- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwire
őstag
Sziasztok,
Kolléganőm Huawei Nova 9-es telefonjára nem bírom beállítani a Huawei Tárcába a bankkártyáját, hogy érintésmentes fizetéssel tudjon fizetni.
Csak hűségkártyákat meg ajándékkártyákat enged hozzáadni.
Van valamilyen módszer, aminél az on/off 2x megnyomására elő tudom varázsolni az érintésmentes fizetést, mint az almás telefonoknál? -
oliwire
őstag
Sziasztok!
Melyik oldalról, vagy hogyan lehet biztosan megtudni, hogy egy készülék tudja-e az 5 GHz-es wlan-t?
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Nibiru H1-es készülék. A tulaja panaszkodott, hogy fagyogat, meg akad, meg néha újraindul. Alapjáraton rootolt ez a készülék, plusz volt rajta Gravitybox is, meg Xposed, ami még jelenthet valamit. Javasoltam neki távsegítségen, hogy mielőtt új rommal próbálkozna, zárjuk ki a hardveres hibát, csináljon egy factory resetet. Rá is ment a telefon menüjében. Azóta nem tud bebootolni. Tényleg hardveres lenne a gond? Mikkel lehetne még próbálkozni? Recovery menübe próbáltam lépni, de nem reagál a hardveres gombok nyomogatására a bekapcsoláskor.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus Zenfone 5 készülék. A tulajdonosa leejtette, a kijelző betört és csak a felét érzékeli az érintőpanel. Pont úgy, hogy a mintazár felső sorát nem tudja bevenni. Ki lehetne menteni a telefonszámokat? Sajnos nem volt elmentve online, meg a SIM-en sem volt rajta, csak a telefonon.
Előre is köszönöm!
-
oliwire
őstag
válasz Pityi77 #18845 üzenetére
Biztosan van benne GPS vevő, a Google Maps gyorsan talál pozíciót, csak minden egyéb más program vacakol (Nokia Here, ez az előbb említett program is)
(#18846) Bozek
Mert abban a topikban eléggé pangás van. 120 hozzászólás van már egy ideje. Van egy másik topik is, oda fogok szerintem írni, de eleinte azt gondoltam, hogy ez nem készülékspecifikus hiba lesz, azért kérdeztem itt.
-
oliwire
őstag
válasz cappa72 #18832 üzenetére
és (#18840) Pityi77
Igazából mind a kettő link ugyanazt mondta, de nem vezetett sikerre. Kell ehhez root jog esetleg? Mert ott a menüben az EPO-t nem lehetett aktiválni (nincs box, ahol a pipát lehet tenni aktiváláshoz) a Downloadra kattintva meg nem csinál semmit. Nem lát műholdat se cold, se hot, se full indításnál, AGPS adatokat is reseteltem, volt internetelérés is, be volt kapcsolva a GPS-is, úgy, hogy mindent használjon pozícionálásnál.
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Kolléga Umi Zero telefonjára fetepítettem a Nokia Here alkalmazást. Letöltöttem neki a magyar térképet is. De nem talál pozíciót, akármennyit várunk. A Google Mapsnál nincs ez a probléma. A telefon újraindítása, és az alkamazás újratelepítése is megvolt. Mi más ötlet van még?
Előre is köszönöm a nevében!
-
oliwire
őstag
válasz oliwire #17587 üzenetére
Nem sikerült megoldani a dolgot, a gyári számítógépes szoftvere [másik link]nem engedte feltelepíteni az eredeti gyári szoftvert a telefonra, minden egyéb szoftvert enged, de ahhoz kér root hozzáférést, ami ugye már nincsen. Miképp lehetne rootolni újra? Recoverybe sem enged belépni, hogy töröljem a SU fájlokat.
-
oliwire
őstag
válasz Mr Dini #17584 üzenetére
Értem, köszönöm. Ezt még otthon meg is csinálnám, de itt a céges gépeken nem nagyon lehet telepíteni semmit. Ráadásul a főnök német, igaz beszél angolul, én meg csak angolhoz konyítok, és leírást írni olyanról, ami nekem sincs meg teljesen a fejemben nem nagyon vállalkoznék, hogy ő otthon csinálja ezeket.
Az nem lenne megoldás, hogy a gyári programjával újratenni az egészet, és utána SuperSU appon belül unroot? Ahhoz a programhoz ígyis úgyis kell majd új kulcsot kérnie. -
oliwire
őstag
válasz Mr Dini #17575 üzenetére
Köszönöm! Ha ez a fájl le lenne törölve, akkor megszűnne teljesen a root jog? Recoveryből adbn pontosan mit is jelent? Ha a hangerő fel+ power gombot nyomjuk bekapcsoláskor utána az adb-s megoldás hogyan jön képbe? Bocsánat ha nagyon értetlen a kérdés.
(#17577) Somatom
Értem. Neked is köszönöm! Akkor miképp lehetne elérni, ha mondjuk már tényleg nincs root jog, akkor ne is érzékelje semelyik alkalmazás se? Tervben van az official programmal is egy új rom telepítése is, akkor elvileg újra rootolt lenne gondolom. Azt megszüntetni SuperSU alkalmazással lehetséges megfelelően?
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz Mr Dini #17571 üzenetére
Recovery-be belépni a hangerő lefelé gombbal kell?
(#17572) Somatom
Ez a program Xposed nélkül lenne használható? Szerk.: Közben értettem meg teljesen a dolgot. Xposed nincs rajta a telefonon még, vagy ez a törlő mást is csinálna, nem csak xposedet töröl? Már egy factory reseten gondolkozunk, hogy hátha újra kap root hozzáférést a telefon, és akkor SuperSU-val sikerülhet normálisan unrootolni. Nektek mi a véleményetek erről?
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
válasz Mr Dini #17566 üzenetére
Easy Root unistaller rémlik, mint 'unroot' program. Az elrejtésre javasoltam neki a Root Cloak appot, az rémlik nekem, mint ilyen elrejtős app. Csak a telefon így unrootolva van, de mégsem, és erre kéne valami megoldás. (Root checker nem érzékeli a rootot, de a kellő alkalmazás rootolva látja, ezért nem hajlandó elindulni.)
(#17567) géeles
A lényeg a root eltávolítása lenne, nincs neki szüksége rá, így ha nem muszáj, nem tennék rá neki Xposedet a rejtegetés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
A főnökömnek UMI Zero telefonja van, és használna egy programot, ami addig nem fut, ha rootolva van (Alapból rootolva érkezik a telefon). Javasoltam neki egy root cloak programot is, még nem próbáltuk ki, mert azt mondta nekem, hogy próbálta leszedni a root jogot, nem igazán sikeres próbálkozásokkal. (pontosan nem tudom mit csinált, de a superSU le volt törölve, volt telepítve egy easy root uninstaller program is, amit elvileg lefutattott, a root checker azt írja nincs root, vagy legalábbis nem érhető el, de a program mégis úgy érzékeli, hogy a telefon rootolt.)
Mit lenne érdemes tenni? Újra rootolni valahogy, majd szépen SuperSU-val unrootolni, vagy a Root Cloak program működne-e? -
oliwire
őstag
Olyan megoldható valahogy, hogy akkuszint-százalék kijelzés csak 20% töltöttség és az alatt? Addig meg ne írja ki?
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
KitKat-nél a Wakelock Detector csak roottal működik? Root nélkül nincs alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Van egy Sony Xperia SP-m. Az Xperiáknál szokás, hogy töltéskor világít a LED jelzés, mégpedig úgy, hogy 0-14%-ig piros, 15-89%-ig narancs, 90-100% zöld. Meg lehetne-e valahogy oldani, hogy csak 100%-on legyen zöld? Van root, gravitybox fent van, de ebben nem találtam ilyen lehetőséget. Ki mit tudna segíteni?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Politika
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iking.hu - Apple iPhone SE - Fekete - Használt, megkímélt állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu - Samsung Fold 5 - Ice Blue - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Motorola Razr 40 Ultra - Infinitie Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes állapotban
- Samsung Zfold 3 12/256gb eladó