- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
aktív tag
Örök igazság, hogy az eszmecsere mindig átcsap személyeskedésbe egy adott pillanatban , ha nincsenek további érvek, vagy nem a megfelelő személlyel folytatod.
Édesanyám, köszöni jól van. 120Hz-es a mobiljának a kijelzője , bár nem érti a működési elvét, sőt azt sem tudja mi az a processzor, vagy a képfrissítési frekvencia, vagy a HD hang, de ettől függetlenül azt használja, nem a vezetékest, mert érzi, hogy jobb valamiért, bár szavakba önteni nem biztos, hogy tudná a miértjét.... -
sub71
aktív tag
"Nem is értem, hogy bírták az emberek hosszú éveken keresztül használni a telefonjaikat 60Hz-en. Hát ANNYIRA feltűnően használhatatlan! "
Teljesen igazad van! Az emberiség írott történelmének 2%-ban használtak elektromosságot, tehát most is felesleges, mert előtte is jól elvoltak....Ezek a dolgok állandóan visszatérnek bármelyik iPhone topikban. rengeteg értelmes érv szól mellette, és legalább ugyanennyi ellene. Nem akarok pálcát törni egyik oldal mellett sem, mindenki el tudja(?) dönteni neki mi a jó, de a Te érvelésed egy ökörség!
-
Ádám16
addikt
Nope.
Most 9 iPhone van forgalomban.Nem, nekem annyira nem mindegy, hogy hívják, mivel az alap iPhone újfent (pl. a 16) erősen Lite-SE-low a 2024-ben elérhető technológiákhoz képest. Értettük, számodra nem, szerintem/tünk ezt továbbra is szarul látod. Az pedig, hogy más hozzá nem értő ember megveszi, mert a legtöbb laikus annak tudatában van, hogy majdnemcsúcsiPhone-ja van, révén nem jelzi a gyártó, hogy az amúgy egy keményen Lite verzió, szerintem probléma. De ja, legyen az a userek problémája, az Apple pedig duzzadjon 2 billiárd dollár értékű céggé. Pont a hülyéneknézésből tartanak Jobs óta ott, ahol. Sikeresek? Ja. De hagy ne tapsoljak már ehhez.
SE témához:
Az van, hogy neked kéne tudni, hogy annyi pénzért mi mást lehetne venni, ami sokkal-sokkal többet és jobbat nyújt ugyanazon az áron, akár olcsóbban.
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy Tesla tulajnak akarnám elmagyarázni, hogy vannak más jó, sőt, sokkal jobb elektromos autók a piacon --- olcsóbban.
S a Tesla tulaj azt mondaná, hogy őt ez nem érdekli, mert neki mindenben kiemelkedően király a Tesla, mást nem is ismer, nem is akar.
Csak ne akarnál meggyőzni minket arról, hogy aTeslaiPhone 16/SE rendben van ennyi pénzért teljesen csak azért, mert millióan megveszik rajtad kívül is, mert nem így van. Pontosan neked kéne ismerni jobban a piacot, de ha jól sejtem, iPhone-od van már nagyon sok éve, és fogalmad sincs a konkurenciáról, s arról, hogy ki mit és mennyiért kínál.
Egy dologban értek veled egyet még mindig; ha nem tetszik, lehet menni mást venni. Tegyen is így mindenki, én azt vallom. -
gombasm
aktív tag
Azt aztán honnan a f..ból tudod, hogy soha nem használtam szifont? Biztosan nem álltál itt mögöttem, amikor a céges, munkára kiosztott (szóval: ingyen volt, vazze!) almás telefon/tablet kombó felett többszöri próbálkozásra is elsírtam magam és elővettem a saját, nem díszes logóval ellátott cuccaimat....
Szóval:
1. nem neked címeztem, de ha találva érzed magad...
2. ne mondj véleményt olyan dolgokról másokkal kapcsolatban, amiről fogalmad nem lehetKöszi!
-
doooo
veterán
Nem volt rá igény, amíg az emberek nem tapasztalták, hogy mennyivel másabb. Na most már 4-5 éve folyamatosan tapasztalják.
És persze az Apple is jó ideje alkalmazza, csak nem a 900 eurós mobiljaiban. Az annál drágábbakban. És igen, fizikailag lehetetlen nem észrevenni a különbséget, és igen, ezt attól még el lehet fogadni. És ugyanúgy el lehet fogadni azt is, hogy a többségnek ez elfogadhatatlan 2024 végén, 900 euróért.
Nincs rá kifogás, tavaly sem volt, tavalyelőtt sem volt. Most még annyi sincs.
Persze nem kell felfújni a dolgot. De nem is kell megpróbálni hülyének nézni mindenkit, aki szóvá teszi, vagy mások figyelmét felhívja rá (mert hát ugye védhetetlen, tehát kardoskodni mellette joggal, vagy bármi egyéb módon, nem lehet; egyedül az "ez van", amit erre semlegesen mondani lehet). -
ak76
senior tag
Komplexusaitok?
Fordítva ülsz a lovon öreg, kilométer magasról szarom le hogy a fanboyoknak jóvanazúgy' hogy 400K pénzért évtizedes technológiát sóznak rájuk, itt az ár érték a lényeg, az pedig nevetséges, 14Pro Max tulajként talán nem vagyok iPhone hater, de te, meg a többi rajongó, majd talán ebből a szempontból is irányt mutattok... -
hapakj
őstag
Igen, rendkívül szórakoztató, amikor több alternatíva létezik, számukra abszolút megfelelő hw-es paraméterekkel, sőt még a sw is sokkal fejlettebb, de továbbra is az a probléma, hogy az Apple kiad egy telefont, ami nekik nem jó, bár nem is kötelező megvenni, s ők frusztáltak, hogy azok akik szívesen, tudatosan megveszik át vannak cseszve
-
ak76
senior tag
A 60hz tök oké ennyiért?
Most vettem a 10 éves fiamnak játszós telefonnak egy Redmi note 13-at, 120hz amoleddel, 8/256 háttérrel 65 ezer forintért, a dobozban tok, gyorstöltő fej, 2 év garancia.
Na ez az ami tök oké ennyiért.
A négyszázezer forintos 60hz+128gb+usb 2.0 pedig a facepalm kategória, már Kínában is, jó ideje. -
"Röhej, amikor néhány túlképzett jobban tudja, mire van szüksége másnak."
Szamond kéred őket mikor te nyilatkoztattál ki egy csomó mindent hasraütésre, ráadásul a felhasználók kilencven százalékára hivatkozva. Piackutatást végeztél vagy mire fel ekkora a mellény? A te felhasználói szokásaid nem reprezentálnak semmit és senkit.
A túlképzettes beszólással meg te személyeskedtél. -
-
-
-
7Heads Drago
veterán
Mire kell 128GB-nál nagyobb tárhely?
Kérdezed ezt úgy hogy 4k videót lehet rögzíteni a telóval?
A userek nagy részének játék is van telepítve, a komolyabb grafikával rendelkezők elég sok tárhelyet elvisznek. Nem is beszélve arról hogy manapság nem 4-5 app van egy telon, hanem inkább 50-60 db. Lányomnak az I11-en játék nélkül 52 gb van használatban és ő nem kamerázik.
sohajda90: Azért mert az olcsó Androidos gyártók összeszerelő cégek, hardware, software minden vásárolt, csak úgy tud versenyezni a tucat Androidos telóval ha spec sheet-en csap oda nekik. Példa kedvéért a Xiomi is csak egy összeszerelő cég? Szerintem nagyon általánosítasz. Persze van akire igaz, de a nagy gyártók közül ez egyikre se az. -
Shyciii
veterán
Szerintem ne maradjunk annyiban. Míg tized fokot nem érzel meg hőmérsékletben, a 60Hz és 120Hz között igen csak észrevehető a különbség. Úgyhogy max 1 fokos állítás és 5 fokos állítással tudnám összehasonlítani ha már hőmérsékletről van szó.
Persze más lenne a helyzet, ha 90Hz és 120Hz-et kellene összehasonlítani, mert ott már tényleg marginális a látható különbség átlag felhasználás mellett. -
SkyLine3000
addikt
Te egy tipikus elvakult iphone tulaj vagy, akinek mindegy, hogy mit csinál az apple, mindent megeszik. Mindent meg tudsz magyarázni, még azt is, hogy a fekete az fehér. Az iphone mellett már rég elment a konkurencia sok tekintetben. Az iphone évről évre ismétli önmagát és képtelen bizonyos korlátokon túllépni. Tök unalom az egész. Gondolom, neked otthon még mindig csöves tv-d van, mert azon is ugyanúgy meg lehet nézni a tv műsort, mint laposon. Kocsiból még mindig Trabit használsz, mert az is elvisz A-ból, B-be.
Használd a telefonod, de nem próbáld a te meglátásaidat másra erőltetni. Neked elég a 60hz, a lassú töltés, a pici aksi, a kevés tárhely (horror áron) stb, de sok embernek nem. Nem vagyunk egyformák. Ha mindenkinek ilyen lenne a felfogása, mint neked, még mindig a kőkorban lennénk. -
Straw
senior tag
"Röhej, amikor néhány túlképzett jobban tudja, mire van szüksége másnak."
Azt amúgy nem veszed észre hogy pont ugyanezt csinálod? Itt küzdesz és megmondod hogy minek a 128G-nál nagyobb tárhely, mert aki azt tele rakja az nem ember, és amúgy is bő elég mindenre, meg kinek van 30 appnál több a telefonján. Elárulom hogy a mai világban kb mindenkinek, mert van appod közlekedésre (több is adott esetben, busz, vonat, car sharing, parkolás stb), van pénzügyi appod (legalább 1 biztos), plus a social media, a mindenféle boltok appjai, és még lehetne sorolni, a 30 simán megvan.
És egyébként az hogy neked nem igényed a 4k30fps, nem jelenti hogy másnak ne lehetne. Ezt fogadd már el. -
Ádám16
addikt
Szerintem az összes leírt véleményed szar, amit írtál. Annyiban értek veled egyedül, hogy ha nem tetszik, nem kell megvenni, lehet menni máshova.
Attól még szabad egy kis rálátással rendelkezve felnyitni mások szemét, hogy hé, haver, legalább 5 éve mennek a sokkal élvezhetőbb, szebb kijelzők ennyi pénzért, ahol gyorsabb az USB, több a tárhely, jobb fotókat lőhetsz, stb. stb.
Persze, neked is szabad emberek szemét felnyitni, hogy emberek, ez a 60HZ 400k-ért fasza, legalább iOS fut rajta, de... szar a véleményed, és azt osztod, én ezt gondolom.Ez a csúcs: "Az Apple nem aszerint gyárt telefont, hogy egy gyerek születésétől kezdve minden pillanatát rögzíthess a készülékeden.
Non sense, amiket itt írtok." -
15 pro maxot használok, de az ilyen fogyasztói felfogás a konzumidiotizmus ékes példája.
Az Apple egy gennyes vállalat és pont az ilyen hozzáállás hozzáállás miatt tehetik meg azt amit.
A ‘nem érdekel’ miatt. Ugyanez a politika is.Megvettem én is 600 ezerért de ki is fejezem elégedetlenségemet.
Persze applenek pénz pénz, megvettem de hosszú távon az a szájíz nagyon nem mindegy.
Én nagyon örülnék ha esetleg feldarabolnák az Applet és a gigacégeket, akkor nem parika mérlegen számítanák azt amit a kisebb brand értékkel bíró cégeknek muszáj beletenni a versenyképesség miatt.
A kézzel nem megfogható brand érték brutál pénzeket ki tud venni a fogyasztók zsebéből.
Jó példa az olcsó kínai luxus màrka logós pólók aranyáron.
Megtehetem, de rosszul érzem magam, hogy szándékosan ezért
hülyének akar nézni a vállalat ezért én nem erre szavazok.
Nekem kontraproduktív és rossz érzést kelt, szorongást a viselése.
Már az iphonenál is eljutottam oda hogy apple logó nélküli tokot veszek inkább, sokkal jobban érzem magam a mindennapokban.A mai társadalom nagy problémája a társadalmi olló nyílása ahol a gazdag még gazdagabb a szegény még szegényebb.
De ez ellen egyik csoport se akar igazán tenni.
a gazdag mert érdeke, a szegény pedig azért mert elhiszi a gazdagnak, hogy így jó.Mint face kommentekben mikor a segédmunkás anyázik a diplomásra az ügyvéd pedig azt írja, hogy igazad van Sanyi örülünk, hogy te legalább keményen nyomod és kitartasz az elveid mellett! Így tovább!
Ez megy nagyban is. -
Szerintem erősen túlzol a napi két órával, heti két perccel is megtelik... egy 45 perces (esküvői szertartás) videó 22 GB iPhone 13 Minivel felvéve, egy 48MP-es újabb iPhone lehet, hogy részletgazdagabb videót készít nagyobb fájlmérettel. A napi két óra napi 60GB-ot jelentene, 2 napig tudnál vele videózni a 128GB-os telón.
Egy évben meg összesen két órányi (heti két perc!) videó azért bárkinek bárhol összejöhet 1-1 kirándulással, családi eseménnyel... ha a telefon tud 4k60fps videót, akkor nem fogok negyed felbontással fele képkockaszámmal videózni, hogy spóroljak a tárhellyel, az annyit jelent, hogy nem megfelelően méretezett.A "hardcore user" még megállná a helyét, ha 4k60 ProRes LOG videózásról beszélnénk, de egy tömörített formátumból igenis lehessen kihasználni a max. felbontást és sebességet.
Persze lehet védeni az Apple üzletpolitikáját, csak ezzel pont nem a vásárlók járnak jól, az Apple viszont örülhet, mert az elégedetlenkedőknek mindig lesz olyan fan, aki az orrára koppint, hogy akkor vegyen Androidot.
-
mhydas99
senior tag
Vesszuk is. De nem vagyok iPhone-hater. Nagyon jo kis telefonok. Csak nem az en stilusom. De attol meg a teny az teny. Ha mondjuk az iPhone 17-es szeriaban lenne egy sima 17 60 Hz-es kinelzovel meg egy 17 120 Hz-essel ugyanazon az aron, akkor remelem a 60 Hz-eset valasztjatok majd, ha annyira mindegy nektek. Maskulonben kepmutatas az, amit csinaltok!
-
mhydas99
senior tag
Persze, igazad van, de akkor hogy lehet az hogz androidos fronton ma mar egy 120 ezres telefonban is van Oled kijelzo, 120-144 Hz-es frissitessel? Nem arrol van szo hogy az Apple alkalmazkodik az emberekhez. Arrol van szo hogy az emberek alkalmazkodnak az Applehoz. Mint itt jopar hozzaszolasbol is kiderul.
-
Atee94
tag
Iphone felhasználóként mikor megszületett a kislányom, minden videóra felvett pillanatát a lehető legrészletesebb formátumban szerettem volna megörökíteni, és az alap 1080p30 fps helyett 4k60 fps lett az alap video beállítás.
Akkor a 128 GB, ha nem mentenék folyamatosan, nagyon gyorsan megtelne. Az hogy neked nem igényed a nagyobb tárhelyre, sok millió embernek lehet az.
Úgy gondolom hogy 400 ezer forintért, még ha hiszed vagy sem, nem fér már bele a 60 hz, az USB 2.0 és a 128 GB, mikor minden szar androidos telefongyártó képes ezt megadni alsó közép kategóriában is, főleg úgy hogy a legendás IOS rendszer se annyira összerakott és stabil mint régen volt. -
Segal
veterán
Neked nyomógombos telefon való
Amúgy viccet félretéve igazán még nem is azzal van a baj hogy kapható belőle 128GB-os kivitel, mert itt vagy példának pl te akinek ez is tökéletesen megfelel.
A probléma inkább ott kezdődik hogy 50k a felár a plusz 128GB-ért ami röhejesen sok... -
-
enginev3.0
félisten
Nekem elég, de már csak családon belül is tudok 2 olyan embert akinek a 256gb is necces, az hogy ki mit tárol a mobilon szerintem számodra nem lényeges, de én meg úgy gondolom hogy ennyi év után ideje lenne nyugdíjazni a 128gbot és 256-ra lépni
"Ha megkapná az 1TB, 120Hz-et, meg az USB3-at az alapkészülék, akkor ki venne Prót?"
Hát mondjuk alapból nem értem minek van 4 modell, bár lehet velem van a baj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest