- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungobungo
senior tag
válasz
hevizms #5342 üzenetére
Az lehet, hogy nem indítják el egy hétig, vagy hogy már itthon tart egy hétig a helyi vizsgálat+kézbesítés, de az elindítás után a két ország közötti szállítás 5-6 nap alatt nekem eddig mindig elég volt (Célországba elküldve és a megérkezés között).
Igazából csak az zavar, hogy már kb. 25-30 nap lesz mire ideér -
hungobungo
senior tag
Nekem is áll két csomagom, totál más van bennük (egyik egy teló, a másik néhány ledes izzó):
EGYIK:
Date Place * Item information More information
2012.09.04 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
MÁSIK:
Date Place * Item information More information
2012.09.05 510010(CHINA) Küldemény felvéve / Item acceptedSztrájkolnak ezek a g*ci kínai postások vagy mi van?
ja tudom, japán autókat gyújtogatnak
-
hungobungo
senior tag
válasz
Siendor #5305 üzenetére
A privát véleményem, hogy mindenki a frkát verné örömében, ha csak a HSPA sebességet ( 7.2Mbps / 5.76Mbps ) ki tudná használni.
Egy piaci elemző cikkben ezt olvastam:
Lenovo A750 has MediaTek MT6575 SoC with a 1.0 GHz Cortex-A9 core and HSPA+ support, and 4” display...és ugyanebben:
MediaTek then released their latest MT6575, treatment efficacy faster, as high chip MSM7227A. Frequency up to 1GHz, using ARM CortexA9, support for HSPA+
Vagyis a válasz: mt6575 óta tudja.
-
hungobungo
senior tag
Na, azt mondta az ismerősöm, hogy csak okt. elején jön szinte az összes 1GB rammal szerelt telefon, Yiagu, newman n1, stb. (Ha megnézitek az orosz fórumot, ott is írják a yiagu csúszást).
Aki jelenleg ilyenre vágyik, csak a ZTE V970-es jöhet szóba, elülső kamera hiányán kívül ez a legjobb vétel jelenleg (mtk6577, 1GB ram, 4.3" IPS kijelző 960x540 felbontással).
Akinek elég az mtk6577 mellé az 512MB ram, már most is lehet több készülék közül választani 5" felett ott van pl. a:
- Haipai X710d [5,3 ", 800x480, 512 MB / 4 GB, Android 4.0.4], vagy a
- STAR N9770 [5.08", 800x480, 512MB/4GB, Android 4.0.4], vagy van még a
- Hero 9300 + (H9500 +), MT6577 (Dual Core), 5,3 "IPS (AVS) 960x540, 512MB/4GB Android 4.0.4, 2300mAh akksi] - Ez OEM ZOPO ZP900, a különbség: csak 5mpixel, és csak 512MB ram.4" környékén:
- Stars V12(1277, 1277+), [4,3 ", 960x540, 512 MB / 4 GB, Android 4.0.4, 5Mpixel ccd] vigyázz, ebből van 6575-ös is!!! Hamarosan kapok ilyet...
- Lenovo A789 [4 ", 800x480, 512 MB / 4 GB, Android 4.0.3/4?] - az előd, a A750-es kijelzője volt az eddigi leggyengébb, amit a telefonok között eddig láttam, erről nincs tapasztalatom.
- ZTE V970 [4,3'' IPS, 960X540, 1Gb/4Gb, Android 4.0.4] Csak ismételni tudom, gyors, könnyű szép.
- ONE X [4,5'' 960X540, 512 Mb/4Gb, Android 4.0.4] Ezt szokta még ismerősm ajánlgatni, szerinte olcsók között jó. Most látom, hogy valahol már 1GB-osként árulják, lehet hogy upgrade-elték, de ő még nem hallott róla... -
hungobungo
senior tag
válasz
ouzohuto #5227 üzenetére
én az oroszoknak hiszek, ők meg mindig 1600 körülit mértek, bármi volt ráírva.
Illetve volt nagyobb is, de 5"-os házban...Mutassak akksit, ami ugyanakkora mint a zopo zp100-asokban (abban 1600Mah a gyári), de 2000Mah van ráírva? Dettó ugyanaz mindkettő, csak más rajta a matrica, még súlyra is?
-
hungobungo
senior tag
válasz
Lacee1986 #5220 üzenetére
Akármekkora az akksi, egy nap alatt le lehet meríteni. Attól hogy a nyomdász rányomja, még minden kínai akksi kapacitása max 1600Mah körül mozog, főleg ha 4" körüli házba kell betuszkolni...
Tudod a dokkolót is az almás hülyéknek találta ki, csak egy újabb lehúzás. Egészen addig senkinek nem volt rá szüksége. Derogál bedugni a töltőkábelt minden este a telefonba? -
hungobungo
senior tag
Sajnos csak délutánra lesz infóm róla, amúgy rendelhető a cucc, akár hozathatnék is, csak hát ezek a kínaiak még egymás is át szokták vágni, nemhogy minket.
Azt mondta, hogy megpróbálja leinformálni a gyárat, és onnan az adatokat, de nem megy gyorsan.
Ha van fölös 18 ezred, megadhatom a számlaszámomat, így legalább hazai munkavállalót támogatsz -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
smilecat #5115 üzenetére
Ezt a fastcardtech-esek már többször eljátszották, így húzzák az időt.
Semmi köze nincs a valósághoz, peeeeeersze majd visszaküldik a gyárba saját költségükön csak azért hogy neked jobb legyen és 15%-al gyorsabb legyen a készülék. Normális cég helyben frissítene, ha fontos lenne, nem atomfizika. -
hungobungo
senior tag
Szia,
Miért akarsz 720p-s filmeket nézni egy 800x480-as kijelzőn?
Szedj le 480p-s vagy 360p-s filmeket/sorozatokat, sokkal kisebbek és ugyanolyan szépek (főleg ekkora kijelzőn).
Használd az mx videoplayer pro-t, szerintem az a legjobb, feliratokat, hangsávokat kezel, mindent visz, hardveres és szoftveres kodek közül is választhatsz.
Azt töltsd le, amelyik NEON-os utasításkészletű, ezzel lesz hardveresen gyorsítva a te procidon.
A kamera lelke a CMOS, ha az szar, vagy rossz/nincs autofókusz, akkor szoftveresen szerinted mit lehetne tenni vele? Szoftveresen meg bármelyik képpel ph*toshopban is azt kezdesz amit akarsz. A telefonnal fotózáshoz is be kell tartani a fotózás néhány alapszabályát, pl. ha szar a fényérzékenysége a gépnek, illik mindig stabil helyről, leállítva, kitámasztva exponálni, hátulról jövő fényben, félhományban nem szabad fotózni, stb.Androidosoknak azt felemlegetni, hogy a wines PDA mennyire jó, mer arra vannak főzött romok, kicsit vicces
Ne várj csodákat a nem gyári romoktól, néhány dologban segíthetnek: memória használat, partíció módosítás, adatmentés, root jogok, korlátozatlan Market, stb. (főleg ha megvan a kernel forráskód is), de nem fog megtáltosodni.
-
hungobungo
senior tag
Bármit el tud küldeni, lerendeli, ráteszi a hasznát amiért neki is megéri foglalkozni vele és kész.
Autofókusz mostanság alap, a HD felvételhez nem a 3Mpixel kevés (még a full HD 1920x1080 is csak kb. 2 Megapixel ) hanem a proci. Elvileg minden mtk6575 tud 720p-ben felvenni, de a gyakorlatban semmivel nem szebb/részletgazdagabb, mint a 720x480 (lehet, hogy felskálázza?). De ez persze nem egy rossz minőség, két éve még a csúcsmobilok tudták ezt kb.Megszerzi az infókat, és megírom amit megtudott, és hogy érdemes-e szerinte rendelni vagy sem.
-
hungobungo
senior tag
Update: van ilyen telefon a Taobao-n, van is raktáron az eladónak.
Az ismerősöm most kérdez rá, hogy kiféle/miféle: tényleg IPS van-e benne, nem nagyobb-e az az 512MB rom, hol gyártották, stb. Még ő sem hallott róla, pedig ezekkel (is) kereskednek.
Bár azzal kezdte, hogy még tényleg akarunk egy magos telefont? -
hungobungo
senior tag
Akkor ezt Svédországban adták fel???
In the case of international items the tracking services is only provided if the registration number on the item complies with the stipulations of the UPU (Universal Postal Union) S10 standard. The structure of the standard international identifier:
· 2-letter service identifier, which may start with E, C, R, V or L
· 9 numerical digits
· 2-character ISO code of sending country -
hungobungo
senior tag
ja, csak 500 Yuan az kb. 79$.
Mi haszna lenne a közvetítőnek, ha nem rakna rá semmit?
Nézzétek meg pl. a Newman N1 oldalt:
http://www.newman.mobi/Ott 899 Yuan-t írnak árnak. Ez kb. 142$. Ehhez képest mennyiért adják őket a nagy oldalak (már ha lenne raktáron)? Rárakják a hasznukat, ez így normális (főleg, hogy a postázás még plusz 10-15$).
-
hungobungo
senior tag
Én tegnap itt olvastam először erről az MIXESHOP oldalról. Gyanúsan olcsó árak, nincs support fórum, a hozzászólásokból havonta 10 született, a legutolsó 10 napja.
A belinkelt X299i telefon ára miatt már szinte biztos, hogy átverés az oldal, biztosan nem merném ott megrendelni semmimet sem.
-
hungobungo
senior tag
Hát... most már összeállt egy többé-kevésbé működő recept:
Első körben ráengedem a BART-ot a zippelt romra (Rom Translation menü):
- kiválasztom az ICS ágat,
- megadom neki a forrás zip-et, aztán az én helyi repository-mat (nyelvi fájlokat tartalmazó könyvtáramat),
- ezután megvárom míg végez, és megnézem a logot. Amiket magától meg tudott csinálni, az már működőképes lesz, viszont lesz néhány APK, amiknél elszáll, pl:[25.08.2012 09.48.12] [ I ] Decompiling file: Contacts.apk - OK
[25.08.2012 09.48.12] [ I ] Copying translation for Contacts.apk - OK
[25.08.2012 09.48.12] [ E ] Error executing programm. Exitcode = 1
[25.08.2012 09.48.12] [ E ] Building file: Contacts.apk - Fail
[25.08.2012 09.48.12] [ I ] ----------------------------------------------------(ezeket változtatás nélkül belerakja a módosított csomagba).
- ezeket egyenként kell visszafejteni, ehhez is már a Bart-ot használom (Single File menü) , de úgy, hogy mindig telepítem a framework fájlokat visszafejtés előtt (framework-res.apk, mediatek-res.apk, SystemUI.apk).
- A visszafejtett könyvtár tartalmát átrakom apkchanger-be, ott rakom bele a nyelvi cuccokat, és ezt forgatom be újra (nekem ez vált be). A javított APK-kat bele rakom a BART által előállított APK-ba, és CWM-mel simán lehet frissíteni (az nem törődik azzal, hogy aá lett-e írva a frissítés). A CWM frissítés után érdemes dalvik cache-t kitörölni.- kb. 1-2 óra alatt megvan így egy működő rom.
Pesze a lényeg, hogy azonos build-ből származó magyarított apk fájlokat kapjunk (\system\apps, \system\framework könyvtáraiban levő apk-k).
Ezeket CWM nélkül is be lehet másolni, csak figyelni kell néhány dologra, ha nem akarjuk, hogy másolás közben induljon újra a teló, mert akkor állandóan újraindulás lehet a vége.
Szóval a root-ság feltétel, CWM nem kell ahhoz, hogy saját magyar romunk lehessen. -
hungobungo
senior tag
V970 custom recovery és rom csere, minden egy helyen:
http://www.mediafire.com/?jjm5xaj7s0x0a
Raktam bele magyar és angol leírást is. Az "eredeti" és a magyar custom rom is elérhető.
Ha kérdés lenne szóljatok. Egy hibája van, a gyári böngésző néha bezárul magától. Használjatok helyette pl. Chrome-ot!
-
hungobungo
senior tag
Nem, nem a belenyúlás az oka. Ennyi erővel a HTC, a Motorola, a Samsung és mindenki aki hozzányúlt az AOSP kódhoz, gondban lehetne.
Ezeket a telefonokat a kínai piacra / kínai fejlesztők készítik, ott meg a tartalomszűrés miatt nem elérhető a Google Market, van helyette kici kínai Market. -
hungobungo
senior tag
145$ + 10$ a postaköltség = 155$
Erre rájön még a paypal 6% = 164,3$ezek az androidok valódi androidok: Nincs nem valódi Android. Amit ingyen van, azt minek hamsítani?
a play áruház vajon működik bennük: A legtöbb romban benne van, amiben nincs, arra root-olás után telepíthető. Érdemes olyan telefont venni, amihez már van legalább egy CWM és egy nem hivatalos, kitakarított és root-olt rom.
mennyire hihetőek a rájuk írt adatok gondolok itt arra, hogy az én régi kínai telom elvben 2mp-es kamerával bírt,valójában VGA volt benne. capacitive multitouch screen valós? megőrülök a resistive-től... hangszórók, mikrofonok hallhatók:
Kamera felbontáson szoktak trükközni, de általában minimum 5 Mpixeles most már mindegyik (azt interpolálja fel 8Mpixelre). kapacitív multitouch (5 pontos általában) kijelző alap, tutira az lesz benne. Mediatek-es telók hangminősége nagyon jó, egy telefonnal sem találkoztam amivel gond lett volna. DE: mindíg nézz meg olyan fórumot, ahol vásárlók leírják a véleményüket, tapasztalataikat vásárlás előtt!
javasolt fórum: http://forum.china-iphone.ru -
hungobungo
senior tag
Szia,
belső "SD-nek látszó" memória minden ilyen telefonban van, erre simán rámegy a "'bármelyigo" GPS szoftver térképeket és egyéb cuccokat tartalmazó könyvtára (Mo. és a környező országok kb. 3-400Mb). Az alapprogramot EZEN KÍVÜL telepíteni kell, az az alkalmazásmemóriába települ, de az már csak pár 10 Mb.
Az AGPS-t elég rendesen kevered. A GPS első pozícionálásához több idő kell, ez alatt rá kell találnia x műholdra. Ez 1-2-több perc is lehet. Az A-GPS ezt a pozícionálást induláskor felgyorsító szoftveres megoldás, ami adatkapcsolatot igényel (a mobilhálózatot használja). Vagyis csak az elején van értelme, utána már semmi.
Minden Mediatek-es telóban van EPO rásegítés is, ami ennél jobb, mert WIFI-vel letöltesz egy fájlt, amivel utána OFFLINE gyorsítod ezt a műveletet (havonta frissülő adatbázis a műholdak pozíciójával).Néhány új rom (pl. az én B79M-em is) át lett partícionálva, az összes belső memóriát hozzácsapták az alkalmazásmemóriához (2.5Gb rulz), és csak egy SD, egy igazi külső microSD kártya lehet benne. Ez a mostani árak mellett nem nagy gond, de néha gáz hogy microSD nélkül pl. nem lehet fotózni, letölteni, kb. semmit ami mentéssel jár.
-
hungobungo
senior tag
Van valakinek már ZTE V970-ese?
Tegnap volt nálam egy, van hozzá működő CWM, Flash tool is, és megcsináltam a legújabb custom rom (Bruno Martins romja a CU-CN-QB18D-P175A20V1.0.0 hivatalos 4.0.4-es rom alapján) root-olt, kitakarított verzióját MAGYARÍTVA. Ha valakit érdekel, írjon!Néhány szót a telefonról:
Gyors, stabil így egy-két óra használat után. Hangja szép, kijelzője penge éles. Talán a legkissebb olyan teló, amiben 4.3"-os kijelző van. GPS indítása hidegen 1-2 perc. Van rajta notification LED, ezt én nagyon megszerettem a ZP100-ason, szerencsére nem olyan erős a fénye. Hátránya az elülső kamera hiánya, de aki nem videótelefonál annak nem fog hiányozni.Ajánlott!
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Van egy céges Acel Liquid-em, de az annyira szar hogy már kb. két-három hónapja telefonról telefonra járok, amig nálam van vmilyen mtk6575-ös, azt használom.
Zopo ZP100, Lenovo A750, N8000, Star B79M fordultak eddig meg nálam, most hozatok egy H8000-est (Oem zopo500), 2 hét és azt is elemezhetem
Ha ezek közül kellene választanom, akkor a B79M-nél maradnék, tudásra tök ugyanaz mint a zp100 csak olcsóbb. Beleszerettem a qHD 960x540-es felbontásba, szembeötlő a felbontásbeli különbség. Mondjuk én az a véglet vagyok, aki nyúzza a telót, távoli asztal, ssh, torrent, videónézés, gps, böngészés, skype, stb...
Amúgy simán használható egy 800x480-as 4" körüli kijelzős teló is, de az 5"-os kipróbálása után már lehet hogy végül egy akkora, qHD vagy 1280x720-as kijelzós telónál maradok. -
hungobungo
senior tag
Jaja, sajnos
Csak hogy a témánál maradjunk, rövid teszt:
Kaptam egy 5"-os Note klón telót, 800x480-as kijelzővel, 512MB rammal (N8000 a típusa) és ezzel mentem nyaralni Horvátországba, ez alatt az idő alatt tudtam tesztelni.Ami tetszett:
- Nagy kijelző
- A viszonylag kicsi felbontás (800x480) nem zavaró, fényereje rendben.
- szinte teljesen 95%-ban magyar és gyors 4.0.3-as rommal jött. Néhány apphoz kellett csak nyúlnom (SystemUI fordítás hiányzott, Phone, Mms Sytem apk-k voltak még hiányosak).
- GPS stabil volt, tiszta ég alatt 40-50 mp alatt megtalált hideg indításkor utána már 20-30 mp alatt visszatért, és végig kibírta az aksija (6 óra).
- Nagy akksi - 2500Mah, ebből kettőt adnak.
- Mxplayer jól teljesített, ezzel videóztunk szieszta idején, tökéletesen vitt mindent, hangsávokat, feliratokat, mkv-ket stb. A kijelző mérete miatt már tökéletes volt összebújva mozizni
- Könyvolvasás, webezés is remek ekkora méretben.
- A ráragasztott fólia két rétegű (!), a reklámszöveget lehúzva lesz egy egész jó minőségű védőfólia alatta.
- Analóg TV! - igaz, hogy TV-toronyhoz közel kell hozzá lakni, de TV2, RTLklub, m1 simán élvezhető volt rajta.
- A váz stabil, fémből van, fogásra is frankó, kézbe illeszkedő.Ami nem tetszett:
- Wifi-je egy kicsit gyengébb mint a ZOPO100-asnak (kb. 10-20%-al).
- Hátlapi kamerája a valóságban csak max. 2-3Mpixeles, és kicsit homályos, világosban a "még használható" kategória. Nem ez lesz a családi fényképezőnk... teszképek: [kép1] [kép2]
- Előlapi kamerája elmegy, de csak világosban használható jól mert nagyon zajos.
- A hátlapja stabil, jól illeszkedik, de talán kicsit lehetett volna masszívabb anyagból készíteni (nem tudom, meddig bírják a karmok rajta...) -
hungobungo
senior tag
válasz
Samanbacsii #3005 üzenetére
Ne törődj vele, az 500 csak egy bekamuzott szám, néha feltűnik, de kizárt hogy lenne egyáltalán valamilyen limit...
-
hungobungo
senior tag
válasz
freestyler8 #2324 üzenetére
Szia,
ez azért van mert még sehol nem látták a fizikai formájában.
Ha lesz azonnal szólok, néhány fórumozót is érdekel. Egy megbízható kínai barátomon keresztül hozatok magamnak is. A hivatalos oldalon amúgy csak ennyi van:MT6577 CPU 1G dual-core
RF band 2G: 850,900,1800,2900; WCDMA: 850,900,1900,2100
Képernyő: 4,3 colos 960 * 540 IPS TP kapacitív érintőképernyő
Kamera 0.3 Mpix előlapi, 8 Mpix hátlapi (AF)
4 GB memória ROM 1 GB RAM
Szenzorok: gravitációs szenzor, fény, távolság, geomágneses
GPS / FM / Wifi / BT standard GPS, FM, WIFI, BT
Akkumulátor kapacitás: 1700mAh
Fejhallgató kábel:szabványos 3,5
Egyéb: dupla mikrofon zajcsökkentéssel -
hungobungo
senior tag
Vigyázzatok az mtk6577-es telókkal, írtam korábban hogy nincs még (elég|egyáltalán) belőle, vagyis hiába rendelitek be, várhattok.
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #2246 üzenetére
Ne legyen üres sorok és szóközök a sorok végén!
-
hungobungo
senior tag
Szeretném ha tesztelné ezeket valaki, találtam egy-két javítási/gyorsítási lehetőséget a GPS-szel kapcsolatban.
Root kell hozzá, és beleírni a gps.conf fájlba.Állítólag nagyon fontos, hogy az idő szinkronizált legyen, ezért helyesen kell megadni az időszervert, ez az első sor, utána a többit már passzolom:
NTP_SERVER = hu.pool.ntp.org
INTERMEDIATE_POS = 0
ACCURACY_THRES = 0
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC = 1
ENABLE_WIPER = 1
SUPL_HOST = supl.google.com
SUPL_PORT = 7276
SUPL_NO_SECURE_PORT = 7276
SUPL_SECURE_PORT = 7276
CURRENT_CARRIER = common
DEFAULT_AGPS_ENABLE = TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE = FALSE
DEFAULT_USER_PLANE = TRUE -
-
hungobungo
senior tag
Nézze a kilométerórát meg a sebességkorlátozó táblákat, a "túllépted a megengedett sebességet" úgyis iszonyat idegesítő és pontatlan tud lenni.
Arról nem is beszélve, hogy a rendőrt sem fogja érdekelni, ha azt mondod hogy "hádehát a GPS aszonta hogy 70-nel lehet menni".
A GPS legfontosabb funkciója az, hogy eljuttat Aból B pontba.
Azért tegyél fel egy másik GPS navig programot, hátha szoftver hiba.... -
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2197 üzenetére
A legegyszerűbbre még nem gondoltunk... battery recalibration megvolt? Rom frissítéskor ha a telefon mundjuk csak 50%-on volt feltöltve, az Android azt veszi alapul az aksi statisztikák létrehozásakor, ez miatt nem használja ki a teló a full kapacitást!
Root kell hozzá.
Használata:
1. Telepítsd a programot, indítsd el.
2. Várd meg, amíg 100%-ig feltöltődik a teló.
3. Kattints a Battery Calibrate gombra.
4. Azt javasolják, hogy ez után egyszer merítsd le csontig, majd töltsd fel újra 100%-ig, MEGSZAKíTÁS NÉLKÜL. -
hungobungo
senior tag
válasz
hozsolt1965 #2198 üzenetére
Üdv, lehet róla szó, óccsón megszámítom (én is fogok egyet kérni biztosan ezek közül), csak legyen a kezemben egy példány
Azt mondta a srác, hogy úgy is rendelhetjük hogy nekem utaltok, én továbbküldöm, így talán jobban megbíztok benne
Az új telókhoz meg kell várjuk a root+CWM lehetőségeket, úgy már lehet moddolni.
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2187 üzenetére
A driver innen szedd le:
http://down.zopomobile.com/HHFTP/zopodriver.zip
az USB Drivers-en belüli a lényeg. Persze először kell csatlakoztatni kell a telót, a Windows észleli az új hardvert, bekéri a drivert, kiválasztod neki a mappát, vagy eszközkezelőnél ismeretlen hardverre jobb klikk, illesztőporgram megadása.. (?)
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2182 üzenetére
Szia, én a gyárkapusra értettem a komoly eladót, hogy utána a teáltalad komoly eladónak gondolt emberkéhez már hogyan honnan milyen rommal hány kínai viszonteladón jut el a telefon az más kérdés. Hidd el, nem árt az a hivatalos oldalról letöltött és feltett frissítés. Sőt! Tele lesz kínai szarokkal QQ meg hasonlók, ezeket le kell szedned már az elején.
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Ezt már láttátok? 170$ körül tudok küldetni bárkinek kb. aug. közepétől, a megbízható kínai haverommal.
Newman N1
mtk6577
960x540, 4.3 kijelző
1GB ram
4GB rom
stb. a szokásos...Mondta, hogy kb. ugyanennyiért lesz majd 1280x800-as kijelzős is, annak nem tudom a márkáját.
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2159 üzenetére
Hacsak nem a gyárkapuban vetted, bármi lehet rajta mókolva... szedd le a http://www.zopomobile.com/xiazai.php oldalról a hivatalos firmware-t és frissítsd vele.
Amúgy a ZP200-ban csak 1250Mah-s az akksi, nekem egyedül ez nem tetszik a telóban.
A ZP100-asban 1650-es van, és azzal megy el kb. 1,5-2 napot. Amúgy mi gond van az esténként töltőre dugás aktusával? -
hungobungo
senior tag
válasz
miklosandras #2115 üzenetére
Ok, ha megjött a telóm akkor azzal végigtesztelem, lehet hogy a kapott anyag szar. Köszi a segítséget.
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #2097 üzenetére
Ha valakinek van kedve, hekkelje meg a felbontást: a build.props-ban vannak a felvételi profilok definiálva.
-
hungobungo
senior tag
válasz
turkburk #2091 üzenetére
Ha nem vagy ennyire "márkahű", rendeld meg a ZP500 gyártójától HERO H8000 névvel, ugyanaz:
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/12403-mtk6575-hero-h8000.html
A 10 dollárt meg elsörözzükBár a zopo-nál IPS-t írnak, ennél meg nem, de a kínai haverom szerint ugyanaz a kettő a feliratot leszámítva...
-
hungobungo
senior tag
válasz
miklosandras #2077 üzenetére
Szia,
Tudnál nyomni CWM-ből egy wipe data-t? Lehet hogy csak az a baj az mms + calc appoknál.
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #2051 üzenetére
Ez után már bármelyik IMEI visszaállító appot használhatod. Egy próbát megér.
JA és ha nagyon bátor vagy, itt van egy komplett csomag a telódra:
http://d01.megashares.com/dl/QtiqgRI/x825a.rar
Ez van benne:
4.0root tpsparky bat.
MT6575 USB VCOM drivers
SP_Flash_Tool_v3.1206.01
stockrom with changed CWM from bruno martins 5.5.0.4
PdaNetA350.exe for 32 bit system
PdaNetA350x64.exe for 64 bit system -
hungobungo
senior tag
Szia,
TPSparkyRoot módszer
1. Töltsd le ezt: http://www.mediafire.com/?18nwdrove7186ho
Ha megvan, csomagold ki valahova.
2. Menj a Telefonon a Settings -> developer options menübe, és pipáld be az "USB debugging" pontot
3. Csatlakoztasd a telefont a PC-re, kapcsold be az USB átvitelt.
4. Kattints a TPSparkyRoot.bat fájlra (ami elindul egy DOS-os ablakban).
5. A telefon először újra fog indulni, várd meg amíg megjelenik a zárképernyő, ezután
nyomjegy Enter-t a TPSparkyRoot.bat-ot futtató ablakban.
6. A telefon másodszor is újra fog indulni, csináld ugyanazt mint az előbb.
7. A telefon másodszor is újra fog indulni, csináld ugyanazt mint az előbb.
Nyomjunk Enter-t, ezzel a telefon root-olva lett.
8. Meg kell jelennie a programok között két új appnak (SuperUser, Rootexplorer), ha látod
őket akkor sikeres volt a root-olás.EZ AZ EXPLOIT ELVILEG MINDEN 4-ES MEDIATEK-ES ANDROIDRA JÓ!!!
-
hungobungo
senior tag
válasz
barobag #2041 üzenetére
Ez is orosz, és az új, jún. 22-i kernelt használja, nem kevés közösségi fixxel. Adjunk egy esélyt neki
ui_print("| + Alap: TestICQ ZP100 ICS patch v3.7.4F |");
ui_print("| + UJ kernel 20.06.2012 |");
ui_print("| + Teljesen deodexelt firmware |");
ui_print("| + ICS ROOT + BusyBox telepitve |");
ui_print("| + Kikapcs menuben 'Reboot' es 'Recovery' |");
ui_print("| + Kerek akku ikon |");
ui_print("| + Geolocation FIX + tanusitvanyok |");
ui_print("| + Market 3.7.11 jogok, frissitesek FIX4 |");
ui_print("| + build.prop HUN modositas + FIX5 |");
ui_print("| + hosts FIX (ADS mentes) |");
ui_print("| + Phone.apk elrendezes FIX3 |");
ui_print("| + Speakerphone hangero FIX |");
ui_print("| + Autobrightness FIX2 (TestICQ) |");
ui_print("| + Torolt kinai programok |");
ui_print("| + Telepitett rendszer es user programok |");Appok:
Adobe_Reader_10.2.1.apk
Angol_szotar.apk
com.adobe.flashplayer.apk
com.google.android.apps.maps.apk
com.google.android.youtube.apk
com.mxtech.videoplayer.pro.apk
com.zopomobile.toolbox.apk
ES_File_Explorer_1.6.1.6_HUN.apk
eu.chainfire.supersu.apk
eu.cnainfire.cf3d.apk
eu.cnainfire.cf3d.pro.apk
Hi-Q_MP3_recorder_1.6.9.apk
Mobi_office_6.1.853.apk
Moon+_Reader_Pro_v1.6.4.apk
Skype_2.8.0.920_HUN.apk
stericson.busybox.donate.apk
Total_Commander_1.03.apk
com.keramidas.TitaniumBackup.apk -
hungobungo
senior tag
válasz
miklosandras #2011 üzenetére
ZOPO ZP100 ROM
Üdv,
Ide tettem fel az orosz ZP100_ICS_Cumulative_TextICQ-mod_2012-07-12 magyarított verzióját:
http://www.mediafire.com/?c4g7bo6e0w63phd
Szigorúan tesztelésre! CWM telepítve kell hogy legyen hozzá.
CWM-ben előtte mentsétek a saját telótokat. IMEI-t is mentsétek külön, biztos ami biztos!
Utána ezt lehet flash-elni. Ha esetleg signature errort írna, toggle signature verification off-ot nyomjatok neki...Kérdések a fordítással kapcsolatban:
- egyáltalán megy-e (az új fordító tool-lal készült, úgyhogy ki tudja...)
- megy-e a Telefon és az Mms app (ezek a Mediatek dual sim miatt módosítottak).
- maradt-e benne számunkra felesleges orosz app.
- maradt-e benne angol/orosz nyelven kummunikáló alap program (igen, biztosan maradtÉs további kérdések úgy általában a romról:
- GPS megy?
- kamera működése milyen? pl. HD videó nem szaggat vagy sem?
- Tejesítmény úgy általában?
- Market stabil/jó?
- stb. stb....NINCS TESZTELÉSRE ZP100-AS TELÓM, ÚGYHOGY CSAK TI VISSZAJELZÉSEITEK ALAPJÁN TUDOM MÓDOSÍTANI...
Ide írjatok, ne privátba! köszi!
Hungi
-
hungobungo
senior tag
Valakinek van ráérő ideje és egy ZOPO zp100-a CWM-mel?
Tesztelném a BART-ot, izgalmas cucc lesz ha működik.
Ha jelentkezik valaki, rakok fel egy új ICS romot magyarítással szigorúan tesztelésre. -
-
hungobungo
senior tag
válasz
albinolynx #1913 üzenetére
Miért venne szerinted valaki 3 éves telefont? Csodálom hogy a fórumot olvasó emberek még beugranak ilyen szar üzletnek...
-
hungobungo
senior tag
válasz
osztraksajt #1908 üzenetére
Nem biztos hogy a tool rossz, olvasd el talán a log fájlt amiben a hibaüzenet van.
Leggyakrabban vmilyen függőséget nem állítasz be helyesen (framework-res, SystemUI, mediatek-res....) -
-
hungobungo
senior tag
válasz
sajtjani #1892 üzenetére
Azért egy full rom magyarítás bőven nem egy óra, innen nézd hogy mennyi az a 4000 Ft.
Neki is majd csak akkor fogja megérni, ha egynél több vevője lesz ugyanarra a modellre...Szép lenne eladni egy hacktoolt, ráadásul úgy, hogy minden apk módosító ugyanazt a decompilert használja a világon, arról nem is beszélve hogy több ingyenes is van fennt a fórumokon.
Én pl. az egész művelethez az apkchanger-t, notepad++-t és Excel-t használtam (hiányzó kulcsok kereséséhez).
-
hungobungo
senior tag
válasz
pmikloska #1888 üzenetére
Nulla tudással nem kezdem el senkinek magyarázni, van nekem saját életem. Ha visszaolvasol, beers-el az összes lépést megbeszéltük néhány hete: originál rom tartalmát deodexeled, utána decompile-olod, values-hu mappát minden apk-ban létrehozni az angol alapján, a strings.xml-t átmásolni a values mappából és lefordítani. Nem kell nulláról kezdeni, hiszen egy magyar 4-es androidból simán ki lehet csomagolni a meglévőt, azt kell toldozni-foltozni. Visszafelé compile, mivel rendszer apk-król van szó nem kell sign. Root-olt rom kell a visszarakáshoz, mivel a /system/ csak akkor írható.
-
hungobungo
senior tag
válasz
Novicsok #1845 üzenetére
Remélem nem jársz rosszul, de korábban írtam erről az aksiról, a kínai barátom szerint kamu.
Azt is mondta, hogy súly és a kapacitás között összefüggés van, kb. 1 gramm akksi 50 ma kapacitás a telefonokban.pl.:
Zopo ZP100 akksija 32 gramm = 1650ma
Zopo ZP200 akksi 27 gramm = 1250maHasonlítsd össze a gyárival a súlyát, ha tudod...
-
hungobungo
senior tag
válasz
freestyler8 #1834 üzenetére
Szia,
"Elég lassú" <- ezt meg honnan a bánatból láttad? A belsejével nincs gond, csak a kijelzővel, ami az egyik legfontosabb dolog egy okostelefonnál...
Szerintem minimum 800x480-as gépet vegyél, hidd el, almásnak látszó géppel menőzni már nem menő... -
hungobungo
senior tag
Most rendeltem ismerősnek egy Lenovo A750-et, egy másiknak ZP100-at, egy harmadiknak Star N8000-et, úgyhogy hamarosan (8-10 nap) jönnek rá a magyar legfrissebb romok
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #1816 üzenetére
1. A DHL drágább, de tény hogy kb. 3-5 munkanap alatt itt van (a másnapra ritka kivétel, nekem volt hogy 3 napot állt a Mo-i vámosoknál). A drágább árszabás miatt nem minden eladó vállalja be (nyeli le a küldés összegét).
2. A DHL vámkontakt minden esetben megkérdezi, hogy mi van a csomagban, és lenyilatkoztat írásban, hogy mennyiért vetted, kitől kaptad, mennyi volt a küldés díja, stb. Ezt mutatja be a vámosoknak. Akiknek gyengébbek az idegei, azoknak ez okozhat álmatlan éjszakákat
-
hungobungo
senior tag
Szerintem nem stimmel valami ezekkel az első mtk6577-es telókkal.
Kb. 20%-al gyorsabbak a 6575-ösöknél az első tesztek szerint, és 1.2Ghz-en mennek, ami pont 20%-al gyorsabb mint a 6575 1Ghz-e... -
hungobungo
senior tag
válasz
NivoSzaki #1724 üzenetére
Most ajánlotta a kínai haver. Azt mondta, hogy nem is nagyon szereti, mert szerinte 5-5.3" már qrva nagy az átlag ázsiai kezébe - lehet hogy ki kéne költöznöm?
Amúgy kb. 30-40$-ral több, mint egy hasonló 6575-ös gép. Csak hát a 800x480-as kijelző hulladék. Lesz 1280x720-as is hamarosan, szerintem legalább addig érdemes várni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest