Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, el is felejtettem hogy január 8-án indul Tokyo Ghoul folytatása.
-
neko18
senior tag
válasz
Totheground #30495 üzenetére
Egyszerű!
Kimegyünk veled és akkor már háztartás leszünk -
válasz
Totheground #30496 üzenetére
wow
-
Totheground
addikt
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground #30492 üzenetére
Az instant rizs más, currynek meg minden egyéb instant cucchoz jó. A kome meg azért minimum öt kilós, mert elfogy az is egy rendese háztartásban egy hét alatt
-
Totheground
addikt
válasz
Mister_X #30491 üzenetére
Azaz, nálunk is a kerek szeműt kapni sushi rizsként. Kint meg van hosszúkás (a 天丼てんや-ban pl olyat kapsz, ゴーゴーカレー dettó, illetve a minden konbini-ben kapható kész rizs is ilyen) meg kerek is, szóval szerintem nem egyfélét használnak. Nyers rizst nem vettem (米), mert a legkisebb kiszerelés 5 kg.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz
neko18 #30481 üzenetére
Most olvasom, hát nem tudom mi az, amit itt sushi rizs néven vesztegetnek. Kis, kerek szeme van és nem tartalmaz fényezőanyagot, akkor jó. Japánban minden ételbe echte ugyan az a rizs megy, csak az elkészítése más. Sushi rizsét például dashi alaplében kell felfőzni, nem sima vízben.
-
Máté94
addikt
válasz
Totheground #30487 üzenetére
Nem értem.
-
Totheground
addikt
Yay
[ Szerkesztve ]
-
-
Mister_X
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
bandiras2
senior tag
Jinrui wa Suitai Shimashita [link]
Nagyon tetszett. Kellemes, időnként megfelelően idióta. -
neko18
senior tag
válasz
Mister_X #30478 üzenetére
Én egyszer megpróbáltam rizsliszttel, de valami borzalmas lett.
Amit meg japán étteremben ettem azt nagyon csípem.
De köszi, ezt nem tudtam, megpróbálom főtt rizzsel
Tejbegríz azt olyan laza csomómentesre csinálom, hogy ha átszűrnék redős szűrőpapírral, akkor sem találnának benne csomót
-
Mister_X
nagyúr
válasz
neko18 #30477 üzenetére
Rizsliszttel a kínaiak meg koreaiak (meg a fehérek) csinálják, minden valamirevaló japán mochi főtt rizs összezúzásával készül. Fentebb volt a Happy New Yeares Oomuro-ke kép, ott is mochit készítettek a hagyományosabb módon, sőt, a legtöbb animében, ahol mochit készítenek, ott ugyanúgy zúzzák, döngölik.
Meg amúgy is, rizsliszttel túl könnyű csomómentesre csinálni, a mochikészítésnek megvan a maga bája, mint a csomómentes tejbegríznek
-
válasz
Synthwave #30471 üzenetére
És persze Akemi Satō: Itooshii Hito no Tame ni [Fushigi Yûgi OST]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Synthwave #30471 üzenetére
Ayaka Hirahara: Hajimari no kaze [Saiunkoku Monogatari opening]
Még nem igazán láttam még egy opening zenét, ami két évadot is megélt volna :] (ettől függetlenül lehet, hogy van)
-
-
Na, itt egy kis OST-ajánló. Csak jóféle.
Műfajválasztást tekintve kifejezetten széles a spektrum.Persze a YouTube nem az igazi, de amióta majdhogynem minden elérhető FLAC-ban is, ez nem akkora probléma, igaz?
Akkor lássuk;
Ranka Lee (Nakajima Megumi): Aimo (Official Musicbox version) [Macross Frontier OST]
Ranka Lee (Nakajima Megumi): Niji Iro Kuma Kuma [Macross Frontier OST]
Kanno Yōko: Pulse [Macross Plus OST]
Kanno Yōko: Idol Talk [Macross Plus OST]
Kanno Yōko: Santi-U [Macross Plus OST] (ehhez sajnos nincs YT link, de találtam megoldást)Kanno Yōko: Dance of Curse [Tenkuu no Escaflowne OST]
Kanno Yōko: Inner Universe [Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX OST]
Kanno Yōko & ORIGA: Rise [Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX 2nd GiG OST]Boom Boom Satellites: Underdog [Appleseed (2004) OST]
Juno Reactor: Conga Fury (Animatrix Edit) [The Animatrix OST]
Juno Reactor: Guardian Angel [Texhnolyze OST]Shimamiya Eiko: Higurashi no Naku Koro ni [Higurashi no Naku Koro ni OST]
Shimamiya Eiko: Naraku no Hana [Higurashi no Naku Koro ni Kai OST]
Shimamiya Eiko: Super Scription of Data [Higurashi no Naku Koro ni Rei OST]
Shimamiya Eiko: Electric Universe [Higurashi no Naku Koro ni Rei OST]
Higurashi no Naku Koro ni Main Theme ~revise~ [Higurashi no Naku Koro ni OST]KOTOKO: Second Flight [Onegai Twins OST]
KOKIA: Chouwa oto ~with reflection~ [Giniro no Kami no Agito OST]
KOKIA: Fate [Break Blade OST]
Kalafina: Magia [PUELLA MAGI MADOKA MAGICA OST]
Noma Kumiko: Lilium [Elfen Lied OST]Ishida Yōko: OPEN YOUR MIND ~Chiisana Hane Hirogete~ [Aa! Megami-sama! (2005) OST]
Ishida Yōko: Negai [Aa! Megami-sama! (2005) OST]
Ishida Yōko: Shiawase no Iro [Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa OST]
GODDESS FAMILY CLUB: Coro Di Dea [Gekijouban Aa! Megami-sama! OST]Lia: My Soul, Your Beats! [Angel Beats! OST]
Tada Aoi: Brave Song [Angel Beats! OST]GUMI: Catch You Catch Me [Cardcaptor Sakura OST]
ROUND TABLE featuring Nino: Let Me be with You [Chobits OST]Kitamura Eri: Guilty Future [Kodomo no Jikan 2 Gakki OST]
Kawada Mami: PSI-missing [Toaru Majutsu no Index OST]
Kawada Mami: No buts! [Toaru Majutsu no Index II OST]
fripSide: Only My Railgun [Toaru Kagaku no Railgun OST]
fripSide: LEVEL 5 -judgelight- [Toaru Kagaku no Railgun OST]MELL: Red Fraction [Black Lagoon OST]
TeddyLoid: Fly Away [Panty & Stocking with Garterbelt OST]
Mitsunori Ikeda: Fallen Angel (feat. Aimee B) [Panty & Stocking with Garterbelt OST]AKB48: Beginner [AKB0048 OST]
Mizuki Nana: DISCOTHEQUE [Rosario + Vampire Capu2 OST]
Thyme: Forever We can Make it! [To LOVE-Ru: Trouble OST]ALI PROJECT: Gokuraku Ibarahime [Rozen Maiden Ouvertüre OST]
ALI PROJECT: Baragoku Otome [Rozen Maiden Ouvertüre OST]
kukui: Utsusemi no Kage [Rozen Maiden Ouvertüre OST]Hitoto Yō: Sunny Side up [Aishiteruze Baby OST]
Hitoto Yō: Nennensaisai [Aishiteruze Baby OST]Oranges & Lemons: Soramimi Cake [Azumanga Daiou THE ANIMATION (2002) OST]
Chiba Saeko: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan [Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan OST]ICHIKO: I Say Yes [Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi OST]
ICHIKO: You're the One [Zero no Tsukaima: Princess no Rondo OST]Koshimizu Ami: Love and Peace [Omamori Himari OST]
m.c.A.T: Bomb a Head! V [Tenjou Tenge OST]
Mega Man: Intro (German Version, TV size)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Totheground #30461 üzenetére
Ezmiez?
-
saelin
veterán
válasz
Erről a képről eszembe jutott, hogy ebédelni kéne...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Hát ez már csak nyomokban tartalmaz rizst
Ha olyan kedvem lesz, megpróbálkozok mochikészítéssel én is, csak venni kell normális rizst.
-
Mister_X
nagyúr
Újévi nyitásnak tökéletes eddig a Tamako Market. Nem sietem el, napi két epizód elég, tanulni is
kellkéne.
次回はどんなお餅が食べられるかな -
bandiras2
senior tag
válasz
Totheground #30457 üzenetére
Elkezdtem.
SHAFTSERVICE
Ezt nem lehet szavakkal leírni. -
Móci
addikt
Boldog, másnaposságtól mentes új évet kívánok!
-
Máté94
addikt
Szörnyűek vagytok. Itt töltöttétek a Szilvesztert...
-
Mister_X
nagyúr
Öö, létezik, hogy tegnap lett levetítve a Tsukimonogatari
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground #30441 üzenetére
Először animékre kerestem rá, azért voltez az izé, Oomuro-ke meg (még?) nincs meganimésítve.
-
válasz
Totheground #30441 üzenetére
Igen, igy mar beugrott, hogy az a tojasos kiralyos tortenet.
De azert beazonositottam a mozdulatot, meg a szereplot, hogy ismeros, csak megse ebben[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #30438 üzenetére
Inkább Oomuro-ke, szintén a twitteres üziből.
-
-=RelakS=-
veterán
-
saelin
veterán
Boldog Új Évet Mindenkinek
Letoltam még délután a maradék fatet és azt kell mondjam, nagyon jó lett! Kár, hogy áprilisig (ha jól emlékszem) kell várni a folytatásig...
-
Totheground
addikt
Egyértelműen Namori, szerintem az Oomuroke. Már ha nem csak standalone art újévre.
-
Totheground
addikt
-
Totheground
addikt
あけおめことより
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Synthwave #30423 üzenetére
Van PC, de nem cipelem a hátamon, hogy megnézhessek mono tagekkel arrébb tolt spoiilereket
@Crytec: eszközeim 80%-a Microsoft, egyetlen almás vágódeszkám van, mert ehhez jutottam hozzá a legjobb áron (és nem mellesleg az egyik, ha nem A, legjobb tablet volt akkor a piacon).
-
-
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground #30417 üzenetére
Safari is (iPad Air), Internet Expoler is (Lumia 735), sehogy sem tudok arrébb görgetni.
@ShiZUx: olyan jelölés nem jó, amit Mate94 használt?
-
válasz
-=RelakS=- #30418 üzenetére
A megújult blog valami hihetetlen áttekinthetetlen szemét.
100x egyszerűbb lehúzni bakabt-ról a batch-et.
-
-
törölt tag
Közben már végeztem az első évaddal... Tipikus Urobotchi mű. Egy kis szereplő nyerbálás, egy zsák minőségi történet egy kis csipetnyi plot-twist fesztivállal és temérdek mennyiségű filozofálással. 10/10!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Psycho-Pass s01e21:
UROBUTCHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miért kellett így megölnöd az öreget???? Ő volt a legnagyobb arc az egész sorozatban... :'( 10 / 10 !
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Fotók, videók mobillal
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Cisco ISR 4331/K9
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon