Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van az alábbi USB HUB-al tapasztalata? (MBA M1 lenne az alany amihez használnám)
Ritkán kell USB-A pendrive-ot rádugnom a gépre (meg ahhoz általában ott a HP dokkoló, csak hurcolni macera) viszont van, hogy prezentálnom is kell és olyankor a HDMI-re szükségem lenne. Ebben az fogott meg, hogy van benne MicroSD olvasó is, így nem kellene külön azt is adapterezgetni, hanem egy eszközzel meg tudnám oldani ezt is.
Amilyen "gyakran" szükséges használnom nem költenék rá sokkal többet, illetve emag-on van vásárlási kedvezményem így onnan lenne a beszerzés, ha mást ajánlotok.
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Hidd el, Nyugaton is megy a panaszkodás a Netflix üldözi a jelszó megosztást, melyik VPN jó torrentre és redditen iOS - Android témákban rendre előkerülnek előnyként az okosított YouTube és Spotify appok vagy hivatalos app viszont okosított előfizetés olcsóbban, a szürke Office kulcsok, paywall mögötti cikkek feloldása, melyik a legjobb adblocker, biztosított iPhone szándékos összetörése és még sorolhatnám.
-
brickm
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, de ha már az igény felmerült rá meg is csinálhatnád, vagy finanszírozhatnád és belépnénk mi is....
-
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez érdekes, mert nálam is az ingyenes van fent, és vígan működik. Nem lehet, hogy a VPN Plus-ra nyomtál? Bár az is 8.99 USD havonta, szóval a heti 3000 forint sehogy sem jön ki.
-
stickermajom
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi lenne a felhasználás? Ha a saját eszközeid szeretnéd összekötni, akkor Tailscale. Ingyenes, egyszerű és Wireguard alapú. A kulcsaid mondjuk így egy 3rd party kezeli, ez ízlés kérdése. De jó móka, hogy az otthoni PiHole szervereden keresztül tudod tolni a telefon forgalmát megszűrve a sok szutykot.
Ha privacy, vagy régió korlát miatt van rá szükség akkor AirVPN. Ugyan nem ingyenes, de emberi áron van, sok szerver elérhető, stabil kapcsolatot nyújt és van portforwarding ha mondjuk torrent forgalmat bújtatnál mögé. Van Wireguard, de elérhető OpenVPN is. Nem kell saját email címet megadni és elfogadnak mindenféle fizetési módot.
-
kchris78
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Ez így van. Tavasszal kimentem olaszországba, perugia. Fő téren élvezem a napot (április volt - home officeban onnan dolgoztam szóval nem szorított az idő, nagyon fura érzés volt), 2 svájci megjelent mellettem nyammogott hangosan hogy ilyen meg olyan finom a pizza szelet. Azt dragalltak bbbb hogy 2.5eur volt egy nem kicsi pizzaszelet, de tényleg csúcs minőség, kiemelkedett még onnan is mert végig próbáltam már a legtöbbet addigra. Na most komolyan, svájci perspektívába téve az árakat, svájci fizuval.. Nem álltam messze attól hogy megszólitsam őket hogy mégis mennyi ez svájcban? és mennyi lenne szerintük oké? Svájciaktól spurabb nemzet se nagyon van… Svédasztalos reggeli dettó.
-
blakey
titán
válasz
BossBoss
üzenetére
Nem tudom, hogy ez ilyen magyar betegség-e.
- nem, ez emberi betegség, rengeteg külföldi emberrel találkoztam, néha még betegebbnek érzem a gondolatukat, pedig azt hinnénk, hogy ők nem, mert megvan rá a pénz. Amúgy egyetértek az előttem szólóval, az a "magyar betegség", hogy ezt próbáljuk magunkkal vagy másokkal elhitetni, pedig egy kis önbizalom kéne és elhinni, hogy mi is jók vagyunk, sőt, sok esetben logikusabb, tisztább gondolkodásúak vagyunk, de sajnos az a "magyar betegség", hogy azt hisszük, hogy a szomszéd jobb, okosabb. -
válasz
BossBoss
üzenetére
"Nem tudom, hogy ez ilyen magyar betegség-e.
"Szerintem az a magyar betegség, hogy mindegyre "ez magyar betegség"-ezünk

Komolyra véve a szót: tapasztalatom alapján ez nem (csak) magyar betegség, de nem is (csak) keleteurópai.
Konkrlét (több mít tízéves) élményem egy volt délkoreai szomszédommal: megélkezik Koreából, vadiúj MacBook Próval és vadiúj iPhone-nal, vagyis kapásból többezer dollár (vagy mondjuk többmillió won) értékű cuccal. És megkér, hogy tudok-e föltenni neki iWorks-ot (akkoriban így hívták az Apple irodai szoftvercsomagját, és még fizetni kellett érte). Mondom neki, éppen van egy iWorks DVD-m, és fel tudom neki telepíteni, de regisztrálva van már nálam, nem biztos hogy működni fog, de ha besétál az Allée -beli almás boltba, kb 75 dollárnyi összegért kap egyet magának /én is ott vettem/, és akkor szívesen segítek neki feltelepíteni. Mire ő: 75 dollár? Hát az rengeteg... telepítsem csak fel az enyémet, majd megoldja valahogy a regisztrációt. Oké. Mindez egy több (mint) ezer dollár értékű MacBook-ra, miközben a legújabb-legfancybb-legdrágább iPhone-ra sem sajnálta egy cseppet sem a pénzt.
Valahogy az ember van úgy összerakva, hogy - amint Te is írtad - ami nem kézzel fogható, azért nem szeret fizetni, az ingyenszoftver pedig kiváltképp jár. És az ingyenszoftverért, ha nem tökéletes, akkor szapulni kell a fejlesztőket lépten-nyomon. És ez nem csak a magyarokra jellemző, sőt. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
BossBoss
üzenetére
"... nem tudom, hogy ez ilyen magyar betegség-e. "
Sajnos az. Ennek valószínűleg az is az oka, hogy 45 évig egy zárt világban éltünk, nem alakult ki az a környezet ami Nyugaton. Másrészt relatíve csóriság volt/van/lesz? és az ilyen nem kézzelfogható dolgokon próbál mindenki spórolni. Anno pl. egy nehezen beszerzett hanglemezt vagy egy videókazit tök természetesen lemásoltunk bárkinek és nem éreztük kalózkodásnak. Amit lehetett megoldottunk "okosba".
Ezzel együtt igazad van, én is tapasztalom ugyanezt a mentalitást a környezetemben.
-
BossBoss
őstag
válasz
Aszpirin
üzenetére
Sosem értettem az ilyet. Az igény megvan valamire, de fizetni érte...
Annyi vitám volt ilyen miatt. Még családban is. Akár hardvernél, jó kép kell vagy jobb hang. De amikor mondom az mennyi lenne. Áá az sokba kerül.
Vagy szoftver. Kell office, mondom ennyibe kerül. Ja ezért fizetni kell?
Jellemzően amit nem tudnak az emberek megfogni kézzel(fizikailag) azért nem akarnak/szeretnek fizetni. Nem tudom, hogy ez ilyen magyar betegség-e. 
Ha van igényed akkor tessék megfizetni, vagy ha nem akarom/tudom, akkor ne kelljen! Ennyi... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megértem, hogy jó lenne mindent ingyen de ha belegondolsz, hogy egy használható VPN milyen hatalmas infrastruktúra fenntartását igényli, és ez mennyibe kerül a fejlesztőnek/üzemeltetőnek, valamint, hogy egy VPN esetében nincs igazán lehetőség célzott reklámra, ami bevételt jelentene, szóval, komolyan gondolod, hogy kapni fogsz jól használhatót ingyen? Azért ennyire nem karitatív vállalkozás a szoftverfejlesztés / szolgáltatás.
Van, amiért fizetni kell, sajnos. Ennyi.
(Heti 3000-nél azért vannak jóval olcsóbbak is.9 -
-
g4mer
senior tag
Sziasztok, frissítettem Sonoma-ra a tegnapi nap, Ventura-hoz képest lassabbnak érzem a macbook-omat, M1 air 8gb ram. Rendszerindítás minimum 2x annyi időbe telik, illetve nem tűnik olyan "smooth-nak" az egész rendszer.
Ti tapasztaltatok esetleg bármiféle lassulást?
-
i400
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melóban Tunnelbeart használunk, bár minimális adatforgalomhoz.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nyilván igény függő, de a Proton VPN-nek van ingyenes változata.
-
eastsider
nagyúr
sziasztok
m2 airnek kellene mennie egy hp tb3 dokkal ?
par hete használtam vele és ment, 2 külső kijelzővel
Most viszont meg sem mukkan, nem ismeri fel
mi lehet a gond?
elore is koszi -
válasz
xhege
üzenetére
Jaja, ez királyság. A 2018-as 11 colos iPad Pró-val is működik, de nem egy nagyon új feature, talán a Monterey dobása volt... Ráadásul az ipad-et használhatod beviteli eszközként is tükrözéses üzemmódban, ami igen hasznos tud lenni, ha mondjuk van egy Apple Pencil-ed is, és mondjuk Teams Meetingen tartasz előadást, ahol rajzolgatsz is a közönségnek...
-
xhege
veterán
Megérkezett a céges MacBook Air M2 512Gb. Ez az első MacBookom, most ismerkedünk, de biztosan lesznek kérdéseim. Előre is elnézést, ha sok hülyeséget kérdezek. Ígérem előtte igyekszem használni a keresőt....
Ami tök menő és hasznos számomra, hogy az iPad 9-et tudja használni másodlagos kijelzőként. -
SharpSA
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Átállítottam a csak porondmesterre, de ugyanúgy szétdobja az ablakokat... Újra kell indítani a gépet? Minek kellett ezt piszkálni... Az asztalra rakható widgeteket sem értem. Minek, amikor takarják az ablakok és egyébként is ott van a jobb oldali kattintásra vagy egyéb módon elérhető rész... A porondmestert sem értem itt, iPad-en hasznos lehet...
-
SharpSA
veterán
Sonoma alatt ki lehet valahol kapcsolni az asztalra kattintásra minden ablak eltűntetését?
-
nitro16
senior tag
+TigerCat/Aszpirin
köszi
A naptár közben jó lett már csak a fotókkal kell szenvednem majd.
Hát igen azt nem tudom mennyire kemény az a tok és pl egy nagyobb behatásnál mennyivel védene jobban mint a tomtoc... a cuccaimra mindig vigyázok de ugye az édes kevés ha más nem vigyáz rá. Kedden is pont repültem és a biztonsági résznél az egyik utasnak szóltak mert a dobozba úgy rakta be a laptopját, hogy rajta volt egy ilyen szövettok és levetették vele még azt is. Utána meg szépen jól össze lett baszva a gép ahogy össze vissza mozgott neki a dobozban.... nem tudom mi lett a vége mert siettem de remélem reklamált az utas mert szánalmas, hogy a kisebb repterek nem tudnak fejlettebb vizsgáló berendezést használni.
-
válasz
nitro16
üzenetére
A gautlet-tel azonos koncepciót képvisel a MediaMarkt-ban kapható Hama tok is, csk egy kicsit jóárasabb. Személyes tapasztalat alapján bajnok cucc, félre az előítéleteket!
A tomtoc - ha jól látom - puhaább szövettok, szóval előbb el kell dönteni, kell-e a bazikemény, vagy elégg egy puább is, amúgy a mediamarktáos személyesen megvéve kb annyira jön ki, mint ez a tomtoc amazonról megrendelve.
Erről van szó, nekem pont ilyen van ezüstben, ebben a méretben, még a 13 colos M1 MBA-hoz vettem, és belefér a 14 colos MBP is: KATT IDE -
-
nitro16
senior tag
Hali
Én is belépek közétek egy még a múltkori istyle akció során vásárolt alap 14 MacBook pro-val. Végre így 2 hónap után eljutottam addig, hogy kibontsam a gépet, eddig egy Asus zenbookot használtam de már egy ideje untam a windows hülyeségeit így mindenképpen ki szerettem volna már próbálni milyen a Mac.
Lenne egy pár kérdésem kapásból amire kerestem már megoldást de nem igazán működött. A fotók/üzentek illetve a naptárba nem viszi át a rendszer a cuccaimat pedig elvileg minden bevan kapcsolva. Mit tudok ennek az érdekébe tenni, hogy átvigye? (A music, jegyzetek/safarin stb mindjárt ott volt minden egyből).
A másik mivel rengeteget utazom (repülő/kocsi) ezért szeretnék venni valamilyen tokot a géphez amivel együtt majd bele tudom tenni az UA hátizsákomba. Olvasottak alapján ezeket néztem: Thule gaunlet [link] illetve a tomtoc [link] Szerintetek melyiket lenne érdemesebb? Esetleg más alternatíva? Előre is köszi.
-
HoTDoG
tag
A Macbook Air M2 modelljénél már Bluetooth 5.3 van feltüntetve. Korábban 5.0 vagy 5.1 volt, nem? És a 14-es M2 Pro-nál jött be a BT 5.3.
Fű alatt frissítették vagy csak én maradtam le?
-
törölt tag
Én még csak olvasgatok:
macOS 14 Sonoma: The Ars Technica review -
brunocortona
újonc
válasz
herdsman12
üzenetére
Köszönöm!
-
Köszönöm a válaszokat, aktív sarok és F11 is működik, valamiért a dokk mellé klikkelés nem, de lehet annak a "Tiles" app, ami bekavar (plusz úgyis eltűnő ikonsorral használom, így csak a teszt idejére kapcsoltam át, hogy állandóan látsszon, akkor van végig sáv, ahol látszik a háttérkép).
-
cSuwwi
senior tag
Felraktam a sonomat én is, m1a-ra. Elsőre volt pislogás, mert a little snitchet nem frissítettem és blokkolt minden hálózati forgalmat mivel nem volt kompatibilis a sonomával.
A drónos videók jópofák, csak képernyőkímélőnek, akinek van rá igénye, pár perc nézegetés elég is volt.
A boom3d hangtuningját használom, de egy ronda narancssárga ikont fogok ezentúl nézni az ikonsoron, amit eltüntetni se lehet

Fullscreen módban szerencsére!? csak a szokásos narancssárga pötty marad.
De a beszédhang izolációja jónak tűnik, ha tudok végre megbeszélések közben is zenét hallgatni (rap gondolom kizárva mert beszéd) akkor megérte frissíteni. -
Kitettem pár widgetet, milyen billkombóval kell az íróasztalra ugrani, hogy lássam őket? Ha meg van nyitva csomó ablak, csak nem kell őket lecsukogatni, amíg nem látszik mögöttük az íróasztal...
-
pourri
aktív tag
Ma már én is feltettem. Szerintem szuperek a képernyővédők, de ízlések és pofonok. Remekül fut eddig, buggal nem találkoztam. (Air M2)
-
kchris78
veterán
BetterDisplay program volt a képminőségre úgy tűnik a megoldás. Az a felbontás ami az M1 14Pro-n tök jó minőséget adott az a felbontás 2016-oson csak ezzel a BetterDisplay-el jött ki... Ez a 3 volt az:
3008x1692 3360x1890 3840x2160
Nyilván a legnagyobb az a 4k, de az első kettő nekem empirikus módon a legjobb betű-rajzolatot adja
. -
lord_m
senior tag
App store-ban van csak maga a Power point app, ingyenes...
Műkődhet Macbook-on?
-
lord_m
senior tag
Közben kiderült, hogy maga a Powerpoint kellene, mert abban tudja, hogy hogy csinált egy videót...
A microsoft 365 for Mac nem ingyenes?
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Ismét kéne egy kis segítség a grafikus hölgynek. Van valamilyen . .ppt (Powerpoint) ingyenes Alternatíva ha nem szeretne Microsoft -ra előfizetni?
Az összefoglalóban lévő progikban van ppt is?
Köszi.
-
merqree
őstag
válasz
brunocortona
üzenetére
Ez egy screenshot szerintem.
Azon nem látni sosem a kijelző hibáját. -
herdsman12
őstag
válasz
brunocortona
üzenetére
Nem látom mi a hiba, de itt egy mester. Head88
-
brunocortona
újonc
Sziasztok, 2016os Macbook Pro (13 hüvelykes, 2016, két Thunderbolt 3 port) -m van. A kijelzője LCD hibás (kép csatolva), a javítás annyiba kerülne mint maga a gép. Esetleg ismertek valakit, aki javítással foglalkozik? -
Nescafé
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
Akkor marad ez.
köszi
-
gergobaby
aktív tag
Ezek a desktop widgetek még kicsit gyerekcipőben járnak szerintem, pl. 10 perc alatt sem tudtam elérni, hogy a BudapestGO-ból mutassa a sima és a bringás bérletemet. Mikor rákattintok csak kiírja, hogy nyissam meg az applikációt a telefonon, megteszem, de nem változik semmi.
Mondjuk biztos sokaknak parasztvakítás, de én élem ezt a dinamikus háttérkép dolgot
-
pzstm
titán
Nos a click desktop to reveal-t kikapcsoltam, bar egyelore meg nyilvan nem zavart….de nem hiszem hogy kene, F11-et mar megszoktam.
ami feltunt, hogy finderbe fel volt veve nekem ah iPhone es iPad is mint lathsto storage, vezetek nelkul is. Most nincs ott. Illetve az Airbuddy sem mutatja a toltottseguket. Majd ujra radugom es megnezem.
-
Nescafé
őstag
sziasztok
Adott ez gép :
MacBook Air (13 hüvelykes, 2015 eleje)
1,6 GHz Kétmagos Intel Core i5 processzor
8GB Ram
Most macOS Monterey 12.7 van rajta
Érdemes újabbat rakni, vagy erre már nem igazán?
köszönöm -
kchris78
veterán
build number megegyezik az rc-vel vajon?
-
pourri
aktív tag
Ma már tölthető MacOS Sonoma. Van aki már frissített? Hogy fut a gépeteken?
Én is updatelek majd, csak jelenleg nincs töltő a közelemben és 38%-on állok.
Kiváncsi vagyok, mintahogyan arra is nektek hogy tetszik. -
robi212
tag
válasz
moleculez
üzenetére
Köszi mindegyőtöknek.
A hordozhatóságon sokat agyalok, de mindig arra jutok, hogy a géphez kell egy monitor is = laptop. Nem tudom kikerülni sajnos, mert akkor egy mini is jó lenne esetleg egy iPaddel, ha valahol csak bemutatni kell a terveket.
Teljesítmény annyira kell, hogy már egy teljesen banális Illustrator file is megfekteti a mostani wines ws-t, amiben i7, 16gb, 4gb vga van. Igaz, van a file-ban 3d objektum. Mondjuk, ez lehet, hogy a szoftver hibája, nem a gépé.
De régi már, cserélném és kipróbálnék valami nem intel/amd megoldást.Öh, hülye kérdés, de iPad-et nem lehet monitorként használni? Mondjuk hogy arra van kitükrözve a mini képe?
-
moleculez
veterán
válasz
robi212
üzenetére
Hangosan gondolkodom:
Kérdés, mennyire komoly a munka? Ha nem nagy projektek és /vagy csak tanulod, akkor a 16” Pro az overkill.
Nyers erő tekintetében akár az M1 is elég lenne, viszont RAM minimum 16GB, és SSD 512GB (Plusz egy külső ssd a backupnak). Ha nem tervezek külső monitort használni akkor a 15” Air jó választás. Grafikai munkára a 13” szinte használhatatlan. Vagyis persze lehet, de kiugrik a szemed fél óra múlva, hátad meg mint Quasimodonak fénykorában. Amennyiben lesz külső monitor, akkor jó a 13” is: házon kívül is tudsz dolgozni, de otthon komolyabban. Ha meg pedig van rá keret a 14”-es pro M2 Pro-val 32GB / 512 GB egy sweet spot.Sőt azt is gondold át mennyire fontos a hordozhatóság (lehet hogy nem az, csak manapság az embereknek számítógép = laptop, ebben én is bűnös vagyok
), mert lehet egy mac mini + combos monitorral jobban jársz, anyagilag és használhatóságban is. -
Schnorkel
tag
válasz
robi212
üzenetére
Ha a hordozhatóság és grafika kombó kell, akkor csakis Macbook Pro...
Ha korlátlan a kereted akkor ez: https://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/macbook-pro/16-h%C3%BCvelykes-modell-asztrosz%C3%BCrke-apple-m2-max-chip-12-magos-cpu-val-%C3%A9s-38-magos-gpu-val-1tb
Ha picit szűkebb, akkor ezzel is menni fog: https://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/macbook-pro/13-h%C3%BCvelykes-asztrosz%C3%BCrke-apple-m2-chip-8-magos-cpu-val-%C3%A9s-10-magos-gpu-val-512gb
Új hozzászólás Aktív témák
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jellemzően amit nem tudnak az emberek megfogni kézzel(fizikailag) azért nem akarnak/szeretnek fizetni. Nem tudom, hogy ez ilyen magyar betegség-e.

De most kb. 8500Ft egy 21 pro licensz Én úgy gondolom, hogy nem egy egetverő összeg és azzal le van fedve jó időre, office-t nem évente cserélgeti az ember az jópár évig meglesz.
Sziasztok, 2016os Macbook Pro (13 hüvelykes, 2016, két Thunderbolt 3 port) -m van. A kijelzője LCD hibás (kép csatolva), a javítás annyiba kerülne mint maga a gép. Esetleg ismertek valakit, aki javítással foglalkozik?
TigerCat