Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz Piftuka #42848 üzenetére

Hogy mit vehettél volna ennyiért akkor és ott.. azt nem tudom.. de hogy inkább egy használt de magasabb "feleszereltségűt" mint az a Lenovo-t az biztos. Efelett nagyon eljárt már az idő, már akkor is elavult volt mikor kiadták ha engem kérdezel, nyilván ezért volt olyan az ára is.. kevéske volt - jó hír vagy nem jó de ez ilyen. A fura anomáliáid jó részét 100% hogy a kevés RAM is okozza, 100% hogy ki-kilő olyan folyamatokat amik úgymond nem voltak fontosak / régóta nem volt rájuk szükség (jött az LMK - LowMemoryKiller) mert nagy volt a memória nyomás (jöttek tőled a kérések hogy ilyen-olyan app-ek legyenek nyitva) és egyszerűen kiszorultak. Ezzel vagy együttélsz vagy váltasz olyan készülékre amiben van elég RAM és tárhely az igényeidre - de ez a készülék sajnos ma már nagyon kevésnek számít.

A 16GB chip mellett olyan 11.5-11.75GB lehet a /data, erre kerül az összes (rendszer- és utólag telepített) app adata és a belső tárhely összes adata (az meg a /data/media). A többi a rendszer partíciója és a többi, járulékos partíció tartalma, mint pl. a / (gyökér), a modem firmware, az EFS, a /persist (szenzorok alapadatai), ésatöbbi.

A /data és a /data/media (ez a "belső tár") az amihez te hozzáférhetsz így vagy úgy, de még ez se olyan egyszerű, ugyanis a SELinux és egyéb jogosultságok / API-k miatt egyik app a másik app adataihoz alapvetően nem férhet hozzá így lényegében te se férsz hozzá mindenhez (pl. egy file manager app használatával is vannak olyan helyek ahova nem léphetsz be). Ez igaz a tárelemző app-ekre is, viszont pl. az app-k foglalt tárhely nagyságait, cache nagyságait meg lehet nézni:

DiskUsage
    Storage Analyzer & Disk Usage
    Storage Analyzer

Pl. ezekkel ess neki hogy meg tudd nézni mi az ami a helyeket fogja, megmondja mekkorák az app-k adatai is. Jó ha tudod, hogy ha pl. a rendszerben van egy rendszerapp de az frissül akkor az nem kerül felülírásra a /system rendszerpartíción hanem a megfelelő könyvárba bekerül a /data/data-n pl. és "további" helyet foglal. Namost ez egy Google Play Services esetében simán lehet többszáz MB: most pl. a nálam levő pár készüléken a szórás Android 5 - 11 közt 350..700MB foglalás (=adat plusz a (gyárihoz képest frissített) app apk ami önmagában 200MB adatfoglalás), a sima WebView is több, mint 100MB, a Google Play Store önmagában 110MB. Az általad letiltott alkalmazások is csak annyira vannak helyspórolásban, hogy amikor a frissítéseit törölted akkor ha kérted az adattörlését akkor annyival többe helyed lett de csak annyival, mert nyilván a /system-ből nem lehetett törölni (meg nincs is értelme, mert oda amúgy se írhatnál). Meg a bugok.. Android 5-n pl. volt olyan csilliószámra, hogy a letöltésvezérlőben a cache volt 1.5GB, elfelejtődött cache-ből törlődni az, ami le lett töltve és átkerült a Letöltések mappába.. vagy pl. a bélyegképgenerálás is megbolondult, telelöki a belső tár/DCIM/.thumbnails rejtett könyvtárat, volt eset, mikor 6 meg 8GB ilyen bélyegkép került elő.. sprólhatsz kisebb, Lite/Light alkalmazások használatával ha az kielégítő, pl. a GBoard olyan 150MB (app + adat) most a nálam levő Android 5-t futtató készüléken, ehelyett egy OpenBoard (45MB+10MB adat) vagy méginkább az AnySoft keyboard + magyar billentyűzet mellé (12MB) pl. simán elég szerintem. Aztán kitakaríthatsz pl. az SD Maid-el, ki tudja mennyi minden hogy lehet cache-be téve, ésatöbbi.

• Fall-N

veterán

válasz Piftuka #42848 üzenetére

Mostmár lényegtelen, Da manapság is 32 GB tárhely és 3 GB RAM alá nem szabad menni, de inkább ha lehetséges a 64GB / 4 GB ami az optimális.

Új hozzászólás Aktív témák