- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
malibu #34643 üzenetére
Google kereső, és FaceBook app-ok állandóan aktív a hang felismerője.
Maga a kereső nem ad reklámhoz semmit, míg FaceBook így tarja fenn magát.Nemrég FB oldalamról kikapcsoltam összes reklámot, erre semmi nem jelent meg FB-n, csak beállításom, ahol visszakapcsolhatom a reklámokat.
-
malibu
tag
Sziasztok!
Ma hallottam arról, hogy lehallgatnak mindent mikrofonon keresztül.
Gondoltam kipróbálom. Egy olyan autótípust mondtam el párszor a telefon pár méteres körzetében 1-2 órában, amire tuti, hogy soha sehol nem kerestem rá. Azóta pont ezzel a típussal bombáznak a reklámokban. Google, face, stb....Kicsit durva. Minden hallhat, láthat bárki ilyen alapon.Nincs olyan app ami pontosan monitoroz minden hardver használatot?
mikrofon, kamera, hangszóró, stb...Hogy mikor milyen program használta. -
TIT
veterán
válasz
tordaitibi #34639 üzenetére
Tudom azért írtam,hogy az sd-n több giga van,biztos,hogy a tableten volt 455.
Appokból már nem volt nagyon mit. -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #34640 üzenetére
Az automatizáló azért jó, mert külön tapicskolás nélkül, automatikusan váltja a governorokat. Pl. ha indítod a játékot, akkor automatikusan aktiválja a gamer governor -t.
-
válasz
Somatom #34632 üzenetére
Itt még automatizáló sem kell csak kb. 4 tapicskolás.
Root amúgy is van, olyan készüléket nem veszek magamnak amit nem lehet rootolni vagy legálisan és kockázatmentesen bl.-t nyitni.Erre a telefonra (redmi note 4) jelenleg többféle twrp, több su (magisk, supersu), jópár boot.img, firmvare, vagy tucat kernel és vagy 20 custom rom érhető el, a lehetőségek tárháza végtelen. Mindez teljesen legálisan, a gyártó engedélyével, knox és egyéb marhaságok teljes mellőzésével.
Gyakorlatilag tönkretehetetlen, ha valaki akkor én gyilkos vagyok (nyavajogtam már itt tabletek, telefonok miatt amiket nem mindig sikerült feltámasztani), de ezt még nem sikerült téglaközeli állapotba hoznom sose.
Ez itt nem reklám helye volt és nem vagyok fizetett Xiaomi reklámarc de nagyon kezes készülék, moddolni vágyóknak ideális. -
Az SD cardon lehet akár 256G hely is, akkor is a data tárhelyre szedi le az appokat és oda dolgozik a feltelepített app, pl. egy böngésző a data tárhelyből 300 megát is lefoglalhat (saját tapasztalat, Opera 287m).
Valamit csinált vele valaki,
valszeg. törölgetett az appokból és a gyorsítótárazott adatokból. -
t181
senior tag
válasz
tordaitibi #34629 üzenetére
Abszolút nem javasolt megengedőre állítani.
Ez az interjú egy elég ismert (xda-n legalábbis) fejlesztővel készült, és egy keveset az SELinux-ról is ír. A lényeg:
"I would say SELinux is the single most important security feature of Android"
De szinte minden hozzáértőnek a fentihez hasonló a véleménye. -
TIT
veterán
válasz
tordaitibi #34619 üzenetére
Azt nem tudom mert nem az enyém,de azt hiszem az sd cardon 5gb van.
Shirko: Az a baj,hogy magától tünnek el a programok és alig van rajta már valami,igen 8gb-s de régebben fért rá azért rendesen.
Most elvileg jó,mert valamit csinált valaki vele. -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #34631 üzenetére
Ezekhez nem kell custom ROM, "csak" root jogosultság, meg egy automatizáló.
-
válasz
Somatom #34630 üzenetére
Bántott téged Anyukám hogy szidod..?
setenforce 0 , persze, hogyne..
Tudod hogy kerülüm a terminált meg a parancssort, csak ha tényleg ég a ház, akkor nyúlok hozzá, gui forever.
A RR rom alatt ez egy kapcsolóval (és egy reboottal) átállítható.És annél a romnál a kedvenc governorjaid is állíthatók 4 előre megírt profil szerint, de lehet egyénit is kreálni.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #34629 üzenetére
A "setenforce 0" parancsra gondolsz?
-
Kb. 2 hete nyekeregtem itt hogy se smb sem webdav szervert nem tudok működésre bírni a telefonomon (Xiaomi Redmi Note4x Resurrection Remix rom).
Tökéletesen működik mindkettő, nem száll el hibával vagy hibaüzenet nélkül ahogy eddig.
A selinux korlátozó mód helyett az engedélyezőt választottam és működnek ahogy kell.
Ez jelent valami nagyon nagy veszélyt, rést, utánaolvastam de egyelőre kicsit kínai amit ki tudtam hámozni a leírtakból. -
seneca07
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni. Lányom a telefonjára (Samsung Galxy S8) letöltötte az aktuális telefon által felkínált szoftver frissítést. Viszont egyáltalán nincs megelégedve vele. Lehetséges az elözö verzió, frisítés elötti állapot visszaállítása? Válaszotokat elöre is köszönöm. Üdv.
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Próbálok rábukkanni a megoldásra. A telefonomon az android 6-ról a 7-re történő frissítés letiltotta a call record appok működését. Lezárta a kommunikációs folyamatokhoz való hozzáférést.
Azt javasolják különböző angol nyelvű fórumokon, hogy rootoljam. Rootoltam. És? Hogyan tovább? De erre a kérdésre már nem kapok választ sehol. Talán itt igen. Please!
-
Shirko
tag
Eltünések: amikor a tárhely kezeléséhez visz szokott adni javaslatot mit törölj, nem lehet, hogy 'jóváhagytad'?
Úgy tudom 20% alatti szabad helynél már panaszkodik a droid. Gondolom 8GB a belső tárhelyed, ami még osztva is van.
A tárhey >belső közös tárhely> Gyorsítótárazott adatok-ra ha ráböksz, törli azt. Ilyenkor tudsz telepíteni általában. Viszont érdemes átgondolni, hogy mi az amire nincs igazán szükséged a feltelepített programok közül, mert a tárhely megtelése visszatérő probléma lesz az ilyen kis belső tárolójú készülékeknél. -
-
-
SOAD19
addikt
válasz
Viktor0610 #34616 üzenetére
Köszi!
Vodafone a szolgáltatóm. Pár hete cseréltem le a telefont, és egyúttal lecseréltem a sim-emet nano sim-re. Lehet, hogy a szolgáltatómat kellene megkeresnem, és nem is a beállításaimmal van a gond?!
-
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Ide is betenném, hátha tud valaki segíteni:
[link]
Az SMS központ száma elméletileg megfelelő. -
TIT
veterán
Sziasztok!
Lenovo tabletről egyik napról a másikra eltünnek az alkalmazások és a playstoreból se lehet letölteni semmit,mondván nincs elég hely,legalábbis a tárhely kezelése részhez visz.
A tableten van 455Mb szabad hely és 20 mb-os alkalmazást se tud leszedni.
Volt egy restart akkor leszedte,de aztán megint nem és 2 nemrég telepített alkalmazás is eltünt. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Lacikatona #34607 üzenetére
Ez milyen telefon?
(és komolyan ilyen rózsaszínek a mappák és ikonok hátterei?)
-
beg
veterán
válasz
Némelyik telefon a roamingot írja így ki.
-
Kardos.N
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szűkségem.
Volna egy Lenovo Vibe Z2Pro készülékem.
Egyik napról a másikra teljesen homályos lett a hátlapi kamerája.
A selfie kamerája tökéletesen működik.
Lencsének semmi problémája ,nem karcos nem poros.
Letöltöttem már a play áruházból egy másik kamera programot de nem segített.
Resetelés előtt volna még valakinek esetleg valami ötlete ? -
rjg
őstag
válasz
Csak egy tipp, de lehet, hogy a Google Drive töltene fel valamit.
-
-
meko1
tag
remélem,jó helyen kérdezek,tehát:
gyári visszaállítást csinálnék(egy hetest nem lehet,ugyebár?),mert legutóbbi playes telepítésem,gyanum szerint,mégiscsak becsempészett felugró,megnyitandó weboldalakat,telepítendő progikat-noha a sophos
minden alkalommal kontrollál,biztos was sicher;és menteném a telefonkönyvet(mondjuk a simre),azonban
a kapcsolatok másolása innen-oda részprogramnál kiírja,h.névjegyeim sem a simen,sem a telefonon
nincsenek,tehát nincs mit másolni máshová>>>>na de akkor hol vannak,mert a tel.könyv megnyitásakor természetesen előjönnek a kapcsolataim??!!!!(az sdn sincsenek vcfben) üdv meko1 -
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
nagypasztor #34601 üzenetére
Nem felesleges. Azokat az első boot után kell visszaállítani. Nem tudom mennyit vártál, de 10-15 percig is bootol elsőre egy ilyen, szóval nem biztos, hogy megakadásról van szó...
-
nagypasztor
tag
válasz
Keeperv85 #34568 üzenetére
Hálásan köszönöm a segítséget! Amíg nem állítom vissza a MAC és IMEI számokat, addig fölösleges is próbálgatnom a telepítést?
Shirko Köszönöm a tippet! Így tényleg felismeri a flashtool. Sikerült is egy romor rátenni, viszont megakadt az indulás a Blackview feliratnál. Második próbálkozásnál ismételten nem reagál a telefon a bekapcsolásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest