Új hozzászólás Aktív témák
-
effendi2
tag
Igen, a tengeri szállítás valóban nagyon szennyező. De azt a telefont valószínűleg 6-8 évig használják majd, ellentétben a temus/alis/sheines szeméttel, amit nyakra-főre rendel mindenki, mer óccsó...
-
hapakj
őstag
Tudom, világos. S ahogy a cikk is írja az eredmény csalóka, mert csak egyetlen faktort néztek, s ráadásul még így is kevésbé szennyező mint, ha ugyanezt szárazföldön robbanómotorral vagy repülőn szállítanák.
Írnak arról is a cikkbe, hogy csökkentenék az üzemanyag kéntartalmát vagy hogy alternatív üzemanyagot használnának. Rendben oké, de továbbra is fennmarad részemről a kérdés, akkor mit csinálunk ezzel a moslékkal ami a kőolaj finomításból marad a légi és közúti közlekedés miatt.
Lehet tovább finomítani? annak mekkora a környezetszennyezése? Felhasználható az iparban máshol? Szükség van ekkora mennyiségre?
BTW elvileg azért hajóban égetik el, nem pedig hőerőművekben, mert a hőerőmű lokálisan nagy szennyezést okozna, míg a hajó mozog és 10000 km-en teríti szét ugyanezt.
-
Razzul
őstag
A félvezetőgyártás már csak ilyen globális buli, annyi specializált lépést és tudást igényel, hogy egyszerűen lehetetlen mindent helyben megoldani. Legalább 2-3 ország közepes- és nagyvállalatának a közreműködése szükséges hozzá, hogy egy chip adott szériája elkészülhessen.
-
hapakj
őstag
Igen felfogom. Felesleges személyeskedni...
És ha finomított dízellel mennének a hajók, akkor ezzel a cuccal mit csinálnák? Nekem ez a kérdésem. Nyilván valahogy tárolni, kezelni, megsemmisíteni kéne.
Az Apple meg részemről még mindig messzemenően zöld, hogy sok évig használható telefonokat gyárt ipari hulladék helyett. Egy két konkurenciánál az hogy újonnan a bolt polcain már laggol az az aztán ződ, és azt sem postagalambbal érkezett.
-
vicze
félisten
WTF? Felfogod, hogy ezek sokszorosan szennyerőbbek, mint a finomított dízel? Ráadásul bele a tengerbe részben. Az aztán rohat ződ, ha elégeded, remélem veri majd a mellét az Apple, hogy a töltő hiánya miatt kisebb a csomagolás...
Pl. megtheted, hogy nem 10000km-re az összszereléstől gyártod le az alkatrészet azért, hogy X millárd állami támogatás kapj, a gyártókapacitásod, 0,5%-ra... -
hapakj
őstag
Hja, az nyilvánvaló, hogy szennyező. Épp ez az, hogy úgy magyarázzák ki a nettó szennyezését, hogy a hajók a finomítás melléktermékével /maradékával mennek. [link]
Egyébként meg mit lehetne csinálni ezzel a cuccal azonkívül, hogy elégetjük? Hajózástól függetlenül a probléma meg van, hogy ez finomítás során keletkezik.
Persze én se mondom ez, hogy szipi-szuper, de tényleg mi lenne jobb? Hát ha egyáltalán nem finomítanánk és nem termelnénk ki. Azt meg ugye a repülés és közuti forgalom miatt is csináljuk
-
hapakj
őstag
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Jaja, dúrva belegondolni, ha az Apple előállna valami Samsung Dex féle megoldással és teljes desktop macOS-t lehetne elérni az iPhone-ról. Már hozná egy M1 Macbook Air teljesítményét.
Persze ilyen sose lesz, mert saját piacát kanibalizálná s vegyé ökoszisztémát
S pont ezért nincs érintőképernyős macbook, vagy hogy az iPad Pro miért csak iPad OS-t futtat. -
janeszgol
félisten
Amúgy:
Az M1 CPU-ban kevesebb, mint 10%-al, GPU-ban pedig jó 10%-al gyorsabb, mint az A16.
Az M2 tényleg pár %-ban gyorsabb CPU-ban és GPU-ban, mint az A17 Pro, ami állítólag az A18-al ér fel (i16).
Én ma hajnalban rendeltem egy M2-es idei Airt (11 col, 128 GB). Pár napja, hete nézegettem és ez a kiszerelés nem mindig volt elérhető az iStyle-ban, de ma hajnalban kékben, de csak kékben rendelhető volt. Holnap vagy a hétvégén fogom tudni átvenni, addigra szállítják át. A kamera szar, a kijelző nem rossz, a hardver kiváló, az akkuidő közepes/jó (figyelembe véve a hardveres erős, jobb az SD8 GEn3-nál). -
hapakj
őstag
Hajó? Elvileg maga a tengeri szállítás nem számít annyira környezetszennyezőnek, mert azt a finomításból megmaradt olajat égetik el, amivel amúgy sem nagyon lehet mit kezdeni.
Az az érv, hogy ha nem repülnék meg autókáznánk, akkor nem termelnénk ki ilyen ütemben a kőolajat, s ez a legpraktikusabb módja a maradék megsemmisítésének. -
Teo.
aktív tag
Azt lehet tudni mikor lesz a piacon az első 2 nm SoC ?
-
vicze
félisten
Azt elmagyarázza valaki, hogy a Phonix-ben legyártott waffter átszállítmányozása kínai, indiai, vietnámi gyárakba, hogyan összeegyeztethető, az Apple kamu zöld BS-ével?
-
anulu
félisten
"miként fogják az Apple Intelligence nevű AI csomagot megkapni az alapszintet képviselő Apple termékek, ha az A16 köré épülnek?"
lehet az is egy válasz, hogy nem is tervezik alapszintre engedélyezni. ezzel is a drágább termékek felé tolni azokat, akiket ez érdekel.
-
janeszgol
félisten
Szerintem is az uj SE es az uj sima iPad eszkozokhoz keszulnek ezek.
Szerintem nem lesz bennuk AI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged