Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .Szaki.

addikt

válasz s.Oliv3r #332 üzenetére

Ez egyelőre a 18-as sajátja sajnos. Remélhetőleg záros határidőn belül javítják, mert ez egy iPhone-nál nem elfogadható dolog.

• .Szaki.

addikt

válasz Silenzio #244 üzenetére

Az első bekezdéseddel kapcsolatban nincs vita köztünk, én is többször megénekeltem már, hogy ennek az évenkénti frissítésnek olyan eget rengetően sok értelme nincs. Régen talán még jobb is volt az "S-módszer": Kétévente kijött egy modell, közte pedig volt kvázi egy facelift. Egyébként a telefonom 2020 novemberében jelent meg, én '21 januárjában megrendeltem, és azóta is teljes megelégedettséggel használom, szóval én sem az vagyok, aki évenként cseréli a készülékét. :)

A teszttel kapcsolatban én már nem nagyon szeretnék vitatkozni, ugyanazt tudnám leírni, amit a többi hozzászólásomban, szóval sok értelme nem lenne. Elfogadom, ha úgy gondolod én vagyok elfogult, de én nem érzem ezt.

• .Szaki.

addikt

válasz s.Oliv3r #203 üzenetére

Mondjuk ez csak azért érdekes, mert ezeket a munkákat ma már nem csak plágium keresővel futtatják le, hanem azt is tudják már ellenőrizni, hogy AI-jal lett-e írva.

• .Szaki.

addikt

válasz 7Heads Drago #90 üzenetére

Ööö… Pontosan ezt írtam, hogy ezért finoman szólva sem jár taps, hogy kiadnak úgy egy telefont, hogy csak pont azt nem tudja, amivel beharangozták. Ezt egyébként a sima 16-osnál is leírtam. A lehetséges konkurensek pedig elég evidensek. A Samsungnál és a Google-nél kéne keresgélned.

• .Szaki.

addikt

válasz Bog #12 üzenetére

Ez így van. Pontosan ezt írtam le, hogy nincs.

Nem értem a gondot, a hozzászólásomban egyáltalán nem volt semmi bántó szándék, pusztán leírtam a véleményem. Ahogyan azt itt a fórumon szoktuk, bár tény, hogy egyre kevésbé látom értelmét, mert úgy egyébként a szövegértéssel tényleg egyre több esetben van probléma, mindez vegyítve elképesztő frusztráltsággal. Ebben az esetben viszont nem látom, hogy mi a probléma a hozzászólásommal, pedig tudom, hogy finoman szólva én sem vagyok tökéletes.

Azt, hogy a Szerzőt magával ragadták a kínai gyártók termékei pontosan az támasztja alá, hogy a konkurensekről a táblázat kivételével - és egyetlen egy alkalom kivételével, ahol szerepel a Galaxy - a szövegben nincs szó. Az összegzésben, ahol jellemzően szokott konkurensajánlás lenni, szintén nem szerepel sem a Samsung, sem pedig a Google példának okáért. Ellenben a teszt során többször is szerepelnek olyan készülékek, amik - ahogyan Te is említed - nem a konkurensei, csak a szerző szerint innovatívok. Igen, tudok az XT-ről, volt róla nem egy cikk, egyszer sem szóltam hozzá, mert engem személy szerint baromira nem érdekel, na meg azt sem tudom, hogy mitől számít ennyire innovatívnak az, hogy egy telefonra amin már eleve van egy zsanér, rátesznek még egyet.

Ezzel viszont nincs semmi gond, nem azt írtam, hogy "fizetett, meg fan, meg bérenc", meg tököm tudja (nem is gondolom így), egy tesztben minden esetben lesz szubjektivitás, hiszen ez egy ilyen műfaj, ez erről szól. Pusztán úgy éreztem, hogy ebben a szokásosnál megítélésem szerint picit több volt az ilyesfajta szubjektivitás, és kevesebb volt az objektivitás. (Konkurensek hiánya az írásban példának okáért) Ezt pedig galád módon leírtam a fórumra. Ez lehet hiba volt, legközelebb átgondolom, hogy van-e ennek értelme, főleg, hogy egyre több alkalommal ütköztem falba. Ez nem jelenti azt, hogy a színvonallal bármi probléma lenne, pláne nem én fogom azt meghatározni, amikor mindketten tudjuk, hogy én nem tudok úgy írni, ahogy a Szerző. (Ez tény.) Ennyi az egész. Tényleg nem volt sértő szándékom.

Maradok tisztelettel. :R

• .Szaki.

addikt

Annyira objektív, korrekt és összeszedett volt az iPhone 16 tesztje, most viszont valahogy nem érzem ezt, de ez persze csak az én személyes véleményem.

Az tény, hogy az Apple már rég térfelet váltott és az innováció helyett a biztonságot választotta, de én úgy gondolom, hogy ez egyáltalán nem probléma, ha a következőket tudja: hosszútávon legyen megbízható társ, szaggatás és bármi egyéb fennakadás nélkül, kiváló minőségben. Megnyomkodtam az új iPhone-okat és én maximálisan úgy érzem, hogy a 16 Pro erre több, mint kielégítő.

Kicsi csalódottsággal vettem tudomásul, hogy a tesztben a készülék valódi konkurensei tulajdonképpen egyáltalán nincsenek megemlítve, azonban annál inkább magával ragadták a Szerzőt a kínai gyártók termékei.

A 16 Proval kapcsolatban egyébként teljesen jogos kritika a 128GB-os belépőszint. Míg a 16 esetében a konkurenseknél is 128GB a belépő, a Pro esetében már valóban mindenki más 256GB-tal indul. Így a Pro már 50e Ft-tal drágább. Mondjuk, hogy ez az iOS felára. Engem a személyes nyomkodásom során az lepett meg, hogy míg a 16-osok már-már zavaróan könnyűek lettek, olyan játéktelefon-szerűek, a Pro szériának bizony - telefonhoz mérten - komoly súlya van. Valahogy a két véglet a két széria ebben a tekintetben.

Ezektől függetlenül én úgy gondolom, hogy a 16 Pro egy kiváló termék, ami szerintem abszolút hozza az elvárt szintet, és ha az Apple Intelligence hiánya miatt az Ajánlottat valóban nem - ne mutassunk már be úgy egy telefont, hogy valójában azt még nem is tudja - , de egy Tetszett plecsnit mindenképp megérdemelne mert ez egy jó cucc lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés