az elso horizontalis pixeltol az utilsoig kihasznalja igy ez tobb mint zavaro. Itt nalunk ezt mar a foto alapjan is kerdes nelkul cserelik. Ha masert nem akkor azert men olyan mint a tobbi. Ertem ezalatt ha nem is kimondottan hiba akkor is jelentosen elter az atlagtol. Azaz "hibas".
-
Alex91
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Mobiltelefon...?
-
Misi1979
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Mivel nincs infra már a retinás gépekben, ezért sehogy.
Egyébként ez drága ennyiért..
-
runner 125
nagyúr
Hi,
ezt a távirányítót sehogy nem tudnám parositani a retina Pro-val igaz?
-
Na, ilyen nekem nem jelenik meg.
Vidd be, nézesd meg szerintem. Egyszer beszéltem hasonló probléma végett az Apple szupporttal. A kijelzőt bármilyen hibája miatt cserélik. Ezt mondták akkoriban egy pixelhibára is, de gondolom a foltosodás legalább ekkora volumenű hibának minősül. -
Zjunior
veterán
válasz
tigomigocika
üzenetére
Nekem one
csak a jatekok kellenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meg állatmód vonzóak a 300 alatti új 13"-os Air-ek is, csak 8 GB RAM-mal nem találtam még épkézláb árban.